met de camper naar Denemarken

Met de camper naar Denemarken

Met de camper naar Denemarken staat bovenaan ons lijstje. Na jaren gekampeerd te hebben in Zuid Europese vakantielanden, willen we nu richting Scandinavië. Voor deze blog ben ik op zoek gegaan naar handige informatie voor als je met een camper door of naar Denemarken wilt reizen en ook wat van het land wilt zien.

Waarom kiezen we voor het Noorden?

Als je denkt dat Denemarken vlak en saai is, dan heb je het helemaal mis. Denemarken is een veelzijdige vakantiebestemming, met eindeloze duinen en brede stranden, lekker veel ruimte, schitterende sprookjeskastelen en oude steden. Het is over het vasteland goed bereikbaar en dichterbij dan je denkt. En een stuk rustiger dan in andere vakantielanden. Zelfs in het hoogseizoen. Kortom, genoeg redenen om een keer voor Denemarken te kiezen.

Met de camper naar Denemarken

Ook met een camper is Denemarken goed bereikbaar. Als je door het noorden van Duitsland rijdt ben je er binnen een dag. Daarnaast kennen ze in dit land geen tolwegen. Behalve als je gebruikmaakt van de twee tolbruggen: de Grote Beltbrug (Storebæltsbroen) en de Oresundbrug (Øresundsbroen). Maar verder geen vervelende tolpoortjes. En met een camper rijden in Denemarken is erg relaxed want de wegen zijn goed en het is er lekker rustig.

De Grote Beltbrug is 18 km lang en verbindt de Deense eilanden Funen en Sjælland, waarop ook Kopenhagen ligt. Het is de langste verbindingsbrug van Europa en de op drie na grootste verbindingsbrug ter wereld.

Met de camper naar Denemarken

Mag je wildkamperen met een camper?

Denk je bij Scandinavië aan kamperen in de vrije natuur. In tegenstelling tot Zweden en Noorwegen is wildkamperen en vrij staan in Denemarken verboden. Het mag niet. Op stopplaatsen langs de snelweg mag je de camper wel parkeren, maar niet kamperen. Je kunt dus wel stoppen en pauzeren, maar waag het niet om je campingtafeltje en stoelen buiten te zetten. Gelukkig zijn er voldoende kampeerterreinen en camperplaatsen waar je tegen een redelijk tarief aan of vlakbij het strand kan overnachten.

Wat moet je zeker gezien hebben in Denemarken?

Als je naar Denemarken gaat, dan zijn er altijd plekken die je gezien moet hebben. Zoals de hoofdstad Kopenhagen en natuurlijk Legoland. Maar vergeet ook het eiland Sjælland niet te bezoeken. Sjælland ook wel Seeland genoemd, is het grootste eiland van Denemarken en hier is heel veel te doen!

De streek heeft prachtige natuur met bossen, imposante kliffen en krijtrotsen. Maar ook schitterende meren en vogelreservaten. Kortom de ideale omgeving om te wandelen en te fietsen.

Maar je vindt er ook bekende kastelen, zoals paleis Fredensborg in Noord-Seeland. Bekend als het kasteel uit Hamlet van Shakespeare. Daarnaast is de paleistuin van dit paleis één van de grootste historische tuinen van het land en het hele jaar gratis te bezoeken.

De hoofdstad Kopenhagen bevindt zich ook op Seeland en heeft veel bezienswaardigheden, zoals het beroemde pretpark Tivoli en het standbeeld van de Kleine Zeemeermin. Daarnaast staat de stad bekend om de vele gekleurde huizen en de dorpse sfeer.

Daarom kiezen we voor Denemarken

Op vakantie naar Denemarken met de camper? Goed idee! Dit land is ideaal voor een campervakantie. Op een paar uur rijden van Nederland vind je een unieke combinatie van geschiedenis, prachtige natuur, heerlijk eten en een bruisend stadsleven. Bovendien kun je een camperreis prima combineren als je op doorreis bent naar Zweden en/of Noorwegen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.