inbrekers op het platteland

Wat je kunt doen tegen inbrekers op het platteland

Inbrekers trekken naar het platteland” lees ik op internet. Criminelen hebben het tegenwoordig vooral op minder bevolkte gebieden voorzien. Het aantal inbraken en pogingen tot inbraak stijgt met 80 procent.

Daar schrik ik van. Voelde je je vroeger enigszins veilig als je een (waak)hond had én een oprit met grind, die ongenode bezoekers moesten afschrikken. Tegenwoordig is een beveiligingssysteem geen overbodige luxe op het platteland.

Inbrekers ontdekken het platteland

Inbrekers wijken steeds vaker uit naar het platteland. Want op veel boerenbedrijven ligt duur materieel vaak voor het grijpen. Ook bij ons thuis valt wel wat te halen als ik het assortiment gereedschap van mijn man bekijk. Voor iedere klus heeft hij een elektrisch apparaat en dat ligt gewoon in onze schuur.

Daarnaast moet ik bekennen dat die schuur vaak niet op slot is. En dat geldt ook voor de achterdeur, de auto en voor de fietsen, die in het fietsenhok staan. Dat is op het platteland toch niet nodig?  Maar dat blijkt dus een illusie.

Hond waakt over huis en haard

Ik ben niet bang uitgevallen en thuis voel ik mij meestal veilig. Door de grindpaden rondom het huis hoor ik gelijk wanneer een auto het erf oprijdt. En het is geen collectant of een pakketbezorger ooit gelukt om geruisloos onze voordeur te bereiken. Daarnaast heb ik een hond, die bij het geringste geluid aanslaat en flink begint te blaffen.

inbrekers op het platteland

Maar ik ben ook weleens de hort op. En tijdens onze vakanties gaat onze hond logeren. Dus is er niemand die alarm slaat als er spontaan bezoek komt. Of nog erger, die het op onze inboedel heeft gemunt.

Natuurlijk doe ik als ik weg ben de deuren en de ramen op slot. Ja, ook die van de schuur, de auto’s en natuurlijk het fietsenhok. Daarnaast  laat ik waardevolle spullen niet in het zicht liggen en zorg ik ervoor dat ons huis een bewoonde indruk maakt. Maar het risico op inbraak blijft aanwezig. Zeker nu ik weet dat ook het platteland in trek is bij inbrekers.

Ik kan een beveiligingsinstallatie aanschaffen

Misschien moet ik een beveiligingsinstallatie aanschaffen. Het schijnt dat er tegenwoordig allerlei camera’s zijn, die tijdens je afwezigheid je huis in de gaten houden. Zo’n Wifi bewakingscamera zorgt er namelijk voor dat je altijd en overal in contact kunt staan met je woning.

Nu zit ik er persoonlijk niet op te wachten om tijdens mijn vakantie of weekendje weg constant in verbinding te staan met mijn bewakingscamera. En om de intercom te kunnen bedienen vanaf mijn vakantieadres gaat mij ook iets te ver. Maar als een inbreker mijn huis weet binnen te komen, wil ik natuurlijk wel dat hij zo snel mogelijk weer buiten staat. En dan het liefst zonder iets van waarde te hebben meegenomen!

Ik heb mij een beetje verdiept in de systemen die er zijn. En dat zijn er nogal wat. Zo heeft Bol.com complete beveiligingssystemen met ingebouwde sirene en beveiligingssensoren. En camera’s die bij onraad een bericht naar je mobiel sturen zodat jij op afstand actie kan ondernemen. Maar je hebt ook veilig van huisapparatuur die een seintje geven bij rook en waterschade.

En mocht er ondanks alle sloten toch zijn ingebroken? Dan is het mogelijk dat de camerabeelden worden opgeslagen. Handig als bij thuiskomst blijkt dat de antieke ketting van je oma niet meer in de bovenste lade van je linnenkast ligt.

Dus heb je het gevoel dat een waakse hond en een oprit met grind onvoldoende bescherming bieden tegen eventuele inbrekers op het platteland? Er zijn talloze beveiligingssystemen te koop waardoor jij lekker kunt slapen en die ervoor zorgen dat jij met een gerust gevoel “de hort op kunt gaan”.

Bron: Shop.Somfy.nl

Gerelateerde berichten

Eén gedachte over “Wat je kunt doen tegen inbrekers op het platteland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.