dakdragers

Waarom dakdragers onmisbaar zijn als je met de auto op vakantie gaat

Als je met de auto op wintersport gaat, zijn dakdragers reuzehandig als je ski’s en snowboards wilt meenemen, maar ook om een dakkoffer te bevestigen. Hierdoor blijft er in de auto meer ruimte over voor passagiers en bagage. Maar ook in het dagelijks leven zijn dakdragers onmisbaar: ze kunnen namelijk voor veel dingen gebruikt worden.

Dakdragers onmisbaar als je met de auto op vakantie gaat

Als je met z’n tweetjes op vakantie gaat, dan past al je bagage wel in je auto. Je klapt de achterbank omlaag en je hebt een zee van ruimte. Reis je met je gezin? Dan wordt snel duidelijk dat je auto heel snel vol zit. Want of je nou op skivakantie gaat, je fiets mee wilt nemen of je tent in een dakkoffer wilt stoppen: het gaat allemaal een stuk moeilijker zonder dakdragers op de auto.

Het is daarom slim om je op tijd te oriënteren welke dakdragers er allemaal zijn en waarvoor je die kunt gebruiken. Dakdragers zijn er namelijk in alle soorten en maten en zorgen ervoor dat je meer spullen mee kan nemen dan alleen wat in de kofferbak past. Het belang ervan moet je dus niet onderschatten.

Op iedere auto past een dakdrager

Toen wij voor onze auto op zoek gingen naar een dakdrager voor een geleende dakkoffer voor de skies, ontdekten wij dat er systemen zijn voor vrijwel alle autotypes. Ook voor auto’s zonder dakrails, zoals onze auto. Maar hoe weet je welke dragers geschikt zijn voor jouw auto?

Hiervoor bestaan gelukkig websites die veel extra informatie verschaffen en waar je met behulp van een speciale zoekfunctie snel en eenvoudig het geschikte product voor jouw auto kan selecteren. Gewoon door het automerk, model, type en kenteken in te vullen. Daarna zie je gelijk welke drager past op jouw voertuig en kun je een keuze maken uit verschillende modellen. Daarnaast zijn er universele dragers voor auto’s met normaal dak, een vaste bevestiging of dakreling. Kortom je vindt altijd de juiste dakdrager voor jouw auto.

Als je op kentekencheck het kenteken van je voertuig invult, verschijnen gelijk alle gegevens die je nodig hebt om de juiste dakdragers voor jouw auto te vinden.

dakdragers

Voordelen van dakdragers op je auto

Als je dakdrager op je auto gemonteerd is, kun je die voor heel veel dingen gebruiken. Ze zijn namelijk reuzehandig om:

  1. Ski’s of een skibox te bevestigen. Want als je op wintersport gaat, neem je veel spullen mee. En of je nu een kleine of een grote auto hebt: het is vaak passen en meten om alles erin te krijgen. Bovendien is een dakkoffer ideaal voor het vervoeren van ski’s, snowboards en andere winteruitrusting. Een ander voordeel is dat je meer ruimte overhoudt in de auto. Dat rijdt comfortabeler dan in een volgepropte auto en is zelfs een stuk veiliger. En dat is best fijn als je een flink stuk moet rijden!
  2. Om een paar lichte fietsen mee te nemen. Ook als je geen trekhaak hebt.
  3. Er zijn ook speciale kajak- of kanodragers, maar ook surfboardhouders voor het transporteren van surfplanken.
  4. Voor een bezoek aan de bouwmarkt. Zeker wanneer blijkt dat het hout dat je nodig hebt toch niet in de auto past.

Zo zie je dat een paar dakdragers een goede investering is. Temeer omdat je die niet alleen tijdens je vakantie kan gebruiken, maar ook voor een ritje naar de bouwmarkt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.