voordelig met de trein naar Antwerpen

Zo kun je besparen als je met de trein naar Antwerpen reist

Als je van plan bent om met de trein naar Antwerpen te reizen, dan loont het absoluut om goed op te letten. Door je te verdiepen in de verschillende opties en tips in dit artikel, ontdek je hoe je aanzienlijk kunt besparen op je treinticket naar deze prachtige Belgische stad. Dus lees gerust even verder en start met het plannen van je reis op een budgetvriendelijke manier.

Met de trein naar Antwerpen

Vanuit Nederland is Antwerpen gemakkelijk per trein te bereiken. Zowel de Thalys als NS International hebben rechtstreekse treinen van Amsterdam naar Antwerpen. NS International brengt je in 2,5 uur naar Antwerpen. Met de Thalys ben je er nog sneller. Ook vanuit Rotterdam vertrekken treinen van NS International en Thalys. Vanaf hier ben je in respectievelijk 1,5 uur op bestemming.

Maar wist je dat je vanaf ieder station in Nederland een ticket naar Antwerpen kan boeken? En vaak ook nog voor dezelfde (lage) prijs dan wanneer je vertrekt vanaf Amsterdam of Rotterdam?

met de trein naar Antwerpen

Voordelig naar Antwerpen vanaf ieder station in Nederland

Je kunt tegenwoordig heel voordelig met de trein naar Antwerpen. De laagste prijs vanaf Amsterdam naar Antwerpen met Intercity Brussel is € 21,– (2024). Deze goedkope ticket is te koop tot en met 3 dagen voor vertrek, maar de beschikbaarheid is wel beperkt. Wacht je langer en boek je vlak voor vertrek, dan betaal je € 42,– als je vanaf Amsterdam reist. Reis je vanaf een station dichter bij de grens, dan betaal je minder.

Maar niet alleen voor de treinreis vanaf Amsterdam betaal je € 21,– met Intercity Brussel. Ook als je vanaf een ander station vertrekt, betaal je deze lage prijs. In mijn geval was dat Meppel. In het bestelproces op de website van NS International kun je namelijk voor een stedentrip naar Antwerpen ook een ander vertrekstation invullen. En ook dan zul je zien dat je voor slechts € 21,– naar Antwerpen kunt reizen.

Met de reguliere Intercity vanuit Nederland (want dat is de trein waarmee je reist) duurt de reis met de trein naar weliswaar langer, maar die is wel aanzienlijk goedkoper dan de reis per Thalys. De Intercity gaat vanaf Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal direct naar Antwerpen. Maar ook vanuit Amsterdam en Schiphol zijn prima aansluitende verbindingen.

Hoe vind je een voordelige treinticket naar Antwerpen?

Wil je zo voordelig mogelijk met de trein naar Antwerpen? Verken dan verschillende manieren om voordelige treinkaartjes te vinden, zoals vroegboekkortingen, vertrektijden en speciale aanbiedingen. Het kan namelijk tientallen euro’s schelen als je let op:

  1. Leeftijdskorting. In het eerste veld kun je de leeftijd van de reiziger(s) aanpassen. Wellicht dat je leeftijd van invloed is op de prijs die je betaalt.
  2. De dag en de datum waarop je vertrekt. In bepaalde maanden en dagen zijn de tickets extra goedkoop.
  3. Je vertrekt van het station in je eigen woonplaats. Vul altijd eerst je eigen vertrekstation in. Soms betaal je slechts een tientje meer dan wanneer je vanaf Amsterdam of Rotterdam vertrekt. En voor een enkele reis daar naartoe betaal je vaak stukken meer.
  4. Je een trein of een paar treinen eerder of later neemt. Kijk zeker naar de verschillende vertrekopties. Je zult versteld staan hoeveel geld het scheelt als je eerder of later vertrekt.
  5. Het aantal keer dat je moet overstappen is natuurlijk ook van toepassing op de prijs die je betaalt. Want ook hier geldt: tijd = geld.

Gelden deze tips ook voor andere internationale bestemmingen?

De meeste tips gelden vaak ook voor andere internationale bestemmingen, zoals Parijs en Berlijn. Toch zijn er een paar dingen waarop je moet letten bij het boeken van zo’n ticket.

  • Wil je bijvoorbeeld voor de laagste prijs naar Parijs? Dan kun je het beste een enkeltje naar Amsterdam CS nemen en vanaf Amsterdam via NS International een ticket naar Paris gard du nord boeken.
  • Wil je liever naar Berlijn? De laagste prijs vanaf Amsterdam naar Berlijn is € 38,–. (mei – juni 2024) Maar vertrek je tijdens de kortingsmaanden vanaf een ander station in Nederland, dan betaal je soms voor een enkele reis maar € 49,-.

Lang verhaal kort: Het is zeker raadzaam om in het boekingsproces de verschillende opties te checken. Want ook dan kun je geld besparen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.