het Moezeldal

3 Verrassende wandelingen in het Moezeldal

Het Moezeldal is een prachtig gebied om te wandelen. Zeker in de nazomer. Vanaf vakantiepark Sonnenberg in Lewen in Duitsland starten 3 wandelingen, die je in een paar uur kunt lopen. Zonder dat je je extreem hoeft in te spannen. En die alle drie een verrassing voor je in petto hebben.

Wandelingen in het Moezeldal

De wandeling naar het dorpje Trettenheim gaat voornamelijk door de wijngaarden. Vanaf het centrumgedeelte van het vakantiepark volg je de borden Trettenheim. Onderweg word je getrakteerd op een mooi uitzicht over de rivier de Moezel. Als je in het dal de brug overgaat kom je in dit wijndorpje met een aantal gezellige terrasjes en wijnhuizen. De terugweg gaat in tegenovergestelde richting. Dus staat je eerst wat klimwerk te wachten. Vaak in de vorm van trappetjes. Maar daarna loopt de wandelroute geleidelijk aan omhoog.

3 Verrassende wandelingen in het Moezeldal

Funfzehnblick Aussicht

Start je vanaf de onderste laag van de camping dan loop je gelijk het bos in, richting das Funfzehnblick Aussicht. Een wandeling door het bos met een licht hoogteverschil die voor de verandering stijgend begint.

De natuurroute wordt aangegeven d.m.v. Landal bordjes. Onderweg zie je borden met uitleg over het dieren- en plantenleven. Na ongeveer 5 km kom je bij de enorme uitkijktoren. Vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over het Moezeldal.

3 Verrassende wandelingen in het Moezeldal

De Marienkapelle

De derde wandeling is de kortste en begint in het centrum van het vakantiepark. Vanaf daar volg je de pijlen ging Marienkapelle ‘Leiwener Bilchen’. Aan het einde van de route staat een piepklein kerkje, dat in 1756 door pastoor Johann Hansen is gebouwd op een leisteen rots.

3 Verrassende wandelingen in het Moezeldal

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.