Wel of niet naar Spanje deze zomer?

Gaan we wel of niet naar Spanje deze zomer? Veel mensen weten nog niet of zij dit jaar op vakantie gaan. Maar nu de dagen weer wat langer worden begint het toch wel te kriebelen en verlang ik naar een reisje naar een zonnig oord. Daarnaast zijn er veel vakantiebestemmingen die het predicaat ‘veilig ‘ hebben gekregen. Dus wat let me om te kijken wat er deze zomer in de aanbieding is?

Wel of niet op vakantie naar Spanje?

Om mij heen zie ik heel wat twijfelaars als het om vakantie gaat. Gaan we nu wel of niet op vakantie? Of slaan we een jaartje over. Zeker degenen die niet gebonden zijn aan de schoolvakanties wachten de ontwikkelingen af. Die kijken het nog even aan.

Ik ben ook zo’n late beslisser. Zo eentje die weet dat ze naar Spanje wil en ook wanneer. Maar die eerst op zoek gaat naar de beste prijs. En niet onbelangrijk: die uitzoekt in welk deel van Spanje je zorgeloos vakantie kunt vieren.

Gerustgesteld op reis

Als ik wat op het internet rond struin om alsnog op zomervakantie te gaan, valt mij op dat er in het Zuiden best veel vakantiebestemmingen lichtblauw zijn. Wat betekent dat je in de zomervakantie 2020 ook naar Spanje kunt gaan. En twijfel je of je moet gaan vliegen, Spanje is ook met de auto goed bereikbaar.

Daarnaast hanteert TUI een versoepelde omruilgarantie. Want de situatie in je vakantieland verandert door het corona virus van dag tot dag. Daarom mag je bij deze reisaanbieder je zomervakantie kosteloos om boeken. Bijvoorbeeld naar een later moment of als je toch liever naar een andere bestemming wilt. Daarnaast wordt de informatie steeds bijgewerkt en ben je gelijk op de hoogte van de actuele bestemmingen.

Met deze info in mijn achterhoofd durf ik wel naar het buitenland op vakantie te gaan. Maar wordt het dan de Spaanse kust, Mallorca of gaan we toch een keer naar Andalusië, wat al heel lang op mijn lijstje staat. Of kiezen we voor een last minute en zien we wel wat er in de aanbieding is?

De voordelen van een last minute

Als je flexibel bent en niet gebonden aan het hoogseizoen is een last minute reis niet alleen stukken goedkoper, vaak is het veel rustiger en relaxter dan wanneer je in de echte zomermaanden gaat. Daarnaast kun je op het laatste moment beslissen waar je reis naartoe gaat. En dat is best fijn in deze onzekere vakantietijd. Eigenlijk is een last-minute vakantie nu een hele verstandige keuze.

Ben je wel gebonden aan de schoolvakanties? De hele zomervakantie kun je bij TUI scherp geprijsde last minute vakanties vinden. En als je in je zoekopdracht kassakorting aanvinkt krijg je ook nog eens extra korting.

Gerust op reis met een glimlach

Bij een last minute maakt het ook niet uit of je een (all inclusive) vakantie boekt met het vliegtuig of toch liever met je eigen auto naar het Zuiden rijdt. Welke vorm je ook kiest, je kunt gerust op reis. Met de speciale TUI app ben je altijd op de hoogte van belangrijke reisinformatie en eventuele veranderingen die kunnen ontstaan. Daarnaast kun je in een video zien welke maatregelen er zijn getroffen zodat je met een gerust gevoel op reis kunt: mét die grote glimlach.

Ik word nu al enthousiast bij het vooruitzicht van een weekje zon en zee. Dus als de weersvoorspellingen in Nederland niet veel goeds beloven, dan boek ik lekker een last minute naar Spanje. En jij? Ga jij naar het buitenland deze zomer?

Dit artikel is een samenwerking met TUI.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.