de Watertoren

Bijzonder overnachten in hotel de Watertoren

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is uitgelichte-afbeelding-1.png

Ben je op zoek naar de bijzondere hotelovernachting? Dan is hotel de Watertoren aan de rand van Dordrecht echt iets voor jou. Deze voormalige watertoren uit 1916 is nu een bijzonder hotel met 6 hotelkamers, waarvan 2 luxe suites op de 6e en 8e verdieping en een gezellig restaurant.

Wat is het doel van een watertoren?

Er zijn heel veel watertorens in ons land. Sinds 1856 zijn er ruim 260 gebouwd om de opslag van water en de waterdruk te regelen. Maar door de moderne technieken van tegenwoordig zijn de meeste watertorens overbodig geworden en hebben een andere bestemming gekregen. Zoals woning, restaurant of als hotel.

De historie van de watertoren van Dubbeldam

En dat geldt ook voor de watertoren van Dubbeldam. Deze klassieke watertoren van 38 meter uit 1916 voorzag de gemeente Dubbeldam van stromend water. Tot 1972, toen nam het Dordtse Gemeentelijke Energiebedrijf de levering van drinkwater over en kreeg de watertoren een nieuwe functie.

De toren kreeg eerst een antennemast voor het centrale antennesysteem. Daarna kwamen op de verdiepingen diverse bedrijfjes. Maar sinds 2007 is de watertoren hotel de Watertoren en zijn de verdiepingen omgetoverd tot sfeervolle hotelkamers.

Overnachten in hotel de Watertoren

Ik ontdekte hotel de Watertoren op de website Orgineelovernachten.nl, toen ik op zoek was naar een verrassingsuitje voor een jarige vriendin. Ik wilde een bijzonder hotel en omdat Dordrecht altijd al op ons wensenlijstje stond, was een overnachting in deze voormalige watertoren een schot in de roos.

Bij aankomst valt niet alleen de markante vorm van de toren op. Ook het grote aantal trappen aan de buitenkant van het gebouw zie je niet over het hoofd. Gelukkig hoef je niet via deze trappen naar boven. Er is ook een lift. Maar verder zie je nog veel elementen die herinneren aan de eerste functie van de toren. Zoals de stalen trappen en het enorme waterreservoir op de achtste verdieping.

Omdat er in het hotel geen receptie is meldden we ons in het restaurant. De ontvangst is hartelijk. We krijgen de sleutel en kunnen gelijk naar onze kamer op de vierde verdieping. Met de lift.

Als we de lift uitstappen valt gelijk het stalen rasterwerk in de vloer op. Waardoor je door de torenschacht naar beneden kan kijken. Wil je ook een kijkje vanaf de toren nemen. Op de zevende verdieping heb je een prachtig uitzicht over de landelijke omgeving.

Slapen in de wolken

Onze hotelkamer op de vierde verdieping is ruim en van alle gemakken voorzien. Door de ruitvormige ramen heb je een prachtig uitzicht over de weilanden. Er staat een heerlijke boxspring met kraakhelder beddengoed. Er is gratis WiFi, een flatscreen-TV, een zitje, een bureau en een ruime badkamer met ligbad. Natuurlijk zijn er ook thee- en koffiefaciliteiten in de kamer. En er is een mini koelkast die je zelf kan vullen, dus niet één met drankjes waarvoor je de hoofdprijs betaalt. Kortom alle ingrediënten voor een nachtje ‘slapen in de wolken’ zijn aanwezig.

Wil je een keer in een voormalige gevangenis logeren? Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik 3 gevangenissen die zijn omgebouwd tot hotel.

Dineren in het Poldercafé

Naast 4 hotelkamers en 2 suites heeft het hotel een eigen parkeerterrein waar je gratis kan parkeren, een terras en een restaurant. En dat laatste is wel zo fijn als je de hele dag door het centrum van Dordrecht hebt geslenterd en ’s avonds echt geen zin hebt om in de stad te gaan eten. In het Poldercafé kun je trouwens heel lekker eten. En de volgende ochtend wordt er een heerlijk ontbijt geserveerd.

Overnachting boeken in een Watertoren?

Wil je ook een keer slapen in hotel de Watertoren? Ik boekte een luxe tweepersoonskamer via Booking.com. Maar je kunt ook rechtstreeks boeken via de website van hotel de Watertoren. Wil je liever in een andere (water) toren slapen. Op de website van origineel overnachten vind je nog meer watertorens met een hotelfunctie.

Het jij weleens in een watertoren geslapen?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.