Wat is mijn oude mobiele telefoon nog waard?

Ben je toe aan een nieuwe mobiele telefoon? Of heb je net als ik, iedere twee jaar recht op een nieuw toestel bij je telefoonabonnement? Op verschillende websites kun je niet alleen de waarde van je oude GSM berekenen maar ook verkopen. Want in veel gevallen doe je er toch niks meer mee, terwijl je smartphone ook geld kan opleveren.

Wie wat bewaart heeft wat

Nu ben ik iemand uit de “wie wat bewaart, heeft wat-generatie”. Met andere woorden, de “oude” telefoon verdwijnt in een laatje, voor het geval dat. Maar voor welk geval dat dan?
Het blijkt namelijk dat duizenden mensen (waaronder ik) één of meerdere telefoons in een laatje hebben liggen. En meestal liggen deze telefoons er na enkele jaren nog steeds. Dát ga ik voorkomen.

Verkoop je oude mobiele telefoon

Eigenlijk zou je direct na aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon, je oude toestel moeten verkopen. Dat is goed voor het milieu, maar ook goed voor je portemonnee.
Bij verschillende bedrijven krijg je namelijk een leuk bedrag voor je oude toestel, omdat zij ervoor zorgen dat deze weer wordt hergebruikt. Bijvoorbeeld in minder welvarende landen, waar ze nog blij zijn met een tweedehands toestel.

Ook voorkom je dat toestellen, die toch veel vervuilende onderdelen bevatten uiteindelijk toch weggegooid worden, waardoor er weer schade aan het milieu ontstaat. Dus ook als je oude mobiel echt “waardeloos” is kun je deze gerust inleveren. Dan zorgen zij ervoor dat deze op de juiste wijze gerecycled wordt.

Als je je oude mobiel inlevert bij de MediaMarkt dan ontvang je de waarde op een MediaMarkt-cadeaukaart. In dit stappenplan zie je gelijk hoeveel jouw oude smartphone waard is.

Wacht niet te lang!

Maar wacht niet te lang. Door de snelle komst van allerlei nieuwe modellen verliest een toestel snel zijn waarde. Check daarom hier wat je oude mobiel nog waard is. Je zult versteld staan van het bedrag dat je ervoor krijgt.

Naast GSM loket zijn er natuurlijk ook andere aanbieders die een leuke prijs voor je toestel geven.  Ik heb mijn oude toestel via hen verkocht en over de afhandeling en uitbetaling ben ik erg tevreden.

Die oude mobiele telefoon in dat laatje is inmiddels verkocht. En ook de modellen die volgden zijn weer hergebruikt. Want je kunt alles wel bewaren, maar je kunt ook kijken of je mobiele telefoon nog geld waard is.

Wat doe jij met je oude mobiele telefoon? Laat het me gerust weten.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.