minibiebs

Ontdek de leukste minibiebs in je eigen woonplaats

Cynthia van de blog Cynspirerend.nl is sinds een paar jaar een enthousiast ‘minibieber’. Zij heeft zelf een minibieb in haar voortuin staan en samen met man en dochtertje bezoekt zij regelmatig minibiebs. Zowel in haar eigen woonplaats (Ede) als wanneer ze op vakantie gaat. Het is een ontzettend leuke budgetproof hobby, waarbij je ook nog eens mooi, gratis leesvoer op de kop kan tikken. Minibiebs krijgen steeds meer bekendheid en je ziet ze steeds meer in het straatbeeld verschijnen. In deze gastblog vertelt Cynthia je graag meer over deze heerlijke kleine kastjes in de tuinen bij mensen.

Wat zijn minibiebs eigenlijk?

Minibiebs zijn kleine kastjes aan de straat vol lekker leesvoer. Je vindt ze in alle soorten en maten. Supermooi geschilder of juist heel basic. Vaak zijn ze van mensen die hun liefde voor boeken willen delen of die de verbinding in hun wijk willen stimuleren. Je vindt de meeste minibiebs in een voortuin. Steeds vaker vind je ook minibiebjes in wijkcentra, scholen of supermarkten.

Mag je zo maar gratis boeken meenemen?

De boeken die je in een minibieb ziet staan, mag je gratis mee nemen. Je kunt een minibieb dus eigenlijk ook een beetje zien als een lokale weggeefhoek.

minibiebs

Kun je ook eigen boeken doneren?

Heb je zelf mooie boeken liggen die je niet meer leest? Ruil ze dan eens om in een minibieb. De meeste minibieb beheerders zijn erg blij als ze weer een beetje nieuwe voorraad hebben voor hun minibieb en de inhoud lekker wisselt.

Waar vind ik minibieb routes in Nederland?

Af en toe zijn er enthousiaste ‘minibiebers’ die een route langs verschillende minibiebs in elkaar toveren. De ideale manier om minibiebs te ontdekken en leuk leesvoer op te snorren.

Een paar voorbeelden zijn:

  • Minibieb wandelroutes door Ede: In Ede hebben we inmiddels meer dan 70 (!) minibiebs. Samen met mijn man maak ik minibieb wandelroutes door Ede. De routes variëren van korte kidsproof routes met veel speeltuinen tot uitgebreide routes door het centrum van Ede. Er staan op dit moment 5 routes online en nummer 6 is in de maak.
  • Minibieb fietsroute door Deventer: een leuke fietsroute langs 24 minibiebjes in Deventer.
  • Minibieb fietsroute Apeldoorn-Vaassen: Een route van bijna 40 kilometer langs minibiebs en bekende bezienswaardigheden, zoals Paleis ’t Loo en Kasteel Cannenburg.

Hoe vind je minibiebs in jouw buurt?

Is er nog geen kant en klare minibieb route bij jou in de buurt, maar wil je wel lokale minibiebs bezoeken? Hier kun je de dichtstbijzijnde pareltjes in jouw buurt vinden. Neem een kijkje op de website www.minibieb.nl. Op deze website kun je zoeken op plaatsnaam en heb je binnen no-time een leuke minibieb in jouw buurt gevonden.

Ook deze Google Maps kaart van Jacques Zuiderwijk is een aanrader. Deze enthousiaste minibieb beheerder heeft als doel om alle minibiebs in Nederland in kaart te brengen. Momenteel staat de teller op ruim 6600 minibiebs!

Ik wens je heel veel plezier met het ontdekken van minibiebs!

Wil je meer van Cynthia lezen? Op de blog Cynspirerend.nl schrijft zij over moederschap, bordspellen en bewust leven. Enne.. wil je zelf een minibieb beginnen? Word ook een ‘minibieber’ en ontdek in Cynthia’s blog hoe je jouw eigen minibieb start.

Dank je wel voor deze leuke blog Cynthia. Ik denk dat veel mensen nu gaan kijken of er in hun buurt ook een minibieb staat.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.