cappuccino op de camping

Zo maak je ook op de camping een lekkere cappuccino

Ook op de camping wil ik lekkere koffie. En dan het liefst een cappuccino met een dikke laag schuim. Maar een Nespresso-apparaat sleep ik niet mee als ik op vakantie ga. Hoewel er heel wat apparaten meegaan in de kofferbak van de auto, op de camping zet ik nog ouderwets koffie. Maar wel met opgeklopte melk uit mijn melkopschuimer.

Koffie zetten op de camping

Koffie zetten op de camping kan op verschillende manieren. Ik ken mensen die een sterke bak koffie zetten met een perculator. Een handig apparaatje waarmee je op je gaspitje espresso kan maken. Ik maak mijn campingkoffie echter met gekookt water en een plastic koffiefilter die op de thermosfles staat.

Voordeel van deze filtermethode is dat een plastic koffiefilter en koffiefilters bijna niks kosten. En een thermoskan heb je vaak wel in huis. Een ander pluspunt is dat zo altijd een thermoskan koffie hebt waaruit je eindeloos kunt tappen. Daarnaast kun je de koffie zo sterk maken als je zelf wilt. Maar….. er is ook een keerzijde. Het is best veel gedoe als je een cappuccino wilt zetten.

Zo maak je ook op de camping een lekkere cappuccino

Gelukkig weet ik wel hoe ik een perfecte schuimlaag op mijn koffie krijg. Ook op vakantie. Namelijk met houdbare magere melk én een melkopschuimer. Onmisbaar in onze campinginventaris. Deze melkopschuimer is elektrisch, want er zijn ook melkopschuimers die je op een gaspitje moet zetten. Maar daar heb ik geen goede ervaringen mee. Hiervoor moet je wel een kleine investering doen. Maar op de website van Blokker vind je voor een paar tientjes een prima melkopschuimer.

Zelf heb een Tomado TMF1201S elektrische melkopschuimer waarmee ik in 90 seconden perfect geschuimde melk maakt, met één druk op de knop. De speciale coating aan de binnenkant van de kun je met een microvezeldoekje of met een prop keukenpapier gemakkelijk schoonmaken. Met deze melkopschuimer maak je ook op de camping lekkere cappuccino. Als je sterke filterkoffie gebruikt en de schuimkraag van een beetje cacao voorziet is iedere kop koffie een feestje. Net als thuis.

Hoe zet jij koffie op de camping?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.