Slapen in een Restinn: een hotelhuisje midden op het platteland

Tijdens onze fietstocht over de Westfriese Omringdijk sliepen wij in een Restinn: een hotelhuisje midden op het platteland. Een comfortabel onderkomen met fijne bedden, een zitje, eigen koelkast en terras. En ook nog eens gunstig gelegen aan de fietsroute.

Wat is een Restinn?

Een Restinn, dat tegenwoordig hotelhuisje heet, is een bijzondere bed & breakfast op het platteland. Meestal zijn het vijf tot zes vrijstaande hotelhuisjes die op het terrein staan van een agrarisch bedrijf. Een soort “logeren bij de boer” maar dan wel in combinatie met veel comfort.

In het hotelhuisje staan namelijk 2 fijne box-springbedden, die al voor je opgemaakt zijn. Je hebt een eigen badkamer met douche en toilet en een zitje met TV. Verder beschik je over een eigen koelkast, een Senseo (met pads), een waterkoker, een haardroger en natuurlijk is er Wifi. Dus eigenlijk alles wat je nodig hebt tijdens een nachtje weg.

Restinn is in 2006 gestart met een paar locaties aan de Westfriese Omringdijk. Later kwamen er ook Restinn locaties in andere delen van het land.

Waar vind je deze hotelhuisjes?

Niet allleen in de West-Friese dorpen Aartswoud, Oosterleek, Warmenhuizen en Andijk kun je ze vinden. Ook in Emmen, Coevorden, Bourtange en in Rijsbergen vind je deze Restinn hotelhuisjes. Allemaal vrijstaand, midden in de natuur en in de buurt van leuke wandel- en/of fietsroutes.

Onze ervaring met Restinn Andijk

Tijdens onze fietstocht over de West-Friese Omringdijk sliepen wij in Restinn Andijk, in de buurt van de fietsroute. Het was wel even zoeken voordat wij onze Restinn vonden, want die was niet met borden aangegeven. Gelukkig staat op de website een routebeschrijving die je met behulp van GPS naar de locatie leidt.

Bij aankomst werden wij hartelijk ontvangen door door de eigenaresse. Zij informeerde naar onze fietstocht en liep met ons mee naar ons huisje.

De 6 hotelhuisjes liggen op een ruim perceel achter het melkveebedrijf. Ze liggen vrij van elkaar en zijn gescheiden door een haag, waardoor je geen last hebt van andere gasten.

Het hotelhuisje

Het huisje zag er goed uit. Het is een klein maar fijn onderkomen waar op een slimme manier gebruik is gemaakt van de beperkte ruimte. Zo is de deur naar het badkamertje gelijk de kledingkast.

Restinn kledingkast

Verder ziet het huisje er precies uit als op de website. Op de opgemaakte bedden liggen handdoeken, de koelkast staat aan en er zijn koffiepads, melk en suiker aanwezig zodat wij gelijk koffie kunnen zetten.

Er liggen folders van bezienswaardigheden in de omgeving. En in de informatiemap een overzicht van eetgelegenheden in de buurt.

Restinn

Eten & drinken

In Andijk zijn verschillende restaurants. Maar omdat wij geen zin hebben om ver te fietsen bellen we de eetgelegenheid die het dichts in de buurt is. Dat is IJgenweis, op 2 kilometer van ons hotelhuisje.

Helaas gaat de keuken, op het moment dat wij bellen, bijna dicht en zit er niets anders op dan een pizza te bestellen. Dit is eigenlijk een veel beter idee. Want de pizza’s worden keurig “aan huis” bezorgd.

Restinn andijk pizza's

Hetzelfde geldt voor het ontbijt. Ook het ontbijt wordt bij het huisje bezorgd. Klokslag 9 uur (zoals wij hadden afgesproken) werd er een heerlijk “boeren ontbijt” gebracht. Dus warme broodjes, eitjes, kaas, vleeswaren, jam, yoghurt, druiven en een glaasje jus d’orange.

Restinn ontbijt

Handige weetjes

  • Restinn Andijk ligt aan Rikkert 10, 1619 AR Andijk. Dit is buiten de bebouwde kom. Vanaf de IJsselmeerdijk is het nog 5 kilometer fietsen voordat je er bent.
  • Fiets je de West-Friese Omringdijkroute? Volg na knooppunt 15 het knooppunt 13. Je komt “Rikkert” dan vanzelf tegen. Wil je daarna weer de fietsroute volgen? Fiets de weg dan helemaal uit tot aan de IJsselmeerdijk. Vanaf daar fiets je naar knooppunt 14 richting Enkhuizen.
  • Wil je ’s avonds ergens een hapje eten? Bel dan eerst even. Niet alle restaurants zijn namelijk (doordeweeks) open. Daarnaast zijn ze soms ook gesloten vanwege een besloten bijeenkomst.
  • Het is wel mogelijk om pizza’s en andere maaltijden te laten bezorgen bij Restinn Andijk. En borden en bestek zijn in het huisje aanwezig.
  • In het hotelhuisje staan een Senseo koffiezetapparaat en waterkoker. Zodat je zelf koffie en thee kunt zetten. Want pads en theezakjes zijn er ook.
  • Voor de fles rode wijn en de mini flesjes wijn in je hotelhuisje moet je betalen. De prijzen staan vermeld in de informatiemap.

Wil je ook in een Restinn overnachten?

Op onderstaande websites kun je een Restinn hotelhuisje boeken.

Voor een overnachting met ontbijt betaal je tussen de € 90,– en € 111,–per nacht. De prijzen variëren per locatie.

Budget tip: Op de website van Voordeeluitjes.nl en op Hotelkamerveilingen.nl vind je regelmatig leuke aanbiedingen voor een overnachting in een Restinn.

Heb jij weleens in een Restinn geslapen?

Gerelateerde berichten

9 gedachten over “Slapen in een Restinn: een hotelhuisje midden op het platteland

  1. Wat een leuke accommodatie ik had er nog nooit van gehoord. Maar het ziet er veelbelovend uit. Je pizza opeten terwijl je zo’n uitzicht hebt is eigenlijk toch ook veel leuker dan in een restaurant. Ook een super ontbijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.