fietsen bij het Gardameer

Fietsen bij het Gardameer. Mijn ervaring

Fietsen bij het Gardameer; daarover zijn de meningen verdeeld. De een vindt dat je het echt moet doen. De ander raadt het je ten zeerste af. Dus wat nu? Ik ga het in ieder geval proberen. En mijn ervaring met fietsen bij het Gardameer lees je in deze blog.

Fietsen bij het Gardameer

Hoewel op de fietspaden en fietsroutes wel wat aan te merken is, is het zeker aan te raden om op de fiets de omgeving van het Gardameer te verkennen. En dan natuurlijk ook langs het Gardameer te fietsen. Helaas is dat niet toegestaan. Van de verbodsborden die boven het pad naar Peschiera hangen, is er één een fietsverbodsbord. Dus fietsen langs het Gardameer kun je wel vergeten. En dat is jammer.

fietsen bij het Gardameer

Er zijn natuurlijk ook gewone fietspaden in deze regio, maar die kennen nogal wat hindernissen. Vandaar dat veel fietsers lak hebben aan het verbodsbord, en het wandelpad toch als fietspad gebruiken.

De fietspaden bij het Gardameer

Als ik reviews over de fietspaden op internet lees dan kun je prima fietsen bij het Gardameer. Helaas geldt dat niet voor de fietspaden richting Pieschera. Op die fietspaden kom je nogal wat obstakels tegen. In de vorm van hekken waar je steeds tussendoor moet manoeuvreren. Geen pretje als je een fietskar achter je fiets hebt hangen. En daardoor breder bent dan een gewone fiets.

Bovendien moet je steeds afremmen of lopen er voetgangers op het fietspad. Daarnaast is de kwaliteit van het wegdek vaak slecht, kom je onderweg verkeersdrempels tegen of moet je oversteken omdat het fietspad aan de overkant verder gaat. En dan heb ik het nog niet eens over de fietspadterreur. Want door de opkomst van de elektrische mountainbike en de speed pedelec is het fietspad een soort fietssnelweg geworden.

Fietsen op de rijbaan

Daarom kiezen veel fietsers op e-bikes ‘eieren voor hun geld’ en gaan op de rijbaan fietsen. Dit is niet verboden (althans dat denk ik) maar niet zonder risico’s. Met name in het weekend is het erg druk en wordt er hard gereden. En de verwijsborden naar bepaalde plaatsen gelden niet voor fietsers. Dus als je niet oplet fiets je zo op de Autostrada.

Fietspad naast de Mincio rivier

Maar je kunt ook een fietsroute volgen. Bijvoorbeeld de fietstocht van Peschiera del Garda naar Borghetto sul Mincio. Dit fietspad loopt langs de Mincio rivier en is daardoor lekker vlak en gemakkelijk te fietsen. Althans op bepaalde stukken. Op sommige plaatsen is het wegdek vlak, maar niet bepaald egaal. En het startpunt bij Peschiera is vanwege de steilheid, ronduit een uitdaging te noemen. En mocht je het startpunt missen, zoals wij, dan zul je het begin van de route tussen veel autoverkeer moeten afleggen. Wat niet bepaald ontspannen fietsen is.

fietsen bij het Gardameer

Voordelen van fietsen bij het Gardameer

Maar los van deze nadelen vind ik fietsen bij het Gardameer niet alleen leuk, maar ook heel handig. Zeker als je je e-bike hebt meegenomen en een paar pittoreske toeristische plaatsjes wilt bezoeken. De bewegwijzering naar toeristische plaatsen is namelijk goed. Daarnaast kun je in die stadjes je fiets gratis stallen en hoef je niet onnodig lange stukken vanaf de parkeerplaats te lopen.

Dus als je het niet erg vindt om tijdens het fietsen wat obstakels tegen te komen en af en toe op de weg te moeten fietsen dan zou ik zeker een fiets meenemen tijdens je vakantie aan het Gardameer.

Heb jij weleens gefietst bij het Gardameer?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.