sterretje in de voorruit

Ik heb een sterretje in de voorruit. Wat nu?

Ik weet het nog goed. Het was een paar dagen voordat we gingen skiën. De skispullen lagen klaar, het vignet zat al op de voorruit toen mijn man ’s avonds thuiskwam met de mededeling: “Ik heb een sterretje in de voorruit”. Er was een steentje tegen de voorruit geknald waardoor er een klein sterretje in het glas zat. 

Een sterretje in de voorruit. Wat nu?

En dan weet je genoeg. Zelfs een leek als ik weet dat je met een sterretje of een scheurtje in je voorruit niet op wintersport kan. En dat de schade snel gerepareerd moet worden. Want ook al is een sterretje nog zo klein, bij sterke temperatuurwisselingen kan het zo maar een flinke barst worden. En daar moet je toch niet aan denken als je op vakantie gaat.

Altijd een vestiging bij jou in de buurt

Gelukkig was het barstje in onze voorruit kleiner dan een munt van 2 euro en konden we de schade eenvoudig laten repareren.  Zelfs op korte termijn kun je GlasGarage bellen. Met ruim 90 vestigingen is er altijd een vestiging bij je in de buurt. En een afspraak is zo gemaakt.

Als je belt met de mensen van GlasGarage nemen ze een aantal dingen met je door. Maak je online een afspraak dan volg je een aantal stappen. Dan weet je exact wat dit “grapje” je gaat kosten maar ook of je verzekerings- of leasemaatschappij de kosten dekt. Je weet dus gelijk waar je aan toe bent.

Aan de slag

In ons geval was er op een paar kilometer van ons huis een vestiging van GlasGarage, die de dag erop gelijk aan de slag ging met onze autoruit reparatie.

Dat doen ze met de hars-injectiemethode. Want een sterretje is eigenlijk een ‘putje’ met allemaal kleine scheurtjes die door de hars worden opgevuld. Zo’n sterreparatie duurt meestal niet langer dan een half uur, dus je kunt er gewoon op wachten. Na de reparatie zie je er niets meer van en is je ruit weer op volle sterkte gebracht. We kunnen nu met een gerust gevoel richting Alpen. 

Gelijk afgehandeld met de verzekeringsmaatschappij

Daarnaast hoefden wij niets te betalen. Omdat onze auto was verzekerd voor ruitschade handelde GlasGarage alle kosten direct af met onze verzekeringsmaatschappij. We hoefden ook niets voor te schieten. Wel zo handig als je op wintersport gaat. Zo’n vakantie is namelijk al duur genoeg en dan zit je niet te wachten op zo’n duur akkefietje dat er even tussendoor komt.

Dit artikel is een samenwerking met GlasGarage

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.