Wandelen in het Mullerthal

Zeg je Luxemburg, dan zeg je goedkoop tanken. Want ik zal eerlijk bekennen dat ik Luxemburg alleen kende van de goedkope benzine. Tot deze vakantie. Die wij voor een deel doorbrachten in Luxemburgs ‘Klein Zwitserland’ zoals het Mullerthal ook wel wordt genoemd. En daarvan is niets gelogen. Tussen Mullerthal en Consdorf vind je het mooiste onderdeel van de Mullerthal trail.

Wandelen in het Mullerthal

Wij kampeerden op camping la Pinéde in Cornsdorf midden in het Mullerthal. Deze camping is een prima uitvalbasis voor verschillende wandelingen. Zoals de blauwe route, die naast de camping begint en die volgens horen zeggen 12 kilometer lang is en prima is te doen ook als de hond mee is. Het is een wandeling met veel stijgen en dalen, maar ook met nauwe spleten en ontelbare trappetjes, een waterval, beekjes en heel veel rotsformaties. Er valt onderweg dus veel te zien en dat maakt de route zo afwisselend.

Mullerthal brug

De waterval ofwel de Schiessentümpel, halverwege de route is een echte trekpleister. Met de stenen brug omringd door indrukwekkende rotsen is deze plek een geliefde plek om even te pauzeren. We zijn dan ook niet de enigen daar.

Wij vervolgen de blauwe route richting Tourist center Heringer Millen, waar je in de brasserie met dezelfde naam, heerlijke Flammkuchen kunt eten.

Na de pauze pakken we de route weer op en lopen over de weg naar het eerste bruggetje en passeren een kabbelend beekje. De omgeving wordt weer bosrijk en als we een tweede bruggetje passeren is het weer snel bergopwaarts. Gelukkig komen we onderweg regelmatig leuke bankjes tegen, want als na 4 kilometer de camping in zicht komt zijn we blij dat we het eindpunt bereikt hebben.

Tips en weetjes

  • Je kunt de blauwe route starten vanaf de camping maar je kunt ook bij de waterval of bij Touristcenter Heringer Millen beginnen. Bij de laatste plek is volop parkeergelegenheid.
  • Halverwege de route kom je horeca tegen.
  • De route wordt aangegeven d.m.v. blauwe bordjes, waardoor je eigenlijk geen routekaartje nodig hebt. Wil je toch een routekaartje? Routes zijn verkrijgbaar bij het Touristcenter Heringer Millen of bij de receptie van camping la Pinede.

Rondwandeling vanuit Cornsdorf | C4

Een andere wandeling die we maakten is de C4 die begon in het dorp Cornsdorf tussen de boulangerie en de parkeerplaats. Daar vind je het beginpunt van de C4, een wandeling van 6,5 km. Het eerste stuk van de route voert je door een woonwijk, maar al snel wandel je langs akkers met grazende koeien.

Je passeert het voormalige stationsgebouw wat nu dienst doet als Hotel du Gare en vanaf daar zie je niet alleen veel verwijzingen voor wandelaars. Ook loopt er over het oude spoortraject een bewegwijzerde fietsroute.

Vanaf daar lopen we het bos in en ontdekken we net als tijdens de blauwe route imposante rotsformaties. De route is makkelijker te lopen dan die van gister. De trappetjes zijn minder steil en hoog en ook het dalen is minder heftig. Toch is er ook veel te zien zoals deze muurschilderingen.

Toch liepen verkeerd

Hoewel de route goed wordt aangegeven middels bordjes raken we ter hoogte van hotel le Station het spoor kwijt. Waarschijnlijk hebben we een bordje gemist waardoor we een verkeerd pad in lopen.

Onze houvast is de weg naar Cornsdorf die we in de verte zien en horen. Ter controle kijken we op Google om te zien waar we zitten en of we de goede kant opgaan. Dit blijkt niet het geval. Omdat we geen zin hebben in extra kilometers besluiten we om te draaien en via de weg terug te lopen naar het beginpunt. Vanaf daar is het nog een kilometer naar de camping.

Tips en weetjes

  • Op de camping kreeg ik een A4-tje met de route. Daarnaast wordt de route met bordjes goed aangegeven.
  • Vanaf de camping loop je naar het dorp waar je tussen de bakker en de parkeerplaats de route vindt.
  • Onderweg kom je 2 hotels tegen waar je wat kunt nuttigen.
  • Ter hoogte van hotel le Station raakten wij de weg kwijt. Daar moet je dus even goed opletten.
  • De route is ook leuk om met een hond te wandelen. Naast de trappetjes is vaak een paadje waar de hond makkelijk omhoog en omlaag kan lopen.

Heb jij weleens in Klein Zwitserland gewandeld?

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Wandelen in het Mullerthal

  1. Jazeker! Wij waren de laatste week van augustus en de eerste week van september op vakantie op camping Altschmiede in Bollendorf. Dat ligt aan de Duitse kant van de Sauer. Van daaruit is het ook maar een klein stukje naar het Mullerthal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.