lekker koken

Op een drukke dag toch een gezonde maaltijd koken? Dat doe je zó!

Hoe kun je lekker koken als je dagen propvol zitten met allerlei meetings. En je daarom mogelijk nog moet overwerken. Of heb je het al druk genoeg om je baan te combineren met het zorgen voor je kinderen? In deze beide gevallen heb je wellicht weinig zin om te koken. Tóch is het belangrijk om een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Is dit mogelijk op een drukke dag? Ja, dit kan zeker ook als je druk bent. Door onderstaande tips op te volgen, kun je ook op drukke dagen lekker koken.

1. Plan maaltijden voor de hele week

Allereerst is het advies om de maaltijden voor de hele week te plannen. Je geniet hiermee van twee voordelen:

  1. Je hoeft in principe maar één keer boodschappen te doen. Dit bespaart je sowieso al een hoop tijd. Deze bespaarde tijd kun je op een nuttigere en leukere manier invullen.
  2. Je voorkomt stress. Weet je elke ochtend al wat je in de avond gaat eten? Dan voorkom je hier ook nog stress mee. Je hoeft simpelweg tijdens de dag niet meer na te denken over wat je moet koken.

2. Doe online je boodschappen

Ten tweede is het slim om online boodschappen te doen. Zo kun je online kruiden kopen bij Van Beekum en je andere boodschappen bij een grote keten bestellen. Door deze boodschappen online te bestellen, hoef je ook hier een stuk minder tijd aan te besteden. Je kunt hierdoor je vrije tijd op een leukere manier invullen.

lekker koken

3. Gebruik handige keukenapparaten tijdens het koken

Ten derde zou je handige keukenapparaten moeten gebruiken. Goede voorbeelden hiervan zijn een airfryer, snelkookpan en blender. Met deze keukenapparaten bespaar je tijdens het koken de nodige tijd. Een zeer slimme en eenvoudige tijdsbesparing waarvoor je alleen maar handige keukenapparaten hoeft te kopen.

4. Vries maaltijden in

Ten vierde is het verstandig om maaltijden in te vriezen. Ben je bijvoorbeeld op maandagavond van plan om pasta te maken? Maak dan een grotere pan pasta klaar en vries een gedeelte hiervan in. Op bijvoorbeeld donderdag of vrijdag hoef je dit ‘restje’ alleen maar op te warmen. Dat is nog eens een geweldige tijdsbesparing.

5. Kies voor gezonde maaltijden

Ten vijfde is het advies om altijd voor gezonde maaltijden te kiezen. Met name als je het erg druk hebt, is het ‘logisch’ om terug te vallen op minder gezonde maaltijden. Doe dat niet. Het bereiden van gezonde maaltijden hoeft echt niet veel tijd te kosten. Gebruik bijvoorbeeld verse ingrediënten. Die je combineert met heerlijke kruiden. Deze kruiden geven nog meer smaak aan je eten. Bekijk ze hier en maak je maaltijden direct lekkerder.

Goed om te weten: er bestaan veel gezonde recepten die je binnen 30 minuten kunt bereiden. Grote kans dat je zelfs op een drukke dag wel een half uurtje over hebt om te koken. Is dat niet het geval? Verander dan je leven of de manier waarop je je dagen invult. Gezond eten is voor je gezondheid essentieel.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.