parkeren in de hoofdstad

Budget parkeren in Amsterdam

Ga je met de auto naar Amsterdam en wil je budget parkeren? Aan de rand van onze hoofdstad kun je voordelig  je auto kwijt bij een van de zeven P&R locaties. Een prima en voordelig alternatief voor een parkeerplaats in Amsterdam. En met het OV ben je zo in het centrum van de stad.

Budget parkeren in Amsterdam

Als je met meerdere mensen naar Amsterdam gaat dan is de auto vaak goedkoper dan de trein. En die moet je natuurlijk ergens parkeren. Voor niet te veel geld. Maar waar? Meestal kies ik voor Transferium Zeeburg omdat dat vanuit het Noorden erg gunstig ligt en een snelle verbinding heeft naar het centrum. 

Maar P&R Sloterdijk is een goed alternatief. Maar soms is de parkeerplaats vol als je aankomt en wil je gelijk “uitwijken” naar de vertrouwde parkeerplaats aan de andere kant van de stad. Dát is niet handig. Want wie garandeert je dat dáár wel ruimte is. En in de tijd dat je van West naar Noord rijdt komt er op deze P&R vast wel een plaatsje vrij.

Als je reist met het OV

Nu is wachten niet mijn sterkste kant, maar als er maar een paar  auto’s voor je zijn dan is de kans groot dat je snel de parkeerplaats op kunt. Haal vervolgens een vervoersbewijs uit de automaat en stap op lijn 12. Binnen een half uur sta je op het Leidseplein.

Dit is nog eens budget parkeren 

De terugweg gaat in omgekeerde volgorde en gaat ook als een “tram”. Rijen zijn er dan niet meer, zelfs niet voor de betaalautomaat, waar je je parkeertarief contant en per pin kunt betalen. Voor het bezoek aan de stad betaal je 7,00 parkeergeld, maar als je met het openbaar vervoer verder reist en je je OV-kaartje voor de scanner houdt dan betaal je maar 1,00 euro parkeergeld. Eén EURO parkeergeld, dat is nog eens budget parkeren! En tel je dat op bij het bedrag dat je voor het vervoer met de tram betaalt dan kost het Parkeren & Reizen je nog geen 8 euries per gezin! Dit moet ik onthouden en delen! Vandaar.

Je OV levert de winst

De garantie dat er gelijk een parkeerplaats voor je is kan ik je helaas niet geven. Maar met een beetje geduld en als je het niet erg vindt om een ritje met de tram te maken (die overigens door een heel leuk deel van de stad slingert) dan is deze P&R zeker het overwegen waard. Ga je met de auto naar Amsterdam check dan eerst op parkeren in Amsterdam alle mogelijkheden en lees voordat je op pad gaat even de gebruiksaanwijzing door. En vergeet niet als je gaat betalen je OV-kaart te scannen, want die levert in dit geval de winst op.

Tip: Als je een dagje in Amsterdam bent vergeet dan niet naar de 9 Straatjes te gaan. Een winkelgebied dat de Prinsengracht , de Keizersgracht, de Herengracht en het Singel met elkaar verbindt. 

Heb jij zelf ook tips om in Amsterdam voordelig te parkeren? Laat dan hier een reactie achter of deel ze op Facebook. Daar kun je trouwens nog meer tips vinden hoe je kunt besparen als je de hort op gaat.

Vind je Mam is de hort op leuk? LIKE deze pagina en je bent altijd als eerste op de hoogte van alle tips en trucs.

Waar parkeer jij je auto als je naar de hoofdstad gaat?

Related Posts

11 thoughts on “Budget parkeren in Amsterdam

  1. Ik werk in hartje Amsterdam en parkeer elke dag aan de achterkant van het Belgiëplein in Nieuw Sloten. Aan de Herentalsstraat of Berlaarstraat kun je gratis parkeren en vanaf daar is het nog geen € 2,00 om in de binnenstad te komen. Ideaal dus!
    Het Belgiëplein ligt heel dichtbij de A10 dus je hoeft ook niet de stad door!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.