Amsterdam Light Festival

De beste tickets voor het Amsterdam Light Festival

Rond de feestdagen wordt het Amsterdam Light Festival gehouden. Hét lichtspektakel van onze hoofdstad. In de donkere wintermaanden wordt Amsterdam omgetoverd tot een waar lichtparadijs en kun je met een rondvaartboot door de grachten varen en genieten van indrukwekkende lichtkunstwerken. Reden temeer om de beste tickets voor het Amsterdam Light Festival op een rijtje te zetten.

Het Amsterdamse lichtspektakel van het jaar

In de maanden december en januari worden de Amsterdamse grachten dagelijks tussen 17:00 en 23:00 uur omgetoverd tot een prachtig openluchtmuseum waar een groot aantal lichtkunstwerken te bewonderen zijn en word je meegenomen naar de wereld van de verbeelding. Als je dit lichtspektakel ook wilt bezoeken stap dan aan boord van een van de vele rondvaartboten. Maar het is ook mogelijk om de route te voet te bekijken.

Voordelig naar het Amsterdam Light Festival

Van de aanbiedingen die ik voorbij heb zien komen, geef ik een korte samenvatting van de extra’s die worden aangeboden en waar de boten. En natuurlijk de website waar je de tickets gelijk kunt bestellen. Ik heb bewust geen prijzen genoemd omdat deze jaarlijks veranderen.

Amsterdam Light Festival
  1. Rederij Booot: Opstapplek: Oostersdokskade 8 (naast Seapalace) in Amsterdam. Kaarten zijn verkrijgbaar via Tripper.nl.
  2. Bij Stromma koop je de goedkoopste tickets. Zij hanteren tussen 20:00 en 21:30 uur een extra voordelig avondtarief (buiten de kerstvakantie en niet op zaterdag). Op de overige tijden betaal je een ander tarief. De boot vertrekt vanaf het Damrak Pier 5, Amsterdam. Kijk voor alle informatie en tickets op Stromma.com.
  3. Groupon. De rondvaart van Groupon is in samenwerking met Amsterdam Boat Experience is inclusief een plak kerststol en onbeperkt aantal drankjes. De boot vertrekt vanaf de Oosterdokskade 8, 1011 AE Amsterdam. Bestellen kan via Groupon.nl.
  4. Rederij Lovers. De rondvaartboten van Lovers liggen aan de Prins Hendrikkade 25 vlakbij het Centraal. Kaarten bestel je via Lovers.nl.
  5. Get Your guide. Boek je bij Get your guide en geniet je van het Light Festival op een 100% elektrische rondvaart met onbeperkt drinken. Vertrek: Oosterdokskade 8. De boot ligt rechts van het restaurant. Kijk of het personeel van de activiteitspartner oranje jassen draagt.
  6. Vakantieveilingen. Hou je van een gokje? En wil je zelf bepalen welk bedrag  je voor een ticket betaalt? Bied dan mee op Vakantieveilingen. Hier kun je bieden op 2 tickets op een tour die wordt verzorgd door Rederij Lovers, die vertrekt vanaf de pier bij het Centraal Station (bij Loetje Centraal). Als je de veiling hebt gewonnen ontvang je meer informatie over hoe je een rondvaart kunt boeken.
  7. Bij Rederij Kooij vertrekt er vanaf 17.00 uur in het weekend en in de Kerstvakantie iedere 20 minuten een rondvaartboot. Met uitzondering van kerstavond, eerste kerstdag en oudejaarsavond. Op de steiger kun je warme chocolademelk, glühwein en bier kopen om mee aan boord te nemen. De boten vertrekken vanaf de steiger bij het Centraal Station, Stationsplein 15, Middentoegangsbrug.  Bestellen kan via Rederij Kooij.
  8. Ook de NS Spoordeelwinkel biedt treintickets inclusief een rondvaart aan.
  9. Via Groupdeal verblijf je 2 of 3 dagen in een 4*-hotel en is een luxe rondvaart met rederij Booot Amsterdam inbegrepen.
  10. Bij Actievandedag.nl krijg je 25% korting op een rondvaart in een verwarmde luxe boot.
Amsterdam Light Festival

Kom je met de auto? Je auto parkeer je het voordeligst buiten het centrum. In het artikel Budget parkeren in de hoofdstad kun je er alles over lezen. Wil je dichterbij parkeren? Naast de kade van Lovers Canal Cruises is een ruime parkeergarage van P1. Kijk voor beschikbaarheid en het reserveren van een plek op de website van P1.

Zelf op pad tijdens het Amsterdam Light Festival

Wil je te voet het Amsterdam Light Festival ontdekken? Met deze digitale plattegrond mis je geen enkel kunstwerk. De gehele wandelroute is zo’n 7,5 kilometer en kan in zijn geheel of gedeeltelijk gelopen worden. De app is gratis te downloaden. Alle kunstwerken staan aangegeven met een icoontje en door erop te klikken kom je alles te weten over het werk en de kunstenaar.

De routekaart is in de app te koop voor €7,99. Maar met de plattegrond kun je natuurlijk ook met meer mensen de route lopen. Daarnaast ondersteun je door een routekaart te kopen de lichtkunstwerken. Die voor iedereen gratis te zien zijn.

Hoewel ik mijn best heb gedaan om de beste tickets te vinden kan het helaas voorkomen dat er een foutje ingeslopen is. Excuses daarvoor.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.