Dit jaar gaan we voor glamping: we huren een lodgetent

Na jaren met veel plezier gekampeerd te hebben met onze eigen De Waard tent, heb ik nu schoon genoeg van dat gesjouw met die zware tent. Die je na een lange autorit naar het Zuiden ook nog eens zelf moet opzetten. Ik heb er geen zin  meer in. Toch hou ik van de charme van kamperen,  maar dan niet met onze eigen tent. We gaan voor ‘glamping’: we huren een lodgetent.

We gaan voor ‘glamping’

Dit jaar pakken we het dus anders aan: we huren een compleet ingerichte tent. Maar dan wel één die een tikkie anders is. He wordt een stoere lodgetent. We gaan voor glamping. Dan heb je wel het kampeergevoel,  maar ook de gemakken van een vakantiehuisje.

Als ik op Google het woord glamping intyp, krijg ik de volgende definitie: ‘Glamping is een begrip dat voortkomt uit een combinatie van de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’. Het woord ‘glamping‘ staat voor kamperen met luxe en in een bijzondere sfeer, in een apart soort accommodatie zoals een speciale tent.

en voor een nieuwe vakantiebestemming

Daarnaast heb ik ook wel zin in een nieuwe vakantiebestemming. Want na jaren Frankrijk zijn de campings in Istrië weer eens wat anders. Op de website van Allcamps vind ik Camping Laterna, een camping met “alles erop en eraan” direct aan zee,  midden in de natuur en vlakbij oude stadjes als Umag en Porec. Bekend om de smalle straatjes, authentieke pleintjes en een groot aanbod aan restaurants en winkeltjes.

Glamping strandbar

Eigen tent versus lodgetent

Het woord ‘glamping‘ past precies bij deze camping.  Want naast “gewone kampeerplaatsen”,  luxe stacaravans en bungalowtenten kun je er ingerichte lodgetenten huren.  Compleet met veranda, echte bedden, koelkast en TV.

Bij aankomst kun je dus gelijk “vakantie vieren” in plaats van dat je eerst een hoop werk moet verzetten voor de tent staat, de luchtbedden zijn opgeblazen en de wijn koud staat.

Alle voordelen op een rijtje

  • De tent is volledig ingericht en je hebt de beschikking over je eigen sanitair. Hoef je lekker niet in de rij als je wilt douchen of ’s nachts de tent uit moet voor toiletbezoek.
  • En dan die bedden. Hoewel in onze De Waardtent  een enorm luchtbed past, blijft het toch een lek-gevoelig iets. Het zal niet de eerste keer zijn dat er in het luchtbed een minuscuul gaatje zit waardoor iedere nacht je luchtbed bijgepompt moet worden. 
  • Soms is er in een lodgetent verwarming en airco aanwezig. Dus als het ’s nachts flink afkoelt kun je de verwarming aanzetten. En als het overdag te heet is, zorgt de airco voor een ideale temperatuur.

glamping lodgetent

Met glamping heb je alle gemakken van thuis

Ik ben verkocht. We gaan voor glamping: dit jaar huren we een lodgetent in Istrië. Natuurlijk ben je met zo’n tent duurder uit, maar het scheelt in de kosten omdat je zelf geen tent en kampeerspullen hoeft aan te schaffen. Ook hoef je veel minder mee te nemen. Wat weer ruimte scheelt in de auto.

Daarnaast staat de tent bij aankomst voor je klaar, geniet je wel van de charme van het kamperen maar met alle gemakken van thuis. Wie wil dat nou niet?

Dit artikel is een samenwerking met Lux Camp.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.