Biesbosch

Denk je bij een wandeling door de Biesbosch aan drassige paden waar je met gewoon schoeisel niet uit de voeten kan. Tijdens dit korte ommetje door de Biesbosch krijg je een goede indruk van dit mooie natuurgebied maar kun je op gewone schoenen afleggen.

Wandelen door de Biesbosch

In natuurgebied de Biesbosch zijn heel veel wandelroutes uitgezet. Die variëren in lengte (er zijn routes van 1.5 tot meer dan 20 km) maar ook de ondergrond kan verschillen, zoals een droogliggende kreek, een ondergelopen wandelpad of laarzenpad. Het is dus handig om je schoeisel af te stemmen op de onverwachte situaties die je tegen kan komen.

Ben je op zoek naar een paar waterdichte wandelschoenen. Bij de ANWB vind je wandelschoenen voor dames en heren in alle prijsklassen. Ze hebben trouwens ook goede verrekijkers.

Kort ommetje door de Biesbosch

Ben je niet voorbereid op natte paden en drassige weilanden? Maar wil je wel een wandeling door de Biesbosch maken? Dan is een kort ommetje door recreatiegebied Hollandsche Biesbosch een leuk alternatief. In de buurt van Biesboschcentrum Dordrecht aan de Baanhoekweg 53, starten verschillende wandelroutes door de Helpolder, de Zuilespolder, langs het Moldiep en langs het BeverBos.

de Biesbosch

Er zijn verschillende korte wandelingen van 1.5 tot 4 kilometer die worden aangegeven met gekleurde paaltjes. Maar welk ommetje je ook kiest. Tijdens elke wandeling maak je kennis met het prachtige polderlandschap, bos, grienden en wilgenvloedbos. Daarnaast kun je de wandelroutes gewoon op je sneakers afleggen.

de Biesbosch

Wat kun je in het Biesboschcentrum?

Het Biesboschcentrum Dordrecht is trouwens niet alleen het start- en eindpunt van je wandeling door dit natuurgebied. In het Biesboschcafé kun terecht voor een hapje en een drankje en een bezoek aan de WC. En in het bezoekerscentrum is een leuke interactieve tentoonstelling, waar je van alles te weten kan komen over biesboschbewoners, maar ook over het water, de planten en het ontstaan van de Biesbosch.

de Biesbosch

Ontdek het gebied vanaf het water

Wil je het gebied vanaf het water bekijken. Tegenover het Biesboschcentrum Dordrecht ligt de Zonnepont 7 waarmee je naar het Griendmuseumpad kan varen. Het Griendmuseumpad is een 5 kilometer lang onverhard wandelpad door oude grienden en langs kleine kreekjes. In dit deel van De Biesbosch zijn ook volop beversporen te vinden en tijdens de wandeling zie je diverse elementen van de rijke cultuurhistorie van De Biesbosch, zoals griendketen, klepduikers en overlaten.

Wil je liever zelf door de Biesbosch varen? In de periode april t/m oktober kun je online een kano, sup of fluisterboot huren.

Tips en weetjes tijdens je ommetje door de Biesbosch

  • Reizen: Parkeer je auto gratis bij het bezoekerscentrum. Dit is ook het beginpunt van de verschillende ommetjes.
  • Slapen: Op 4 kilometer van de Hollandse Biesbosch ligt hotel de Watertoren. Een bijzonder hotel in een voormalige watertoren. Maar wat dacht je van een Stayokay in het hart van de Biesbosch.
  • Eten & drinken: voor een hapje en een drankje ga je naar het Biesboschcafé. Maar ook onderweg kom je horeca tegen.
  • En nog veel meer: Bij de informatiebalie kun je terecht voor al je vragen over excursies, wandel- en fietsmogelijkheden. 
  • In een groot gedeelte van de Hollandse Biesbosch zijn honden welkom, aangelijnd of los. Lees hier meer over wandelen met honden.
  • De Zonnepont 7 naar het Griendmuseumpad vaart 2 keer per uur. Een retourtje kost € 2,00 per persoon en is te koop bij het botenhuis.
  • Wil je het natuurgebied van bovenaf zien? Kijk op ‘de kaart’ voor mooie uitzichtpunten en uitkijktorens.
  • Wandelen? Klik dan op de link voor wandelroutes door de Biesbosch.
  • Toch liever de fiets? Je kunt de Noordwaard helemaal rondfietsen. Vanaf de weg heb je prachtig zicht op nieuwe natuur met vooral heel veel vogels. Klik hier voor de actuele knooppunten in de Noordwaard.

Ben jij weleens in de Biesbosch geweest?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.