Budget parkeren in Amsterdam

Budget parkeren in Amsterdam. Zo werkt het

Ga je met de auto naar Amsterdam en wil je budget parkeren? Lees dan even door. Aan de rand van onze hoofdstad kun je voordelig je auto kwijt bij een van de zeven P+R locaties. Een prima en voordelig alternatief voor een parkeerplaats in Amsterdam. En met het OV ben je zo in het centrum van de stad.

Waar kun je budget parkeren in Amsterdam?

Als je met meerdere mensen naar Amsterdam gaat dan is de auto vaak goedkoper dan de trein. Maar die moet je natuurlijk ergens parkeren. En het liefst voor niet te veel geld. Maar waar kun je budget parkeren in Amsterdam? 

Buiten de stad zijn 7 P+R parkeerplaatsen waar je voordelig kunt parkeren. En die hebben allemaal een goede verbinding naar het centrum. Zelf kies ik vaak voor Transferium Zeeburg omdat dat vanuit het Noorden erg gunstig ligt en een snelle verbinding heeft naar het centrum. Maar P+R Sloterdijk is een goed alternatief. 

Tip: Als je een dagje in Amsterdam bent vergeet dan niet naar de 9 Straatjes te gaan. Een winkelgebied dat de Prinsengracht, de Keizersgracht, de Herengracht en het Singel met elkaar verbindt. 

Hoe werkt het parkeren op een P+R parkeerplaats?

Als je de parkeerplaats oprijdt ontvang je een parkeerkaartje die je goed moet bewaren. Koop vervolgens een P+R GVB kaart bij een van de blauwe automaten, deze heb je nodig voor het openbaar vervoer. Met GVB kaarten kun je met max. 5 personen 1x naar het centrum en 1x terug naar de parkeerplaats reizen. Binnen een half uur ben je in het centrum van de stad.

P+R GVB kaart is alleen bedoeld om naar het centrum en weer terug nar de parkeerplaats te reizen. Het is dus niet mogelijk om onbeperkt in het centrum van Amsterdam te reizen. Na het 2x inchecken wordt de kaart gedeactiveerd en kun je hem niet meer gebruiken. Je kunt ook met je eigen OV-chipkaart verder reizen. Dit is voordeliger als je alleen reist.

Afrekenen van de parkeerkosten

Na een dagje stad kun je weer met de tram terug naar de parkeerplaats. Maar voordat je in je auto stapt moet je wel eerst langs de parkeerautomaat om de parkeerkosten te betalen. Om het je makkelijk te maken heb ik alle stappen nog even op een rijtje gezet.

  • Je ontvangt een parkeerkaartje bij binnenkomst van de P+R. Deze bewaar je.
  • Koop P+R GVB kaarten OF reis met eigen ov-chipkaart naar Amsterdam Centrum en terug.
  • Ga bij terugkomst weer naar de parkeerautomaat
  • Scan de parkeerkaart en daarna je openbaar vervoer kaart of je eigen ov-chipkaart
  • Het goedkope tarief wordt berekend
  • Betaal via de aanwijzingen op de parkeerautomaat
  • Rij uit met je parkeerkaart of kentekenherkenning.
budget parkeren in Amterdam

Wat kost parkeren op een P+R parkeerplaats?

Parkeer je de auto vóór 10.00 uur, dan betaal je € 8,00 voor eerste 24 uur. Daarna betaal je € 1 per 24 uur. Kom je echter na 10.00 uur of in het weekend. Dan betaal je slechts € 1 per 24 uur. De kosten voor het OV komen daar nog wel bij. Hoeveel je precies betaalt kun je hier nakijken.

Heb jij zelf ook tips om in Amsterdam voordelig te parkeren? Laat dan hier een reactie achter of deel ze op Facebook. Daar kun je trouwens nog meer tips vinden hoe je kunt besparen als je de hort op gaat. Vind je Mam is de hort op leuk? LIKE deze pagina en je bent altijd als eerste op de hoogte van alle tips en trucs.

Waar parkeer jij je auto als je naar de Amsterdam gaat?

Gerelateerde berichten

12 gedachten over “Budget parkeren in Amsterdam. Zo werkt het

  1. Ik werk in hartje Amsterdam en parkeer elke dag aan de achterkant van het Belgiëplein in Nieuw Sloten. Aan de Herentalsstraat of Berlaarstraat kun je gratis parkeren en vanaf daar is het nog geen € 2,00 om in de binnenstad te komen. Ideaal dus!
    Het Belgiëplein ligt heel dichtbij de A10 dus je hoeft ook niet de stad door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.