link in bio

Als je mij volgt op Instagram dan zul je vaak dit tegenkomen: ga voor meer informatie naar de link in bio. Dit is een term die je vaak onderaan een post op Instagram ziet. Maar als je een bericht wilt lezen, dan is er geen linkje die je gelijk naar het volledige artikel brengt. In plaats daarvan stuit je op een verwijzing naar een link in bio. Maar wat bedoelen ze daar dan mee? Ik ga het uitleggen.

Link in bio zie je vaak onder een post (bericht) op Instagram staan. Want als ik een foto plus een tekstje op Instagram zet, dan kan ik daar geen link bij zetten, zoals dat bij Facebook wel het geval is. En dat is knap vervelend, al zeg ik het zelf. De enige plek waar je op Instagram wel een link kan plaatsen is in je Bio (biografie). Dat is de plek waar je een beetje meer informatie over jezelf kan zetten.

Maar….. op die plek kun je maar 1 link kwijt. En als je regelmatig stukjes op Insta deelt, moet je dus iedere keer de link naar dát bericht veranderen. En dat is best een klusje. Vandaar dat ik dat op de volgende manier heb opgelost.

Klik voor meer informatie op link in de bio

Ieder keer als ik iets post op Instagram, dan zet ik steevast onder het bericht de tekst: klik voor meer informatie op link in de bio. Dan is het de bedoeling dat jij klikt op de tekst mamisdehortop, dat je rechts naast de afbeelding van mijn gezicht ziet.

Als je op mamisdehortop klikt, dan kom je in de zogenaamde bio. Hier zie je het aantal berichten, aantal volgers en hoeveel mensen ik volg. Ook zie je mijn naam, daaronder Blogger en Tips & inspiratie voor Reizen, Slapen, Eten & Drinken en nog veel meer. Zodat je er weer helemaal tegenaan kunt. Pas onder mijn blogs zie je de link mamisdehortop.nl/link-in-bio/ staan.

Link in bio-pagina

Nu je de bewuste link hebt gevonden denk je misschien dat je gelijk wordt doorgelinkt naar het blogbericht dat je wil lezen. Helaas is dat niet het geval. Als je op die link klikt, kom je weliswaar op de link in bio-pagina, maar het artikel dat je wilt lezen zie je nog steeds niet. Daarvoor moet je weer een stap nemen. Om bij het bericht te komen moet je op één van de 4 links klikken. Pas dan zie je het bericht waarnaar je op zoek bent.

  • Klik je op Website; dan kom je op het nieuwste blogbericht wat als eerste op de website verschijnt.
  • Klik je op Facebook; dan kom je op een ouder bericht dat ik op Facebook heb geplaatst.
  • Klik je Over mij en mijn blog; dan kom je op de pagina waarin ik meer over mijzelf vertel.
  • Klik je op Weekendtip. Dan kom je op een tip voor het weekend. Maar deze rubriek staat alweer een tijdje stil en moet eigenlijk uit het link in bio-menu.

Kan dat niet simpeler?

Helaas kan het niet simpeler als je een kleine blogger bent. Pas wanneer je 10.000 volgers hebt is er een zogenaamde ‘swipe up’ beschikbaar, waarmee je gelijk op de website komt komt. Tot die tijd moet je je dus behelpen.

Gelukkig is er een toch eenvoudige manier om snel bij de link in de bio te komen. Ook als je niet zo veel volgers hebt. Na wat zoekwerk op Google stuitte ik op een aantal handige tips die het Insta-leven iets simpeler maken. Een daarvan was de Instagram story.

Wat is een Instagram story

Want naast de Instagram post (bericht) kun je ook een story (verhaal) plaatsen. De zogenaamde Insta stories zijn de rondjes (hoofden) die op het hoofdscherm van je Insta account staan. Hier kun je foto’s en video’s delen via een slideshow functie ook wel stories genoemd. Maar je kunt ook foto’s bewerken door bijvoorbeeld tekst toe te voegen. En je kunt hier ook een link in zetten!

In Instagram Stories kun je dus wel een link zetten. Dit doe je door 2 features (eigenschappen) te combineren: namelijk een gifje (plaatje) en de vermelding @mamisdehortop

Wat heb ik gedaan?

Dus wat heb ik gedaan? In een Insta story van Mam is de hort op, zie je vaak onder de foto een plaatje ook wel gifje genoemd. Onder dat plaatje zit de vermelding van @mamisdehortop. Als je op dat gifje klikt, krijg je gelijk de optie om direct naar mijn profiel te gaan. En hoef je niet van die omslachtige stappen te nemen om bij de link in de bio te komen.

In het voorbeeld zie je Swipe up staan, maar meestal is dat een plaatje van tap here of link in bio.

In 5 stappen naar link in bio

Het komt er dus op neer dat als je snel naar link in bio wil gaan, je het volgende kan doen:

  1. Ga naar de Insta story. Klik op je verhaal;
  2. Klik in de story (verhaal) op het gifje (plaatje). Dit kunnen SWIPE HERE, TAP HERE, LINK IN BIO of NEW POST plaatjes zijn. Alle variaties zijn namelijk mogelijk.
  3. Onder dit gifje zit de vermelding van @mamisdehortop. Als je daarop klikt kom je op mamisdehortop.nl/link-in-bio/
  4. Via mamisdehortop.nl/link-in-bio/ kom je op de link in bio-pagina die op mijn website staat.
  5. Op deze link in bio-pagina heb je 4 keuzes. Klik je op bijvoorbeeld website dan kom je gelijk bij mijn nieuwste artikel.

Mocht je deze stappen toch wat omslachtig vinden dan kun je mijn blog ook via Facebook volgen. Facebook staat namelijk (nog) wel toe dat je een rechtstreekse link naar een blogbericht deelt.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.