Waarom het leuk is om reacties te krijgen?

Als blogger weet je natuurlijk precies hoe dat werkt: zo’n blog. Dan weet je dat je onder het blogbericht een reactie kwijt kunt. En waarom het leuk is om reacties te krijgen. Toch gebeurt het niet zo vaak dat er spontaan een reactie onder je artikel wordt achterlaten. En dat is jammer. Want ik hou wel van een beetje interactie. Daarnaast kunnen reacties je blog een boost geven. Dus wat let je om ook een keer op de website een reactie achter te laten.  

Weinig spontane reacties

Een reactie op een blogpost is net alsof je van iemand een kaartje krijgt. Zo’n envelop die spontaan op je deurmat valt. Dat iemand laat weten dat hij of zij aan je denkt of je even een hart onder de riem wilt steken. Toch gebeurt het weinig dat mensen spontaan op een blogpost reageren. Natuurlijk krijg ik via Facebook en Instagram reacties op mijn stukjes. Maar op mijn website zie je weinig reacties onder mijn blogpost staan. En als je ze ziet dan zijn dat vaak ‘comments’ van collega bloggers of van bloggers die in dezelfde tread zitten. Waarin het juist de bedoeling is dat je er een reactie wordt achter gelaten.

Af en toe deel ik mijn nieuwste artikel in de Facebook groep “bloggerinteractie” In deze groep kun je de link naar een blogpost zetten waar je graag reacties op wilt. Bij  10 deelnemers is de thread vol en moet je wachten dat er een volgende open gaat. Het leuke aan zo’n interactiegroep is dat je nieuwe bloggers leert kennen en dat je altijd reacties op je blogpost krijgt. Maar of dit altijd “spontane”reacties zijn.

Reageren lijkt ingewikkeld

En die “spontane reacties” wil je natuurlijk als blogger. Dat mensen, net als op Facebook en Instagram je bericht liken maar het liefst dat zij reageren. Of een vraag stellen. Of iets achterlaten waaraan je kunt zien dat ze je bericht hebben gelezen en er iets van vonden.

Reageren op een blogpost hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Onder ieder artikel zie je een veld waarin je een reactie kunt achterlaten. Helaas moet je ook je naam en e-mailadres geven. En ook nog je website. En als je die nou niet hebt?  Ook staan er nog vakjes of je een e-mail wilt krijgen als er vervolgreacties zijn of nieuwe berichten. Reageren lijkt hierdoor erg ingewikkeld. Dat schrikt af. En dat snap ik.

Waarom reacties niet alleen leuk maar ook belangrijk zijn

Gelukkig kun je het vakje Website en de 2 vakjes onder Reactie plaatsen gewoon open laten. En met je e-mailadres doe ik verder niets. Dus je hoeft niet bang te zijn dat ik je e-mailadres ga gebruiken om je te bestoken met allerlei aanbiedingen. Dat mag ook niet. Onder het kopje Privacy verklaring leg ik uit op welke manier ik mij als blogger aan de regels hou.

Maar deze verplichte velden kunnen jou natuurlijk wel weerhouden om spontaan te reageren. En dat is jammer. Want een beetje interactie vind ik wel leuk. Bovendien laten reacties aan Google zien dat de inhoud van mijn blog boeiend is en dat mensen erover praten. Dit helpt Google om de inhoud hoger in de zoekresultaten te plaatsen. Dus kom maar op met je reactie!

Reageren op Facebook en Instagram

Gelukkig zijn er meer manieren om mij te laten weten wat je van mijn artikel vindt. Bijvoorbeeld op Facebook of Instagram. Iedere nieuwe blogpost verschijnt als eerste op Facebook. Dus als je niets wilt missen volg Mam is de hort op dan op Facebook. Waar je ook een opmerking achter kunt laten.

Maar als je mij wilt helpen om de SEO van mijn blog een boost te geven, laat dan ook eens een reactie achter op mijn website. Bijvoorbeeld als je mijn blog hebt gelezen. Want ik vind het leuk om reacties te krijgen. En dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn.

Laat jij weleens een reactie achter als je een blog hebt gelezen?

Gerelateerde berichten

16 gedachten over “Waarom het leuk is om reacties te krijgen?

  1. Spontane reacties zijn zo leuk en het is jammer dat maar weinig dit doen. Ik reageer best vaak onder een artikel als ik het gelezen heb, ook omdat ik weet hoe lang een blogger er vaak mee bezig is geweest.

  2. Spontane reacties zijn het leukste, maar zo schaars. Ze komen vooral van andere bloggers die stiekem willen dat je ook bij hun reageert, of via zon thread. Via een thread doe ik niet vaak meer mee, want de reacties zijn niet zo echt en hebben toch minder waarde daardoor, sommige lezen volgens mij niet eens

  3. Ik word ook altijd blij van reacties. Bloggen is in die zin net als een potje tennis spelen vind ik: je slaat als blogger een balletje op, en het is leuk als aan de andere kant iemand dat balletje terugslaat. Anders voelt het ook zo zinloos.

  4. Ik ben hier ook terecht gekomen via die groep maar vind het altijd wel leuk om eens over dingen te lezen op blogs waar ik anders misschien niet zou terecht komen. Alleen jammer dat er soms mensen uithaalt die het artikel niet gelezen hebben en een reactie achterlaten die niet met het artikel te maken heeft

  5. Reacties krijgen zie ik toch wel als een kroon op je werk, omdat mensen dan nét dat beetje extra moeite doen. Sommige bloggers hebben (lijkt het wel) een chronisch gebrek aan leuke comments en die lege reacties als ‘mooi geschreven, interessant artikel’ vind ik echt niets toevoegen.. geeft vaak wel aan dat een artikel naar mijn idee niet gelezen is. En het is toch zeker als blogger een beetje geven en nemen vind je niet?

  6. Spontane reacties is zeker heel erg leuk, al valt het me op dat het dan ook vooral bloggers zijn die reageren. Die zitten in het zelfde schuitje en weten hoe leuk het is om reacties te krijgen, anderen lezen ook, maar denken er vaak niet bij na om reactie achter te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.