4 Tips voor de leunstoelreiziger die je vakantiegevoel thuis bezorgen

Het woord “leunstoelreiziger” komt niet mijn koker! Dit heb ik niet zelf bedacht. Ik zag het woord in een mail met inspiratie, nu op reis gaan even geen optie is. Omdat je niet “de hort op” kunt, ben je misschien op zoek naar mogelijkheden om je thuis te vermaken. Of maak je stiekem toch plannen voor straks, als alles weer voorbij is. Vandaar dat ik in deze blog een aantal tips geef voor de leunstoelreiziger, die je vakantiegevoel thuis bezorgen.

Tips voor de leunstoelreiziger

Op dit moment zijn er heel veel initiatieven die je vanuit je luie stoel het vakantiegevoel proberen te bezorgen. Zoals inspirerende films, maar ook het lezen van een goed (reis)boek of om een virtuele tour door een museum te maken. Maar ook wereldse recepten die je thuis kunt bereiden, worden veel gepromoot. Kortom je kunt vanuit je luie stoel ook leuke wereldse dingen doen én online beleven.

Inspirerende films

Ik ben niet zo’n filmkijker, dus een lijst met favoriete films en documentaires hoef je niet van mij te verwachten. Toch vind ik het wel leuk om uitzendingen te zien van plekken waar ik ben geweest of waar ik weleens naartoe wil gaan.

Een van zulke reportages is de Netflix thriller serie ‘Paranoid’ die zich voor een groot deel afspeelt in Düsseldorf. Het Duitse Düsseldorf ken ik eigenlijk alleen van er langsrijden als ik onderweg ben naar de wintersport maar het schijnt een prachtige stad te zijn met een ruim aanbod aan musea, galerieën en bijzondere architectuur. Düsseldorf is daardoor een aantrekkelijke voor een stedentrip.

Leunstoelreiziger Düsseldorf

Omdat wij van plan zijn om via Camptoo een camper te huren en nog niet weten welke richting wij op zullen gaan, is het nu tijd om een beetje inspiratie op te doen. Misschien wordt het wel Kroatië of het daarnaast gelegen Slovenië waar verschillende films zijn opgenomen.

De actiefilm ‘Death Train’ – ook bekend onder de naam Detonator – uit 1993 is gefilmd in Slovenië en Kroatië. En de ‘Kronieken van Narnia : Prins Caspian’ is voor een groot deel opgenomen in de Soca vallei waar de Soca rivier met prachtig helder water door stroomt.

Virtueel museumbezoek

Niet alleen films zorgen voor inspiratie; ook (virtueel) museumbezoek helpt je bij het plannen van uitjes als we straks weer de “hort op” mogen. Vanachter je computer kun je in verschillende bekende musea rondkijken. Een paar voorbeelden vind je op museale activiteiten online.

(Reis)boeken lezen

En natuurlijk kun je een mooi boek lezen. In het artikel Binnen blijven, maar toch op vakantie dat ik vond op boekrecensiesblog staan veel recensies van inspirerende (reis)boeken.

Je favoriete vakantiegerecht maken

Het lijkt al weer heel lang geleden dat ik in Oostenrijk een heerlijk bord met kaiserschmarrn at. Dit gerecht is zo lekker en heel gemakkelijk zelf te maken. Met dit eenvoudige recept van Made by Ellen kan iedereen kaiserschmarrn maken zonder pakjes of zakjes.

Leunstoelreiziger kaiserschmarn

Mijn tips voor dat beetje vakantiegevoel zijn nu dus voornamelijk op thuis zijn gericht. Reizen in de leunstoel, met af en toe een excursie naar de koelkast of voorraadkast. Maar er zal zeker weer een tijd komen dat we wel echt de “hort op kunnen”. Tot dan vermaken we ons maar als leunstoelreiziger.

Informatie voor deze blogpost haalde ik uit mails en persbrichten van GetYourGuide Traveler, Baltus communications en de museumkaart.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.