seniorenkorting

Met seniorenkorting 20 keer voordelig de hort op

Nu ik de 60 gepasseerd ben behoor ik tot de groep senioren en krijg ik seniorenkorting. Natuurlijk is “age just a number” en wordt vriendelijk beweerd dat 60 het nieuwe 50 is. Het is toch, wat het is. Ik zit in de herfst van mijn leven. Gelukkig heeft ouder worden ook voordelen. Want vanaf je 55-ste verjaardag kun je al profiteren van seniorenkorting. En dat is een prettige bijkomstigheid.

Voordelig de hort op met seniorenkorting

Leuke dingen doen en de hort op gaan, worden als je ouder bent een stuk goedkoper. Je krijgt namelijk seniorenkorting op museumkaartjes, de tram en de bus maar ook op verschillende uitstapjes. Om deze korting te bemachtigen hoef je alleen maar je ID te laten zien om aan te kunnen tonen dat je hiervoor in aanmerking komt. Het kan dus geen kwaad om te zeggen hoe oud je bent, als je aan de kassa staat.

Welke seniorenkorting kun je krijgen?

Maar welke seniorenkortingen zijn er allemaal? En vanaf welke leeftijd kun je hiervan profiteren? In deze blogpost zet ik een aantal aantrekkelijke aanbiedingen op het gebied van reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer voor je op een rijtje.

Reizen

 • 1. Korting op de treinreis: Ben je 60 jaar of ouder? En heb je een Dal Voordeel abonnement op saldo? Dan kun je Keuzedagen bestellen. Met Keuzedagen reis je 7 dagen per jaar extra voordelig in de daluren
 • 2. Ook NS international heeft voor 60-plussers speciale tarieven. Maar voor deze speciale tarieven geldt op=op. Boek dus op tijd!

Slapen

 • 3. Als 55-plusser krijg je bij sommige vakantieparken flinke korting. Boek je bij Center Parcs je vakantie met een 55+er erbij? (Dus als je je ouders meeneemt op familieweekend) dan ontvang je 20% korting! En als jij meer dan 2 maanden van te voren boekt, krijg je er nog eens tot 20% Vroegboekkorting + ActiviteitenCadeau t.w.v. €30 bovenop. De 55+ korting is trouwens niet geldig tijdens de schoolvakanties en feestdagen
 • 4. Bij Roompot Vakanties kun je altijd profiteren van speciale kortingen en de aanbiedingen zijn uiteraard ook geldig voor senioren!
 • 5. Vakantiepark Beekse Bergen geeft maar liefst 20% 55+ korting!
 • 6. Op zoek naar een geschikte locatie voor een senioren vakantie? Met een ruime keuze uit 12 vakantieparken, stuk voor stuk gelegen op de meest unieke plekjes in de natuur, vind je bij Topparken altijd een vakantiepark dat bij jouw wensen past. Wat dacht u van een 50+ vakantie op de Veluwe, aan het water of in het glooiende heuvellandschap van Limburg? Het kan allemaal.

 • 7. Ook Sunparks hanteert seniorenkorting. Ben je 55 jaar of ouder en reis je buiten de schoolvakanties dan ontvang 25% korting.
 • 8. Hotelovernachting. Slaap je liever in een hotel? Dan is het slim om te informeren of er een leeftijdkorting bestaat voordat je een hotel boekt. Het zal je nog verbazen hoeveel hotels en reisaanbieders werken met leuke aanbiedingen voor senioren. Bron: Seniorenreizen
 • 9. Bij Social deal vind je ook hotelovernachtingen. En je betaalt veel minder dan de normale prijs.
 • 10. Best Western: De internationale website van Best Western spreekt over een ‘senior hotel discount’. Boekers vanaf 55 jaar hebben recht op een korting van minimaal 10% en kunnen gebruik maken van kleine extra’s.

Eten & drinken

 • 11. Seniorenmenu. Veel restaurants serveren op bepaalde dagen speciale seniorenmenu’s. De porties zijn wat kleiner dan normaal en daardoor ook goedkoper. Schroom dus niet om hiernaar te vragen als je uit-eten gaat.

En nog veel meer

 • 12. Bioscoop: Als 65-plusser krijg je vaak korting een par euro korting op een bioscoopkaartje. Daarnaast zijn er speciale 50-plusvoorstellingen, waar je met korting naar de film kan, inclusief thee, koffie en iets lekkers erbij.
seniorenkorting bioscoop
 • 13. Museumbezoek: Niet alle musea geven korting aan senioren. Check dus van tevoren of je voordeel kunt behalen. Daarnaast is er soms een speciaal programma gericht op ouderen die niet in staat zijn het museum zelfstandig te bezoeken. Zoals in het Van Gogh museum.
 • 14. Veteranenpas: heb je een een Veteranenpas? Verschillende bedrijven, winkels, horecaondernemingen en fabrikanten bieden aan veteranen en hun relaties kortingen op producten of diensten aan. Hier is soms ook museumbezoek bij.

Toch voordelig naar het museum? Check dan het artikel 14 tips voor een voordelig museumbezoek

 • 15. Dierentuinen:  Sommige dierentuinen, waaronder Wildlands in Emmen hanteren korting voor de 65-plusser.
 • 16. Attractieparken: De Efteling, Movie Park Germany, Walibi geven vanaf 60 jaar een paar euro korting op een toegangskaartje.

Nog geen 60+ maar wel met korting naar een attractiepark? Via de ANWB krijg je korting op verschillende uitjes.

 • 17. Ook reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen hanteren een senioren korting, vaak voor personen vanaf 60 of 65 jaar. Deze kortingen kunnen oplopen tot wel 20%!
 • 18. Als lid van een ouderenbond, zoals de ANBO en de KBO-PCOB, krijg je korting op verschillende zaken. Van benzine tot verschillende uitstapjes. Alle ouderenbonden bieden bovendien goedkope rijbewijskeuringen, collectieve ziektekostenverzekeringen en energieleveranciers en korting bij sportverenigingen.
 • 19. Bibiotheken: Ook bij bibliotheken wordt soms een 65 plus korting gehanteerd. Daarnaast krijg je vaak korting op lezingen, workshops, cursussen en meer.
 • 20. Theaters: Sommige theaters hebben speciale voorstellingen op  zondagmiddag. Deze tickets zijn dan vaak goedkoper en na afloop is er vaak een hapje en een drankje. Soms zijn er vrijwilligers die je waar nodig, kunnen helpen.

Ouder worden heeft ook (financiële) voordelen

Je ziet het! Ouder worden heeft ook (financiële) voordelen. Maar ook als je jonger bent kun je gebruikmaken van allerlei kortingen. Hou daarom mijn website in de gaten! Voor Mam is de hort op probeer ik altijd uit te zoeken of iets goedkoper kan. Want de “gewone” prijs betalen kan altijd nog.

Zijn er seniorenkortingen die ik over het hoofd heb gezien? Of zijn er inmiddels dingen veranderd? Laat het dan gerust even weten!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.