Sparen voor korting op Jumbo en Lidl-uitjes

Sparen voor korting op Jumbo en Lidl-uitjes

Bij Lidl en bij Jumbo kun je op dit moment sparen voor korting op dagjes uit. In de folder van de Jumbo dagjes uit zie je gelijk waar je dit jaar naartoe kunt gaan. Terwijl de actieve uitjes waarvoor je bij Lidl kunt sparen pas echt zichtbaar worden als je naar de website gaat. Maar waarschijnlijk zijn er meer verschillen. Die worden in deze blogpost vast duidelijk.

Sparen voor korting op Jumbo en Lidl-uitjes

Ook dit jaar kun je met korting erop uit. Zo kun je bij Jumbo voordelig naar dierentuinen, musea, pretparken, welness centra en naar bepaalde filmvoorstellingen. Lidl daarentegen zet in op actieve uitjes, zoals klimmen, fietsen, zwemmen, kajakken en quad rijden.

Beide supermarkten hebben een folder waarin je info vindt over de uitjes, hoe je zegels kunt sparen, hoeveel zegels je nodig hebt, hoeveel korting je krijgt, waar je de uitjes kunt doen en tot wanneer. In deze post ga ik proberen uit te leggen hoe de verschillende acties werken,wat de overeenkomsten zijn én waarin deze 2 supermarktacties van elkaar verschillen.

De folder

 • De folder van Jumbo is gelijk aan die van voorgaande jaren. Het is een soort landkaart waarop aangegeven wordt waar je de verschillende uitjes kunt doen.
 • De folder van Lidl is blauw, de helft kleiner én levert ook de helft aan informatie. De 88 actieve uitjes die aan de actie meedoen zijn niet gelijk op het kleine kaartje zichtbaar, maar worden d.m.v. pictogrammen aangegeven. Als je precies wil weten welke uitjes bij jou in de buurt zijn moet je eerst naar actieve-uitjes.nl

De activiteiten

 • Bij Jumbo kun je sparen voor 77 verschillende uitjes. Die variëren van dierentuinen, pretparken, musea tot welness centra. Maar er zijn ook theatervoorstellingen en films waarbij je korting krijgt. Ook kun je bij 80 Fletcher hotels een high tea bestellen.
 • Lidl heeft 88 actieve uitjes in haar spaarprogramma, zoals klimmen, fietsen, zwemmen, kajakken en quad rijden.

Het sparen

 • Sinds de invoering van de Jumbo Extra’s pas of app spaar je tijdens het boodschappen doen bij Jumbo punten. Met deze punten spaar je niet alleen voor kortingen, maar spaar je ook mee met Dagje Uit. Bij aankoop van de actieproducten krijg je extra punten die je kunt gebruiken voor korting op een uitje naar keuze.
 • Bij Lidl ontvang je van 29 juni t/m 23 augustus 2020 bij iedere 10,– aan boodschappen een spaarzegel. Die plak je op je spaarkaart. Met 8 zegels is de spaarkaart vol en kun je die in wisselen voor een kortingsvoucher t.w.v. 10,–.

Met de Jumbo Extra’s pas in de vorm van een betaalpas of app kun je punten sparen bij je boodschappen. Die je vervolgens kunt inwisselen voor gratis producten, korting op leuke uitjes en andere extra’s! In de rubriekonder de loep” heb ik uitgezocht hoe Jumbo Extra’s werkt. Maar ook of de website gebruiksvriendelijk is, of de extra’s echt aantrekkelijk zijn of dat er toch een addertje onder het gras zit.

Hoeveel zegels heb je nodig

 • Bij Jumbo staan 50 punten gelijk aan 2,50 euro korting. 100 Punten voor 5,– korting, 200 voor 10,– en ga zo maar door. Met een maximum van 30 euro korting per entreekaartje.
 • Bij Lidl heb je 8 zegels nodig om een volle spaarkaart in te kunnen wisselen voor een kortingsvoucher t.w.v. 10,–.

De kortingen

 • Bij Jumbo kun je tot maximaal 30,– euro korting per entreekaartje sparen. Daarnaast kan de hoogte van de korting kan per Dagje Uit en per dag verschillen en het is op basis van beschikbaarheid.
 • Bij de uitjes van Lidl krijg je altijd 10,– korting. In sommige gevallen kun je tot 7 vouchers verzilveren en ontvang je €70 korting.

Heb je geen zin om zegels te sparen voor korting op een dagje uit? Op ActievandeDag  vind je elke dag super deals voor pretparken, hotels, wellness, restaurants en nog veel meer. Dagelijks worden verschillende, unieke acties met een scherpe prijs aangeboden in combinatie met beperkte voorraad.

Punten inwisselen en reserveren

 • Het inwisselen van punten voor korting gaat via de Jumbo Extra’s app. Selecteer je dagje uit naar keuze en volg de stappen in de app. Na het afronden van alle stappen, krijg je via e-mail je toegangstickets.
 • Je volle Lidl spaarkaart lever je in bij de kassa of servicebalie van jouw Lidl winkel. Je ontvangt dan een kortingsvoucher t.w.v. € 10,-. Je kunt je volle spaarkaart inleveren t/m 6 september 2020. Vervolgens kies je het gewenste actieve uitje op de website. Je voert de code die staat op de kortingsvoucher in, om de korting te verzilveren. Hoe je jouw actieve uitje kunt reserveren staat beschreven in de mail die je krijgt. Uitjes boeken én bezoeken kan tot en met 30 december 2020.

Jumbo versus Lidl-uitjes

Ik zie bij de spaaracties van Jumbo en Lidl overeenkomsten maar ook verschillen.

 • Sparen: Bij Jumbo spaar je doorlopend punten die je kunt inwisselen voor uitjes. Je kunt echter alleen punten sparen als je in het bezit bent van de Jumbo Extra’s pas of app. Heb je die pas niet dan ontvang je geen punten en kun je ook niet meedoen met deze spaaractie. Ook is het bij deze actie niet mogelijk dat andere mensen voor jou punten sparen. Bij Lidl krijg je alleen in de periode van 29 juni t/m 23 augustus 2020 bij iedere 10,– aan boodschappen een spaarzegel. Bij deze spaaractie kun je ook aan andere mensen vragen of ze voor jou zegels willen sparen.
 • Hoeveel heb je nodig: Bij Jumbo heb je 50 punten nodig voor 2,50 euro korting. Dus voor 10,– korting moet je 200 punten hebben. Bij Lidl heb je aan 8 zegels genoeg om 10,– te krijgen.
 • De korting: Bij Jumbo kun je maximaal 30,– korting per uitje krijgen. Bij Lidl is dat 70,– per uitje.
 • Het inwisselen voor korting: dit gaat bij Jumbo via de Jumbo Extra’s app. Als je alle stappen hebt doorlopen krijg je per e-mail je toegangstickets. Volle spaarkaarten van Lidl wissel je bij de kassa van de supermarkt in voor een kortingsvoucher. De entreekaarten schaf je aan via actieve-uitjes.nl
 • De activiteiten: er zijn 77 activiteiten die meedoen met de Jumbo actie, veelal zijn deze gericht op gezinnen. Van de 88 activiteiten van Lidl zijn er ook bij die je individueel kunt doen.

Wat vind ik van de kortingsacties?

Persoonlijk vind ik het allebei leuke kortingsacties. Temeer omdat je in beide supermarkten niet meer hoeft te doen dan boodschappen doen, te sparen en te verzilveren. En wil je dat niet, dan laat je de actie van Jumbo gewoon aan je voorbij gaan en verzilver je je punten voor korting op producten. Terwijl je met de punten van Lidl ook iemand anders blij kan maken.

Doe jij mee met kortingsacties van supermarkten? Zo ja, welke acties heeft jouw voorkeur?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.