Camper huren

Camper huren? Er is altijd een camper die bij jou past

Nu de kinderen ouder worden veranderen ook onze vakanties. Gingen we toen ze klein waren als gezin kamperen. Dit jaar huren we voor het eerst voor ons tweetjes een camper. En gaan pap en mam samen “de hort op”. Ik zie het al helemaal voor me.

Geen weken lange voorbereidingen meer

Geen weken van te voren in de weer met het verzamelen van de kampeerspullen. Of met het boeken van een overnachtingshotel voor onderweg, die natuurlijk altijd weer duurder uitvalt dan je had gehoopt.

En als we dan ein-de-lijk op onze bestemming zijn, hoeven we niet eerst die enorme tent op te zetten. Maar kunnen we gelijk met een koud biertje voor ons mobiele vakantiehuis plaatsnemen. En genieten van de komische taferelen op de camping of een beetje wegdromen op een verlaten plek, die op dat moment even helemaal van ons alleen is.

Oriënteren op een camper

Maar voordat het zover is zullen wij ons toch eerst moeten oriënteren op het huren van een camper. En een antwoord zien te krijgen op de vragen die oprijzen.

 • Welk model moet je kiezen als je met z’n tweeën bent?
 • Wat heb je allemaal “aan boord” in een camper?
 • Hoe hard mag je met een camper rijden?
 • Mag je met een “gewoon” rijbewijs een camper besturen?
 • Hoe ben je verzekerd als je een camper huurt?
 • Mag je met een camper “overal” kamperen?
 • Wat kost het huren van een camper?

Want het liefst rijden we richting Zuid- Europa en trekken we de bergen in. Maar een bezoek aan een idyllisch Frans dorpje staat ook op mijn wensenlijst.

Dus is het handig dat we een camper huren waarmee je ook gemakkelijk door smalle straatjes kunt manoeuvreren. Maar waarmee we ook kunnen doorrijden op de Route du Soleil.

Als je overweegt met een camper op vakantie te gaan, ga er dan eerst een huren. Bij verschillende online platforms waaronder Goboony – waarvoor ik de blog 10 tips voor als je met een camper rijden spannend vindt schreef – kun je een camper direct van de eigenaar huren. Dan kun je eens uitproberen of een camper bij jou en jouw vakantiestijl past.

Ontdek de camper die bij jou past

Gelukkig heeft Booij campers, een familiebedrijf uit Almere en al jaren dé specialist voor als je een camper wilt kopen of zoals wij, wilt huren, wel 40 campers op voorraad in verschillende prijsklassen. Er is er dus altijd een bij die bij jouw wensen past. Op de website van Booij vind je een speciaal programma waarmee je dat in een paar stappen kunt ontdekken.

Je begint met het aantal zitplaatsen en slaapplaatsen te selecteren. Vervolgens kies je de periode waarin je de camper wilt huren. Bij stap 2 zie je gelijk de modellen die op dat moment beschikbaar zijn.

Het aantal slaapplaatsen kan namelijk verschillen met het aantal zitplaatsen, als er bijvoorbeeld kinderen bij zijn die in een eigen tentje willen slapen dus niet bij de ouders in de camper.

Maar niet alleen de modellen komen in beeld. Je ziet ook gelijk hoe de camper is ingedeeld, waar het bed staat en welke extra’s er standaard aanwezig zijn in de camper.

De Urban Plus buscamper is prima geschikt voor avontuurlijke bergpassen of smalle straatjes in idyllische dorpjes. Binnen deze categorie zijn verschillende modellen. Allemaal met specifieke eigenschappen:

 • In de Cliff 540, de meest compacte camper van huurvloot, vind je een dwarsbed met een bedmaat 195 x 135/125. Dus als je niet te lang bent en van “knus” houdt, dan is dit een prima keuze.
 • Wil je meer comfort, kies dan voor de grote broer van Cliff: De Sunlight Cliff 600. Een vergrote versie met extra’s zoals een grote koelkast en een hangkast.
 • Is de grootte van het bed doorslaggevend in je keus: Ga dan voor de Sunlight Cliff 640, met een ruim bed van 187×195.

Iedere camper is volledig uitgerust

Maar welke camper je kiest; op iedere uitvoering is een fietsenrek aanwezig en alle modellen zijn standaard uitgerust met een eigen toilet, een compacte keuken met alles erop en eraan, een radio-cd-usbspeler en is er airco in de cabine. Kortom in een camper heb je alles bij de hand.

Voordelen van een camper

Maar er zijn meer voordelen. Met een camper kun je namelijk overnachten waar je maar wilt. Op een leuke camping, in de vrije natuur, of je gaat een nachtje op een speciale camperplaats staan. Dit zijn plaatsen, speciaal ingericht voor campers en waardoor je niet bent gebonden aan strakke aankomsttijden en/of vertrektijden. Kun je lekker flexibel zijn in je plannen. Daarnaast zijn camperplaatsen vaak goedkoper of zelfs helemaal gratis.

Kamperen in de vrije natuur

Wanneer mag je in een camper rijden

Iedereen vanaf 23 jaar die minimaal 3 jaar in het bezit is van een B-rijbewijs mag achter het stuur kruipen. Dus ook ik. Natuurlijk moet je het rijden met een camper onder de knie krijgen, maar na een beetje oefening gaat dat zeker lukken. En voordat je vertrekt krijg een uitgebreide uitleg over de werking van de camper en de daarin aanwezige apparatuur en accessoires. En anders kun je op de website altijd nog het filmpje bekijken van Hoe gebruik ik een camper.

Goed verzekerd op pad

En mocht er onderweg toch iets misgaan. De camper is goed verzekerd. De verzekeringspremie is in de huurprijs inbegrepen en een internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart) is bij de autodocumenten aanwezig.

Daarnaast mag je met een kleine camper net zo hard rijden als met een gewone personenauto. Alleen met de grote modellen gelden andere regels.

Wat kost het huren van een camper?

Op de website van Booij campers zie je gelijk wat de kosten zijn. Als je alle stappen doorloopt weet je precies waar je aan toe bent. En omdat er campers zijn in alle soorten en maten kun je een camper huren die past bij je budget en je wensen

Dit artikel is een samenwerking met Booij campers.

Gerelateerde berichten

10 gedachten over “Camper huren? Er is altijd een camper die bij jou past

 1. Lijkt me heerlijk om een camper te huren, maar om eerlijk te zijn vind ik de prijzen een beetje aan de hoge kant. Ik boek liever voor dat geld dan een hotel. Steeds een nachtje en dan kan je ook van plek naar plek.

 2. Mooi en handig overzicht! Voor mijn Australië-reis kwam het uiteindelijk goedkoper uit om van hostel naar hostel te trekken, maar stiekem had ik liever met een camper rondgereisd, minder gedoe met bagage slepen enzo. Nu ik in Amerika woon hoop ik hier een langere roadtrip te doen, lijkt me dan ideaal om met zo’n camper te doen!

 3. Wat leuk dat je jullie vakantie weer op een hele andere manier kunt invullen. Zelf lijkt het mij erg leuk om de westkust van Australië nog eens te verkennen met een camper, net als de Scandinavische landen en Portugal ?

 4. Dit lijkt me zeker leuk om een keer te doen als ik naar Amerika ga. Voor onze Europese trips zou ik het niet snel doen. Het feit alleen al dat je altijd voor een boodschap de hele camper mee moet nemen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.