Whynot.com

Kies je voor Whynot.com als je een hotel gaat boeken?

Whynot.com is een platform voor voordelige hotelaanbiedingen. Ik had er nog niet van gehoord, maar toevallig hoorde ik op de autoradio een commercial van Why not. Waarin het ging over lege hotelkamers die vanaf 30 euro van de hand gingen. Dat maakte mij nieuwsgierig. Eenmaal thuisgekomen ben ik gaan uitzoeken wat dit platform biedt. Ik ben namelijk altijd benieuwd hoe zoiets werkt en hoe voordelig je dan uit bent.

Whynot.com voor een voordelige hotelovernachting

Volgens de website is Whynot.com er voor iedereen die op zoek is naar een voordelige hotelovernachting, maar tegelijkertijd op zoek is naar meer. Zij bieden je de full experience: luxe overnachten in een hotel of appartement tegen de scherpste prijzen, eventueel gecombineerd met een ontbijt, diner, bezoek aan een wellnesscentrum en nog veel meer. Daarbij geven ze je de beste tips over de omgeving, zodat jij precies weet wat de highlights zijn én waar de bijzondere plekjes te vinden zijn. Bron: Whynot.com

Dat klinkt goed en als ik whynot.com intyp kom ik gelijk op de homepage en zie ik verschillende dingen:

  • Je kunt aangeven in welke plaats je een hotel zoekt.
  • Hoe je kunt samenwerken met Whynot.com.
  • Hoe je Whynot.com kunt ontdekken.

Wat wil je weten?

Als je in het zoekveld een willekeurige plaats intypt verschijnen er hotels in die plaats, maar die ook in de omgeving liggen. Kies je voor Den Haag (ik noem maar een voorbeeld) dan zie je 2 hotels in Den Haag (Babylon en Fletcher) en een groot aantal hotels die in een straal van 50 km rond Den Haag liggen.

Je ziet dus ook hotels in Leidschendam (5,2 km van Den Haag) en overnachtingsplekken in Nieuwegein (52 km van Den Haag). Het merendeel zijn Fletcher hotels, maar er zijn ook andere aanbieders bij.

De prijzen variëren van €34,– voor een overnachting voor 2 personen zonder ontbijt in een Fletcher hotel, en je betaalt €79,– voor een overnachting inclusief ontbijt, welkomstdrankje en late check-out in Hotel Babylon in Den Haag. Maar ik zie ook andere prijzen én andere hotelaanbieders ertussen staan.

Als ik op een overnachting in hotel Babylon in Den Haag klik word ik doorgestuurd naar de website van Social Deal. Op zich is daar niks mis mee, Ik heb Social Deal al eens ‘onder de loep’ genomen, maar ik was wel verrast.

Onderdeel van Social Deal

Whynot.com is dus onderdeel van Social deal. Op de pagina van Social Deal zie je de beschikbaarheid, je kunt er recensies lezen en er staat een routebeschrijving vermeld.

Terwijl ik deze informatie tot me neem, zie ik onder de fel groene KOOP NU knop een digitale klok, die aangeeft hoeveel tijd ik heb om te beslissen! In mijn geval heb ik ruim 5 uur de tijd, maar toch!

De kamers in (mijn voorbeeld) hotel Babylon zijn beschikbaar van maandag t/m vrijdag en op zondag. Wil je op zaterdag aankomen dan betaal je €5,- per persoon per nacht extra. Dit bedrag moet je ter plekke betalen. Verder betaal je bij aankomst toeristenbelasting. Zit jouw datum erbij, en wil je reserveren dan kun je op die datum óf op de KOOP NU button klikken.

Vage reserveringsprocedure

Als ik op de gewenste datum óf op de KOOP NU button klik, verwacht ik dat ik in een reserveringsscherm kom. Je komt echter op een scherm waarvoor je eerst moet inloggen. Je kunt inloggen via een Facebook-account, maar je kunt ook verder met Google.

Als ik voor de Google optie kies word ik gelijk doorgelinkt naar een gmail-account. Als ik mijn gmail account aanklik beland ik op een pagina van Socia Deal met eetgelegenheden in Den Haag. Dus niet op het scherm waar ik een hotelkamer kan boeken. Daarna probeer ik via Facebook in te loggen. Misschien dat ik via dit account wel in het reserveringsscherm kan komen.

Als ik via de pijltjes op mijn scherm terugga naar het beschikbaarheidsoverzicht en nogmaals op een datum klik, kom ik wel in het reserveringsoverzicht.

Ik zie het aantal vouchers (1), het bedrag dat ik moet betalen (€79,–) en ik kan een betaalmethode selecteren. Ook ontvang ik 10 spaarzegels (ik heb alleen €3,50 tekort voor 11 zegels).

Wat nu?

Op dit punt in de procedure begint het onduidelijk te worden (sorry Whynot.com of moet ik hiervoor bij Social Deal zijn?) Ik weet in welk hotel ik een kamer kan boeken, maar zonder dat ik mijn gegevens en e-mailadres heb gegeven zit ik al in een betaalprocedure. Wat er daarna gaat gebeuren is voor mij een groot raadsel.

  • Want wat betekent het aantal hotelvouchers? Is 1, één overnachting?
  • Hoe ontvang ik mijn hotelvoucher zonder dat ze mijn e-mailadres hebben?
  • Wat wordt bedoeld met de 10 spaarzegels die ik ontvang en waarom kom ik €3,50 tekort voor 11 zegels.

Sorry lezers, maar hier haak ik af. Ik had graag ontdekt hoe Why not te werk gaat, want de prijzen zijn heel vriendelijk. Maar aan de website en het boekingssysteem kan volgens mij nog wel wat verbeterd worden.

Heb jij ervaring met Whynot.com en kun jij meer details vertellen? Laat het mij dan gerust weten.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.