maaltijdpakketten

Gebruik maaltijdboxen zonder ze te kopen

Steeds meer zie je reclames over kant en klare maaltijdboxen zoals Hello Fresh en Marley Spoon die bij je thuis worden bezorgd. Maar ook de bekende supermarkten als Jumbo, Albert Heijn en Lidl proberen een graantje mee te pikken door kant-en-klare verspakketten aan te bieden. Ik koop zo’n maaltijdpakket eigenlijk nooit (alleen als er een kortingsticker op zit) maar laat me wel graag inspireren door de inhoud van zo’n samengesteld pakket. Want met een beetje creativiteit kun je zelf een “HalloVers” maaltijd op tafel zetten.

Maaltijdpakketten voor inspiratie

Ik laat niet zo vaak mijn boodschappen thuisbezorgen en ook de kant-en-klare maaltijdboxen laat ik meestal links liggen. Niet alleen omdat ik ze duur vind, maar omdat ik zelf een creatieve kookster ben en graag nieuwe recepten uitprobeer. En het liefst budgetvriendelijk natuurlijk.
Ik haal wel graag inspiratie uit zo’n samengesteld maaltijdpakket, maar geef er dan wel mijn eigen draai aan. Want met een beetje creativiteit kun je zelf een “HalloVers” maaltijd op tafel zetten.

Neem bijvoorbeeld de ingrediënten van oosterse curry met spitskool en cashewnoten van HelloFresh die je hieronder ziet staan en die je verwerkt in dit recept.

 • knoflook;
 • rode peper;
 • spitskool;
 • tomaat;
 • bosuitje;
 • bladpeterselie;
 • kokosmelk;
 • zilvervliesrijst;
 • cashewnoten.

Je hebt de ingrediënten uit een verspakket al in huis

Nu zul je zeggen “ja, maar HelloFresh levert precies dé ingrediënten en de hoeveelheid die ik nodig heb”. Dat klopt, maar vaak heb je de meeste benodigdheden gewoon in huis. Duik maar eens in je keukenkastje en je zult zien dat je knoflook, rijst, tomaat, (curry) kruiden ‘gewoon’ in huis hebt.

De websites van HelloFresh en Marley Spoon kun je ook gebruiken voor als je even geen inspiratie hebt. De recepten wisselen per week en je hebt de keus uit vegetarisch, vlees & vis, snel & simpel, kindvriendelijk of gezond. Er is dus altijd een recept voor je bij!

Kijk ook eens op de website van Aviko als je even niet weet wat je moet koken. Ook daar zie je leuke recepten die je met kant-en-klaarpakketten, maar ook met ingrediënten die je gewoon in huis hebt kunt maken.

Maaltijdaanbieders die thuis bezorgen

Maar mocht je dit te tijdrovend vinden dan kun je altijd even kijken hoe dat werkt met die maaltijdpakketten die rond etenstijd bij je thuis worden bezorgd. Ik heb 6 maaltijdaanbieders gevonden die je maaltijd of de ingrediënten thuis bezorgen:

 1. Uitgekookt
 2. Kant en klaarmaaltijden
 3. Apetito
 4. Vers aan tafel
 5. Hello Fresh
 6. Marley spoon

Wil je minder geld uitgeven maar kun je op bepaalde dagen niet zelf koken. Op Thuisafgehaald deel je je maaltijd met de buren. Ruim 10.000 thuiskoks in Nederland koken dagelijks heerlijke maaltijden, die jij tegen een fijn prijsje kunt afnemen. Kijk op de website of er bij jouw in de buurt ook een thuiskok woont!

Wil je een maaltijdbox uitproberen?

Zoals ik al zei heb ik zelf nog nooit een maaltijdbox gekocht dus ik kan je niet aan praktijkvoorbeelden helpen. Maar op de websites van de maaltijdaanbieders vind je alle nodige informatie en vind je soms ook een kortingscode waarmee je zo’n doos met korting kunt proberen.

Laat jij wel eens maaltijdpakketten thuis bezorgen? Deel je ervaring op Facebook of laat hieronder een reactie achter. Ik vind het leuk om te lezen op welke manier jij je laat inspireren.

Gerelateerde berichten

4 gedachten over “Gebruik maaltijdboxen zonder ze te kopen

 1. Een maaltijdpakket kan erg handig zijn maar inderdaad vaak heb je de meeste ingrediënten al in huis. Bovendien vind ik ze vrij duur. En als je je ze tijdens een promotie tegen het lijf loopt in de stad, zijn ze vaak heel opdringerig. Mede daarom voor mij geen maaltijdpakketten.

  1. Helemaal mee eens Chris ook voor mij daarom geen maaltijdpakketten.
   Maar wat mij wel opvalt is dat je in de supermarkt op de samengestelde pakketten vaak korting krijgt omdat de THT nadert. Ik denk dat ik zo’n pakket eens ga uitproberen.

  2. Ik koop wel eens zo’n maaltijdpakket, maar nooit vaker dan 1x hetzelfde. De wikkels bewaar ik, daarop staan o.a. de hoeveelheden ingrediënten. Zo is het makkelijk om het nog een keer te maken. De lente-risotto van de Poiesz bv. heb ik al vaker gemaakt. Heerlijk!

   1. Goeie Tip Aukje om de wikkels te gebruiken als inspiratie voor een volgende maaltijd. Daarnaast valt het mij ook op dat maaltijdpakketten vaak afgeprijsd zijn als de de THT-datum naderen. Dan zijn ze best voordelig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.