social deal

Dit keer neem ik het Social deal “onder de loep”. Ik ga uitzoeken hoe dit platform werkt en bij welke activiteiten je de vouchers kunt gebruiken. Maar ook of de website gebruiksvriendelijk is en of je echt voordeliger uit bent als je via Social deal een voucher koopt. Ook kijk ik of er geen addertjes onder het gras zitten als je via Social deal “de hort op wilt gaan”.

Wat is Social deal?

Als ik Wat is Social deal? in Google tik wordt mij gevraagd om een provincie in te vullen. Als ik de provincie Drenthe aanklik kom je in een veld waarin je je e-mailadres moet invullen om verder te kunnen. Pas daarna kun je verder naar de deals. Gelukkig staan er onder het invoerscherm 3 tabs, die je verder kunnen helpen.

 1. Ervaring
 2. Hoe werkt het?
 3. Wat is Social deal?

Wat is het aanbod?

Ik begin bij vraag 3: Wat is Social deal. Want daarop wil ik eerst antwoord krijgen.

 • Wij zijn hét Social Platform van Drenthe;
 • Elke dag bieden wij een schitterende deal aan in Drenthe met korting tot 80%;
 • We werken samen met de beste bedrijven uit de de volgende branches: restaurants & café’s, wellness en beauty, sport & vrije tijd, evenementen, bioscopen, vakanties en nog veel meer.
 • Zo bespaar je iedere dag met een exclusief aanbod.

Ik neem aan dat wanneer je een andere provincie invult je dezelfde antwoorden krijgt maar dan gebaseerd op die provincie of stad.

Hoe werkt deze website?

 • Elke dag een deal? Elke dag vind je een unieke deal van een leuk bedrijf uit Drenthe. Koop de deal en geniet!
 • Wanneer te gebruiken? Verzilver jouw voucher vervolgens gedurende 3-5 maanden
 • Sharing is Caring?! Verspreid de Deal over jouw sociale netwerk. Kopen er drie vrienden? Dan is jouw deal gratis!

Hoe zijn de ervaringen met Social Deal?

De ervaringen met dit platform zijn overwegend positief, zie ik. Zo lees ik dat:

 • Inge: Ik ben met 3 vrienden gaan sporten in Drenthe en Social Deal heeft mijn voucher betaald. Voor herhaling vatbaar!
 • Anoek: Het is zo gebruiksvriendelijk – Online kopen en direct inleverbaar bij bedrijven in Drenthe. Gewoon leuk!
 • Niels: Ik ben blij dat ik dit platform heb ontdekt. Ik heb nog nooit zo gemakkelijk leuke restaurants ontdekt in Drenthe.

Alle reviews zijn gekoppeld aan een Facebook-account. Je ziet dus een foto en de naam van degene die een reactie achterlaat. Daanaast zie ik ook wie van mijn Facebookvrienden Social Deal leuk vinden.

Kan ik wat met deze informatie?

Tot zover de informatie over het platform, die ik in eerste instantie heb kunnen vinden. Maar kun je hier ook wat mee? Als ik eerlijk ben: NEE.

Wat ik nu weet is dat ze een e-mailadres nodig hebben of een connectie met een Facebookaccount. Maar hoe ik aan een “deal” kan komen wordt nog nergens uitgelegd. Ik ga dus verder speuren.

Ik klik wat op de website maar loop steeds tegen de muur aan die inlogproces heet. Zonder in te loggen kom je namelijk niet verder. Tot ik onder het kopje klantenservice het antwoord vind op de meest gestelde vragen. Je vindt hier het antwoord op algemene vragen zoals Hoe werkt het? Maar ook over je account.

Hoe maak je een account aan?

In Hoe maak ik een account aan wordt uitgelegd dat je je kunt aanmelden via de website en via je Facebookaccount. Na aanmelding krijg je een activeringslink en kun je gelijk gebruikmaken van de Social deal. Je kunt dus inloggen als je een account hebt.

Nadat je bent ingelogd krijg je ook een Nieuwsbrief. Wil je die niet ontvangen of de frequentie omlaag halen. Alles wordt uitgelegd onder het kopje mijn account

Welke deals doen ermee?

Hoewel ik nog geen account heb gemaakt, kan ik toch zien welke deals er meedoen. Onder de kop Klantenservice )waarin de meest gestelde vragen worden beantwoord), zie ik Op de valreep verschillende aanbiedingen staan. Onderverdeeld naar:

 • Populair
 • Eten & drinken
 • Hotels en recreatie
 • Welness
 • Beauty
 • Speciaalzaken en auto’s
 • Sport
 • Cursussen en workshops

Er zijn leuke activiteiten bij die passen bij het motto van Mam is de hort op: “simpel weg voor niet te veel”. Dus neem ik een kijkje bij wat er bij Eten & drinken, Hotels en recreatie wordt aangeboden.

Aanbiedingen voor de helft van de prijs

Bij eten & drinken zie ik vooral maaltijden die via Social deal voor de helft van de prijs worden aangeboden. Maar er staat ook een wandelarrangement met lunch tussen.

Volgens de beschrijving word je ontvangen me koffie en appeltaart bij Route 36 in Diever. Vervolgens maak je een prachtige wandeling van 8,5 kilometer door het bosrijke gebied langs het Onderduikershol in Diever (Drenthe) en aansluitend is er een lekkere lunch die bestaat uit tomaten- of mosterdsoep en een broodplank met diverse smeersels. En dat voor slechts 9,50 per persoon.

Heb je meer interesse in hotelovernachtingen of een dagje uit. Onder het kopje Hotels en recreatie vind je allerlei leuke aanbiedingen variërend van fruit plukken, hotelovernachtingen, boottochtjes en andere dagjes uit.

Wat vind ik van Social deal?

Ik vind het aanbod van Social deal verrassend. Er zijn heel veel verschillende deals waaruit je kunt kiezen en die staan heel overzichtelijk onder elkaar. Daarnaast worden er flinke kortingen gegeven. Als ik kijk bij de reviews over Social deal dan zijn de gebruikers van Social deal over het algemeen erg te spreken over de service van de medewerkers.

Maar ik plaats ook een paar kanttekeningen:

 • Ik vind de website behoorlijk ingewikkeld. Je moet heel wat handelingen verrichten om te zien welke deals er worden aangeboden.
 • Ook moet je je eerst registreren voordat je uberhaupt kunt zien waaraan je mee kunt doen. En social deal heeft nogal wat gegevens van je nodig.

Bij de reviews zie ik ook wat minpuntjes. Zoals:

 • Het kost heel veel moeite om de (verplichte) Nieuwsbrief op te zeggen;
 • In sommige gevallen komen er kosten bij waar gebruikers niet op hebben gerekend;
 • Het is voorgekomen dat het bedrijf waar mensen vouchers voor hadden gekocht niet meer bestond;
 • Mensen ergeren zich aan de commercial! Je weet toch schat: social deal!

Volgens de website is de missie van Social Deal om onbekende deuren op een aangename manier te openen. Zij laat je kennis maken met bijzondere hotspots bij jou in de buurt. Hierdoor voel jij je toerist in eigen stad. Zie je een leuk bedrijf? Koop dan een voucher en ga langs op het moment dat het jou het beste uit komt.

Maak jij weleens gebruik van een aanbieding van Social deal?

Gerelateerde berichten

9 gedachten over “Onder de loep: Social deal

 1. Ik krijg de mail zowat dagelijks maar ik gooi hem altijd weg. Op het moment dat ik iets zoek zoals een kapsalon in de buurt bijv dan ga ik pas kijken

 2. Vervelend lijkt het me dat Social Deal veel gegevens nodig heeft en dat je je eerst moet registreren. Dat nodigt mij tenminste niet uit om verder te gaan kijken, maar dat moet ik misschien juist doen om iets leuks te doen ?

 3. Ik ken Social Deal inderdaad al en heb het ook al eens gebruikt. Ik vind het ideaal, maar vond het aanbod altijd vrij beperkt (k durf niet te zeggen hoe dat nu is).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.