handige apps voor een voordelige benzinepomp

Hoe je met deze handige apps een voordelige benzinepomp vindt. Ook in het buitenland

De benzineprijzen rijzen tegenwoordig de pan uit. Zeker als je langs de snelweg moet tanken, betaal je de hoofdprijs. Maar hoe weet je waar je voordelig kunt tanken als je onderweg bent? In deze blogpost laat ik zien hoe je met deze handige apps een voordelige benzinepomp vindt. Ook in het buitenland.

Hoe je met deze apps een voordelige benzinepomp vindt

Autorijden is al duur genoeg. Daarom is het fijn als je kunt besparen op de brandstofkosten. En ook onderweg weet waar je het goedkoopst kunt tanken. In ons eigen land, maar ook als je op vakantie bent in het buitenland. Dat is heel eenvoudig, als je deze apps op je mobiel hebt staan.

Voordelig tanken in eigen land

Bij Directlease Tankservice kun je de actuele prijzen zien bij alle tankstations in heel Nederland. Dat is handig, zeker op de snelweg bent en snel wilt zien waar je in de omgeving een voordelige benzinepomp kunt vinden.

Voordelig tanken in het buitenland

  • Het vinden van een voordelige benzinepomp in het buitenland is net zo simpel. Met de Fuel Flash app (te vinden in de app of play store) krijg je in no time een overzicht van alle benzinepompen in Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje. Bijvoorbeeld in een straal van 5 kilometer als je die afstand hebt ingesteld. Daarna is het een kwestie van de voordeligste pomp te kiezen en via Google maps de aangegeven route te volgen.
  • In België kun je met CARBU.COM de prijzen van de servicestations op de autosnelwegen vergelijken.

Meer tips om voordelig te tanken

Maar er zijn meer mogelijkheden om goedkoper je benzinetank te vullen. Want wist je dat:

  • er pomphouders zijn die “flexibele prijzen” hanteren? Veel tankstations passen gedurende de dag meerdere keren de brandstofprijzen aan. Dit doen zij om te reageren op concurrenten, maar ook om slim gebruik te maken van de vraag op dat moment.
  • dat je het goedkoopst kunt tanken in de middag of ’s nachts. In de ochtend en avond is er veel woon- werkverkeer is de vraag naar brandstof het hoogste.
  • er ook dagen in de week zijn waarop je goedkoper kunt tanken. Als je de tankdagen in de gaten houdt kun je euro’s besparen! In deze blogpost vind je tips om altijd voordelig te tanken.
  • onbemande tankstations vrijwel altijd de goedkoopste zijn. Deze tankstations zijn goedkoper omdat ze niet op A locaties zitten, niet allerlei andere dingen verkopen of faciliteiten hebben (zoals een WC) en doordat er geen medewerkers aanwezig zijn.
  • je in het buitenland de goedkoopste tankstations vindt in de buurt van grote supermarkten en shoppingmalls buiten de stad.

Heb jij nog meer tips om voordelig te tanken?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.