doorreiscampings

5 doorreiscampings voor als je naar het Zuiden gaat

Doorreiscampings: het klinkt wat laf. Toch is het handig te weten – als je met een caravan of camper gaat kamperen – welke overnachtingscampings niet ver van de snelweg liggen. Campings die goed te bereiken zijn en zo zijn ingericht dat je de volgende dag je reis snel kunt hervatten. En die ook in een omgeving liggen die de moeite waard is om er eventueel een extra nachtje aan vast te knopen.

De leukste doorreiscampings op een rijtje

Toen we nog met een tent kampeerden boekte ik vaak een budget hotel langs de snelweg. Zodat we de volgende dag zonder veel tijdsverlies verder konden rijden. Maar als je op doorreis met een camper of caravan bent, wil je onderweg ook overnachten. Maar dan niet op zo’n typische doorreiscamping, waar niets te beleven valt. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar de leukste doorreiscampings in België, Luxemburg en Frankrijk. En dat heeft dit resultaat opgeleverd.

Ga je voor het eerst met een (huur) caravan op vakantie? Dan zijn er legio landgenoten die veel ervaring hebben met een rijdend vakantiehuis achter de auto. En je aan waardevolle informatie kunnen helpen. De caravantips die ik heb gekregen heb ik in deze blogpost op een rijtje gezet.

1. Camping Kockelscheuder | Luxemburg

Onder de rook van Luxemburg stad, of eigenlijk onder de landingsroute van vliegveld Kirch, ligt camping Kockelscheuder. Deze echte overnachtingscamping ligt net over de grens van België naar Luxemburg en ook nog eens vlakbij het eerste voordelige tankstation. Daarna is het nog een paar kilometer tot aan de camping. Bij de receptie spreken ze Nederlands, de toiletten zijn schoon en de ruime kampeerplaatsen zijn zo ingericht dat je gelijk goed staat. Dus als je wilt, kun je de volgende dag zo weer vertrekken.

doorreiscampings

Wil je toch wat langer blijven dan is een bezoek aan de stad Luxemburg de moeite waard. Vanaf de camping ben je al in 20 minuten fietsen in het oude stadscentrum. Je kunt trouwens ook de bus pakken. Het openbaar vervoer naar het centrum is gratis.

Minpuntje is het geluid van laag overvliegende vliegtuigen. Wat eigenlijk ook weer een indrukwekkend gezicht is. Maar verder is het een prima doorreis camping.

2. Camping Arlon | Luxemburg

Vlak over de grensovergang naar Luxemburg ligt overnachtingscamping Arlon. Een camping die zeker voldoet aan alle eisen van een doorgangscamping. Hij ligt dicht bij de snelweg en heeft vlakke ruime plaatsen waar je in de rijrichting je camper of caravan kan plaatsen. Broodjes zijn op loopafstand verkrijgbaar, het sanitair is prima in orde en je krijgt korting met een Acsi kaart.

Minpuntje van camping Arlon is dat de Acsi korting pas ingaat na 10 september. Tot die tijd betaal je de volle prijs. En die is best hoog voor een recht-toe-aan camping.

3. Camping les Ripettes | Frankrijk

Camping les Ripettes in het plaatsje Pont-de-Vaux is een camping zoals een camping eigenlijk zou moeten zijn. Kleinschalig, grote plekken, vaak met uitzicht over de omliggende weilanden. De campingbaas is aardig en behulpzaam, je kunt broodjes bestellen, er is een zwembad en het sanitair is heel schoon.

Enig minpuntje: er is geen wifi en ook met 4G kom je hier niet ver. Maar als je van old school kamperen houdt, of een paar nachten best off line kan zijn, dan is deze camping een echte aanrader.

Zo kom je er. Ten hoogte van Tournus neem je afslag 27. Dan is het zo’n 20 minuten rijden, zonder dat je door dorpskernen of via lastige wegen moet rijden.

4. Camping Du Pasquier | Frankrijk

Camping Du Pasquier in het Franse Dole is een echte doorgangscamping. Dus vlakke plaatsen, weinig opsmuk, maar wel een hartelijk ontvangst, gratis Wifi en broodjesservice. Vanaf de snelweg wordt de camping gelijk aangegeven en na 6 km ben je er.

doorreiscampings

Pluspunt is dat je vanaf de camping zo het plaatsje Dole inloopt. Je een kijkje bij het geboortehuis van Louis Pasteur kan nemen, af kan dalen naar de ondergrondse bronnen en een orgelconcert  in de Notre Dame kan meepikken.

5. Camping Gritt | Luxemburg

Zodra je de snelweg verlaat is het nog maar 2 km naar camping Gritt in Ingeldorf. Het is een echte doorreiscamping die is opgesplitst in 3 delen. Een rij heeft uitzicht op de rivier en de andere twee rijen hebben uitzicht op elkaar. Gelukkig is er ruim voldoende afstand tussen de kampeermiddelen, zodat je niet op elkaars bordje kunt kijken. En wil je niet zelf koken? Op de camping is een snackbar en restaurantje waar je prima kunt eten.

Ander voordelen van deze camping zijn de Nederlandse eigenaresse en de Wifi. Voor broodjes loop je naar de Lidl en bij het naastgelegen tankstation betaal je beduidend minder voor een volle tank dan in Nederland.

Alle doorreiscampings die ik noemde zijn Acsi campings, waar je in het voor- en naseizoen korting krijgt met de Acsi campingcard.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.