Lees(ie) zondag week 16

Is het je opgevallen dat ik bijna iedere dag op mijn sociale media een blog plaats? Soms ‘een gouwe ouwe’ die aan je aandacht is ontsnapt, maar er verschijnen ook regelmatig nieuwe stukjes. Dat betekent dat ik weer nieuwe plekken ontdek of nieuwe inspiratie heb voor een inspirerend artikel. De Lees(ie) zondag week 16 is dan ook is gevuld met leuke tips om ‘de hort op te gaan’.

Een kijkje achter de schermen bij de Nederlandse vakantieganger

Wil je weten wat de grootste ergernissen zijn van de Nederlandse vakantieganger. Vakantieaanbieder TUI legde vakantiegangers een aantal vragen en stellingen voor en daar kwamen een paar opmerkelijke, maar ook geestige inzichten uit. Zoals de grootste vakantie ergernissen, maar ook de financiën, de verschillen tussen wat mannen en vrouwen belangrijk vinden en natuurlijk het ‘handdoekje leggen’ komen aan bod. In deze blog krijg je een verrassend kijkje achter de schermen bij de Nederlandse vakantieganger.

Ooievaars spotten in het Reestdal

De ooievaar is terug! In het Reestdal op de grens van Drenthe en Overijssel kun je grote aantallen ooievaars spotten. Met name in de Gemeente Staphorst zie je ze in weilanden, in bomen of op paalnesten zitten. Maar ook bij particulieren in de tuin, waar ze broeden en hun jongen grootbrengen. In deze blog de beste plekken waar je ooievaars kan spotten.

Last minute vakanties

Kamperen duur? Niet op deze kampeerterreinen

Kamperen is duur; zeker als je kiest voor een camping met “alles erop en eraan”. Leuk voor de kinderen misschien? Maar is dat ook zo? Zitten die tijdens de vakantie te wachten op georganiseerde activiteiten, disco-avonden, en wat er nog meer wordt aangeboden. Of bepalen die niet liever zelf wat ze wel of juist niet willen doen. Daarnaast betaal je ook voor deze extra’s. Gelukkig zijn er nog heel wat campings te vinden waar je voor een normaal bedrag je tent kunt opzetten, waar het sanitair prima is geregeld en waar van alles te beleven is. Waar je deze campings kan vinden lees je in deze blog.

Bieden voor beginners op Vakantieveilingen

Zit jij ook graag voor een dubbeltje op de eerste rang? Ik wel. Ik ga het liefst voor niet te veel weg. Ik ben dan ook fan van de website Vakantieveilingen met 10.000 veilingen de grootste van Nederland. Want als je het bieden een beetje in je vingers hebt dan betaal je maar een paar tientjes voor een hotelovernachting en veel minder dan de normale prijs van een dagje weg. En bieden op deze site is heel eenvoudig. Met deze tips kan het bieden op Vakantieveilingen bijna niet mis gaan.

Wandelen bij de Duivelsberg, een natuurgebied bij Nijmegen

Ben je in de omgeving van Nijmegen? Ga dan zeker wandelen bij de Duivelsberg. Natuurgebied de Duivelsberg op de grens van Nederland en Duitsland is een begrip voor iedere Nijmegenaar. En dat is net voor niets. In deze prachtige omgeving zijn verschillende wandelroutes uitgezet zoals het Pieterpad, het Grote Rivierenpad en het Limuspad. Maar bij de Duivelsberg zijn ook een aantal kortere routes te vinden waarover ik in deze blog meer ga vertellen.

Waar kun je molens spotten tijdens Nationale Molendag?

Het duurt nog even maar in het tweede weekend van mei is het weer Nationale Molendag. Dit is het belangrijkste molenevenement van Nederland, dat in 2023 vijftig jaar bestond. Ook dit jaar zetten honderden traditionele wind- en watermolens door heel Nederland, hun deuren open om jou en mij te ontvangen. Maar ook op andere momenten is het leuk om molens te spotten. Vandaar dat ik een aantal tips voor je op een rijtje heb gezet.

Dit waren de artikelen van week 16. Genoeg leesvoer om de zondag door te komen. Wil je niets missen? Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.