voordelen en tips van een vakantie in eigen land

8 Voordelen en handige tips voor vakantie in eigen land

‘We moeten op vakantie in eigen land dit jaar.’ Hoe vaak heb ik dat al gelezen. Het komt er zuchtend en steunend uit, waardoor vakantie in eigen land iets minderwaardigs lijkt te krijgen. Alsof je pas echt op vakantie gaat als je naar het buitenland gaat. Dit jaar vieren we noodgedwongen vakantie dichtbij huis en wordt dichtbij het nieuwe ver weg. En komen we op plekken die we anders misschien nooit gezien zouden hebben. Maar er zijn meer voordelen. In deze post vind je 8 voordelen én een aantal handige tips om van je vakantie in eigen land een groot succes te maken.

8 Voordelen van vakantie in eigen land

Vaak vergeten we hoe mooi ons land is. Daarom is een vakantie in Nederland helemaal geen gek idee! Integendeel, het brengt zelfs voordelen met zich mee. Hieronder vind je 8 voordelen én een aantal handige tips voor vakantie in eigen land.

1. Je bent snel op je vakantiebestemming

Waar je ook woont of waar je naartoe gaat in Nederland, je bent nooit langer dan een paar uur onderweg. Dat scheelt reistijd, benzine, maar je hebt ook geen kosten voor een autobaan vignet of voor de tolwegen.

2. Geen parkeerkosten op het vliegveld

Ben je gewend met het vliegtuig op vakantie te gaan dan weet je welk bedrag je kwijt bent aan parkeerkosten. Die heb je nu niet. Hoewel je tijdens een dagje uit ook te maken krijgt met hoge parkeer kosten.

TIP: Op mijn blog vind je verschillende artikelen over hoe tijdens een dagje uit op parkeerkosten kunt besparen.

3. Je hoeft je niet te behelpen met de taal

Hoewel wij Nederlanders ons in een vreemd land goed kunnen redden is het wel zo relaxed als je ook op vakantie je moerstaal kunt spreken. Zeker met kinderen of wanneer je onderweg pech krijgt. Dan is het altijd fijn dat je in je eigen taal kunt uitleggen wat er aan de hand is.

4. Ga op stedentrip

Ons land heeft prachtige steden die leuk zijn voor een weekend weg, maar ook voor een korte vakantie. Zoals Nijmegen, Maastricht of Groningen. Maar er zijn ook mooie oude steden die minder bekend zijn maar waar je je prima een paar dagen kan vermaken.

TIP: Ontdek een stad door een stadswandeling te maken. Op de website van de ANWB staan 7 leuke stadswandelingen die je niet alleen ’s winters kunt maken maar ook in de zomervakantie.

5. Duik de natuur in

Wist je dat er in Nederland heel veel mooie plekken zijn waar je helemaal tot rust kunt komen? Maak die je ook wandelend of fietsend kunt ontdekken?

TIP: op de website van Recreatieschap Drenthe staan heel veel mooie wandelingen. Ga je liever fietsen? Kijk dan eens op de website van het Fietsnetwerk.

6. In Nederland is veel te zien en te doen

Ga je op vakantie met kinderen? Dan is een interactief museum of een bezoek aan een pretpark of dierentuin meestal een groot succes. Of ga lekker een dag varen op de Friese meren. Op Groupon, ANWB en Actie van de dag vind je vaak leuke aanbiedingen voor spannende dagjes uit.

7. Nederland is heel geschikt voor korte tripjes

Omdat eigenlijk alle bestemmingen dichtbij zijn is Nederland prima voor een weekendje weg en kun je vaker op vakantie.

TIP: In de blogpost Bij welke hotelaanbieder ben je het voordeligst uit? heb ik 16 hotelaanbieders met elkaar vergeleken zodat je kunt zien bij wie je  het voordeligst kunt overnachten.

8. Geen stress

Vakantie is leuk maar voor sommige mensen is vakantie ook een bron van stress. Zeker als je een lange reis voor de boeg hebt en nog van alles moet regelen. Zo moet er nog snel een reisverzekering worden afgesloten en twijfel je of je in je vakantieland wel kan  pinnen met je bankpas. Of je moet vroeg op om je vliegtuig te halen, dus slaap je de nacht van te voren niet erg goed.

Allemaal zaken waar je geen last van hebt als je in eigen land vakantie viert. Je hebt geen lange reis voor de boeg, je hoeft de verkeersregels van andere landen niet te kennen en alle winkels zijn bekend. Dus als je wat vergeten bent dan koop je dat gewoon in jouw vertrouwde supermarkt. Waar de boodschappen vaak voordeliger zijn dan in Italië, Duitsland of Oostenrijk.

Ik wens je een fijne vakantie. Waar ga jij vakantie vieren?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.