Pinnen op wintersport

Let op met pinnen als je naar het buitenland gaat!

Pinnen in het buitenland is niet gratis. Althans niet overal. Verschillende banken rekenen sinds dit najaar transactiekosten als je geld pint bij een pinautomaat. Let dus goed op als je gaat pinnen als je op vakantie gaat.

Pinnen in het buitenland

Ga je op wintersportvakantie, of op zonvakantie naar Duitsland, Griekenland, Oostenrijk en Spanje. Denk er dan aan dat pinnen in het buitenland niet meer overal gratis is. Hoewel er overal pinautomaten zijn, kun je vaak niet aan de buitenkant zien of er extra kosten in rekening worden gebracht. Dat zie je pas als je akkoord geeft op de transactie. Ben je te laat met het afbreken van de transactie, dan betaal je zomaar 3,80 servicekosten. En dat is heel veel geld.

Je kunt je natuurlijk afvragen of je cash nodig hebt als je op op zonvakantie of op wintersport bent. Op de piste zelf kun je gelukkig wel met pin betalen. Maar in de dorpen hebben ze liever cash. Dus zul je af en toe moeten pinnen.

Hoe zie je of je gratis kan pinnen in het buitenland?

Hoewel de extra kosten vooraf duidelijk gemeld moeten worden, gebeurt dat dus niet. In veel gevallen kun je namelijk niet aan de pinautomaat zien of je transactiekosten moet betalen. Je kunt er echter vanuit gaan dat je bij pinautomaten bij banken altijd extra moet betalen. Zoek dus naar een kleine betaalautomaat, bijvoorbeeld op een station.

Als je een groot bedrag pint let er dan op of je het hele bedrag dat je wilde opnemen hebt ontvangen. Soms komen hoge bedragen in 2 keer uit een geldautomaat. Bron: Consumentenbond

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.