caravanverzekering

Zo kies je de beste caravanverzekering voor de laagste prijs

Door corona gaan steeds meer mensen met een caravan kamperen. Waardoor de verkoop van caravans enorm is gestegen. Begrijpelijk, want met een caravan kun je alle kanten op. Je zit in je eigen bubbel en met een vakantiehuis op wielen weet je wat je hebt. Toch is rijden met een caravan best spannend en zit een ongeluk in een klein hoekje. Daarom wil je de beste caravanverzekering voor de laagste prijs. In deze blog lees je hoe je caravanverzekeringen kunt vergelijken zodat je met een gerust hart op reis kan.

Waarom het belangrijk is om de caravan te verzekeren

Er zijn dus een hoop nieuwkomers op de caravanmarkt. Die in plaats van een verre vliegreis naar het buitenland, voor een kampeervakantie met eigen caravan kiezen. Maar een caravan is een grote investering. Daarnaast is het rijden met zo’n gevaarte achter je auto toch anders dan wanneer je met een gewone auto op vakantie gaat.

Wist je trouwens dat wanneer de caravan achter de auto zit, deze automatisch is meeverzekerd op je WA-verzekering. Schade die je toebrengt aan een ander, bijvoorbeeld als je tijdens het achteruit rijden een andere caravan raakt, is dan gedekt. De caravan maakt, mits hij vastgekoppeld is, namelijk onderdeel uit van de auto. De schade aan de caravan zelf is alleen niet verzekerd.

Voor de eerste keer met een caravan op vakantie

Zo schampten wij, toen wij de eerste keer met een caravan op vakantie gingen, onze brievenbus. Omdat we verkeerd hadden ingeschat hoe ruim je de bocht moet nemen. Met als gevolg een flinke schade aan de bumper van de caravan Dat was wel even schrikken. Gelukkig konden we de schade zelf provisorisch herstellen. En omdat we wisten dat de caravan verzekerd was, konden we toch met een onbezorgd gevoel op vakantie.

de beste caravanverzekering

Maar er zijn meer situaties die voor verrassingen kunnen zorgen. Wat dacht je van slecht weer (hagel en storm), vandalisme of nog erger: inbraak en diefstal. Ook wanneer de caravan zo beschadigd raakt dat deze niet meer gebruikt kan worden is een goede caravanverzekering is een rustig idee. Maar hoe kies je de beste caravanverzekering voor de laagste prijs?

Ook leuk om te lezen: De leukste doorreiscampings voor als je naar het Zuiden gaat

Vind de beste caravanverzekering voor de laagste prijs

Gelukkig kun je tegenwoordig heel simpel verschillende caravanverzekeringen vergelijken. Met de gratis caravanverzekering vergelijker kun je in een paar minuten, de 15 grootste verzekeraars van Nederland, allemaal met verstand van caravanverzekeringen, met elkaar vergelijken. En als je jouw wensen invoert zoals het type caravan, de aanschafwaarde, nieuwwaarde, bouwjaar en het aanschafjaar dan zie je gelijk welke verzekeringen het beste bij je passen.

Vervolgens krijg je een premie-overzicht van een groot aantal aanbieders. En kun je heel eenvoudig op de website van de betreffende verzekeraar, een caravanverzekering afsluiten.

Heb jij bij het vergelijken hulp nodig? Tussen 8.30 en 22.00 uur kun je via Whatsapp of per mail al je vragen stellen.

Kun je een tweedehands caravan ook verzekeren?

De gratis caravanverzekering vergelijker geldt trouwens niet alleen voor nieuwe caravans. Ook als je een caravan tweedehands koopt kun je verzekeringen vergelijken. De premie die je betaalt, wordt namelijk niet over de nieuwwaarde berekend, maar over de aankoopwaarde van je caravan. Je premie wordt hierdoor veel voordeliger omdat de nieuwwaarde hoger is dan de aankoopwaarde.

Het vergelijken van een caravanverzekering is dus zeker de moeite waard. Het bespaart je veel uitzoekerij en je betaalt waarschijnlijk minder premie.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.