Maaltijdboxen zijn handig, maar je hebt ze niet altijd nodig om een heerlijke vegetarische lasagne, geïnspireerd door HelloFresh, te maken. Met ingrediënten uit je eigen keukenkastje en verse producten uit de supermarkt zet je snel een smakelijke maaltijd op tafel.
HelloFresh maaltijd van eigen makelij
Neem bijvoorbeeld dit recept van romige lasagne met rundergehakt en spinazie die ik op de website van HelloFresh vond. Die kun je gewoon zelf maken met dingen die je al in huis hebt. Want uien, knoflook, bloem, roomboter en (Franse) kruiden heb je altijd wel in huis. En lasagne bladen heb je vast ook nog wel ergens. Die hebben namelijk een houdbaarheid van jaren.
Dus als je wat gehakt en tomaten toevoegt en het recept volgt dan zet je zo een lekkere “HalloVers” maaltijd van eigen makelij op tafel.
Vegetarische lasagne naar een recept van HelloFresh
Maar ook voor een vegetarische variant kun je je lekker laten inspireren door de recepten van HelloFresh. Want als je het gehakt vervangt door bijvoorbeeld champignons en wat extra kaassoorten toevoegt dan heb je zo een vegetarische versie.
Omdat ik voor mijn vegetarische lasagne dichtbij de romige lasagne met rundergehakt en spinazie wil blijven ben ik op zoek gegaan naar een goed recept. Wat je heel makkelijk vindt door in Google “vegetarische lasagne met spinazie” in te toetsen. Dan krijg je verschillende recepten waarvan er altijd wel eentje bij is met ingrediënten die jij lekker vindt en vaak ook al in huis hebt.
Mijn vegetarische lasagne
Want zo heb ik naast lasagnebladen, bouillonblokjes, tomatenblokje en -puree altijd wel een pak spinazie in de vriezer. En die tomaat met een plekje, dat laatste restje jonge kaas en de champignons die “op moeten” kan ik heel goed verwerken in dit recept.
Dus ik kan eigenlijk gelijk aan de slag met mijn vegetarische variant zonder er de deur voor uit te hoeven.
Want dit heb je nodig:
- 16 of 24 lasagnevellen
- een pak diepvriesspinazie
- 3el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 2 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 800 gram tomatenblokjes uit blik
- 250 gram ricotta
- 2 eetlepels groene pesto
- 1 bolletje mozzarella
- 4 eetlepels (Parmezaanse) kaas
- peper en zout
Voordat ik aan de slag ga zet ik de oven op 200 graden en doe de spinazie in een pannetje zodat die kan ontdooien. Ik snij de ui in kleine stukjes en fruit deze samen met de uitgeperste teentjes knoflook in de wok waarin ik een scheut olijfolie heb gedaan. En voeg de oregano en de basilicum toe. Daarna doe ik de tomatenblokjes erbij en breng het geheel zachtjes aan de kook.
Ik laat het mengsel 10 minuten pruttelen en breng het op smaak met wat peper en zout. Daarna kan het vuur uit en is het eerste onderdeel klaar.
Inmiddels zal de spinazie ontdooid zijn. Laat die goed uitlekken in een vergiet. Pak een schaal en doe hierin de ricotta. Meng vervolgens 2 eetlepels groene pesto (gewoon uit een potje) met een flinke snuf peper en zout door de ricotta. Vervolgens meng je de uitgelekte spinazie door het ricottamengsel.
Lasagnevellen voorkoken? Of niet?
Als je de gebruiksaanwijzing van de lasagne vellen leest dan staat er dat je de vellen zo uit het pak kunt gebruiken. Maar dan is het wel belangrijk dat je voldoende saus gebruikt. de saus zorgt er namelijk voor dat de lasagnebladen soepel worden. Gebruik je geen saus zoals in dit recept dan is het handig om de lasagnevellen net als andere pasta, even voor te koken in een pan heet water met een scheut olijfolie.
Na een paar minuten doe je de voorgekookte lasagnevellen in een vergiet. Giet er wel een flinke scheut olijfolie overheen om aan elkaar plakken te voorkoken.
Zo bouw je de lasagne op
Als je de lasagnevellen hebt voorgekookt kun je met de lasagnevellen beginnen. Gebruik je droge vellen leg dan eerst een 1/3 van het tomatenmengsel in een lage ovenschaal. Daarop leg je een laagje lasagnevellen. Aan drie vellen per laag heb je wel genoeg. Vervolgens leg je er de helft van het spinazie-ricottamengsel op.
Dan weer een laag lasagnevellen, 1/3 van de tomatensaus, een laag lasagnevellen, en de andere helft van het spinazie-ricottamengsel. Op het spinazie-ricottamengsel leg je de laaste laag lasagnevellen en daarna de rest van tomatensaus.
Gebruik je droge lasagnevellen? Zorg ervoor dat alle lasagnevellen goed bedekt zijn met de tomatensaus.
Als laatste verkruimel je de mozzarella over de lasagne en strooi er flink wat parmezaanse kaas over. Naar je kunt ook de geraspte kaas gebruiken die je nog in huis hebt.
Zet daarna de schaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Na een half uur staat er een vegetarische lasagne geïnspireerd op een recept van HelloFresh op tafel. Eet smakelijk!!
Koop jij weleens een maaltijdbox van HelloFresh. Of je gebruik je de recepten alleen als inspiratie?
Ik hoop het wel eens, maar ik ben meer fan van de maaltijdbox van Albert Heijn. Ik vind die echt ideaal!
Het ziet er heerlijk uit zeg! Ik heb ooit een keer Hello Fresh gehad, en vond dat heel positief. Ik kookte daardoor eens wat anders namelijk.
Kan niet slecht zijn! Moet ik eens proberen, allemaal groentjes die ik lust ?
o hier hou ik wel van ja. heerlijk uit de oven en italiaans is mijn favoriet
Ik vind lasagne erg lekker. Maar een vegetarische lasagne heb ik nog nooit gegeten. Geen idee of ik dat lekker vind.
Lekker hoor, ik probeer een paar dagen per week zonder vlees te koken en dit recept zal hier in huis zeker in de smaak vallen.
Hmmm, lasagne is zo lekker! Ik wil het graag nog eens maken, dus dit recept sla ik op!
Dit is echt een van mijn favoriete hello fresh recepten! Vind het echt een hele smakelijke lasagne en onze peuter smult er ook van! ?
Wat leuk dat jullie peuter het ook zo lekker vindt.