Overnachten in de bajes

Overnachten in de bajes! De beste aanbiedingen voor een nachtje in de cel

Waarom slapen in een ‘gewoon’ hotel als je ook in de bajes kunt overnachten? Voor ons vriendinnenweekend was ik op zoek naar een leuk hotel dat een beetje anders dan anders was. Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik 3 gevangenissen die zijn omgebouwd tot hotel. In deze post kun je er niet alleen alles over lezen. Ik deel ook de beste aanbiedingen voor een nachtje in de cel.

Overnachten in de bajes

Tijdens mijn zoektocht vond ik 3 voormalige gevangenissen die nu dienstdoen als hotel. Kortom drie unieke plekken om te overnachten. Zo vind je in Almelo Het Huis van Bewaring, in Leeuwarden DeBlokhuisPoort en de voormalige bajes van Hoorn is nu Hotel Oostereiland.

Huis van bewaring in Almelo

Tijdens ons vriendinnenweekend in november sliepen wij in het Huis van Bewaring in Almelo. De 21 hotelkamers in deze voormalige bajes waren vroeger een cel of de werkplek van de directeur of de cipier. Maar zijn nu omgetoverd tot comfortabele hotelkamers.

Overnachten in de bajes kamer in huis van bewaring

In Het Huis van Bewaring in Almelo hebben een kleine 70 jaar lang mensen hun straf uitgezeten die bij de nabijgelegen rechtbank waren veroordeeld. In 2004 werd het Huis van Bewaring gekocht door de huidige eigenaars en omgebouwd tot hotel.

Wat verder nog doet denken aan de vroegere gevangenis zijn de versleten trappen met massief hekwerk en de dikke celdeuren met kijkgaten en flinke sloten. Die deuren geven toegang tot de hotelkamers in het cellengedeelte op de eerste en tweede verdieping. Je kunt een kamer boeken via Voordeeluitjes.nl, Hotelspecials, Booking.com, Hotels.nl , Expedia.nl en soms vind je hele scherpe aanbiedingen op Groupon. 

overnachten in de bajes 5

DeBlokhuisPoort in Leeuwarden

Ook in Alibi Hostel DeBlokhuisPoort in het centrum van Leeuwarden, kun je je even een gevangene te voelen. De voormalige gevangenis “DeBlokhuisPoort” is sinds 2017 een hostel met zo’n zestig bedden. De bedden zijn onderverdeeld in slaapzalen waar meerdere mensen kunnen slapen. Maar er zijn ook tweepersoonscellen met stapelbedden. Je kunt een kamer huren via Booking.com.

overnachten in de bajes Blokhuispoort

Hotel Oostereiland, gevangenishotel Hoorn

Hotel Oostereiland in Hoorn is ook een unieke plek om te slapen. Deze gerenoveerde gevangenis op het Oostereiland wordt ook wel bajeshotel genoemd. De kamers met WIFI hebben nog de originele celdeuren maar wel een eigen badkamer. Naast het terras met uitzicht op het Markermeer is er ook een op de binnenplaats van de gevangenis. Het gevangenishotel ligt op loopafstand van het historische centrum van Hoorn. Je boekt een kamer in Hotel Oostereiland via Hotels.nl en op Booking.com.

Overnachten in de bajes Oostereiland Hoorn

De beste aanbiedingen voor een nachtje cel

Wil je ook een keer overnachten in een voormalige bajes? Dit zijn de beste aanbiedingen voor een nachtje in de cel.

Huis van Bewaring Almelo

  1. Voordeeluitjes.nl
  2. Hotelspecials
  3. Booking.com
  4. Hotels.nl
  5. Expedia.nl
  6. Groupon

Hotel Oostereiland in Hoorn

  1. Hotels.nl
  2. Booking.com

Alibi Hostel DeBlokhuisPoort in Leeuwarden

  1. Booking.com

Het kan helaas voorkomen dat genoemde aanbiedingen niet meer geldig zijn.

Heb jij wel eens in een (voormalige) gevangenis geslapen?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.