Een stevig fietsslot is op vakantie geen overbodige luxe

Denk je bij fietsen in Zuid Limburg aan veel hoogteverschillen? Met een e-bike kun je ook in het zuiden van het land heerlijk fietsen. Maar neem je de e-bike mee op vakantie? Investeer dan niet alleen in een goede fietsendrager, ook een stevig fietsslot is geen overbodige luxe.

Fietsen in Zuid Limburg

Gezien het aantal e-bikes dat achterop de auto én caravan richting het Zuiden wordt vervoerd gebruiken steeds meer mensen de fiets als vervoermiddel tijdens hun vakantie. En dat is logisch. In Zuid Limburg vind je heel veel mooie fietsroutes, die niet alleen door leuke plaatsen voeren, maar ook langs mooie bezienswaardigheden en mergel groeves waar je eindeloos kunt wandelen. En dan vergeet ik nog al die heerlijke terrasjes waar je zo wilt neerstrijken.

En dan gaat de fiets aan de kant en omdat die niet altijd in het zicht staat is het wel fijn als je op een goed fietsslot kunt vertrouwen.

stevig fietsslot
Staat je fiets onbeheerd dan is fijn als je op een goed fietsslot kunt vertrouwen.

Investeer in een stevig fietsslot

Ik heb daarom naast een stevig fietsslot een extra kabelslot op mijn e-bike. De kabel is 90 cm, dus lang genoeg om tijdens het pauzeren mijn e-bike aan een andere fiets of aan een hek te bevestigen. Dat verkleint namelijk de kans dat mijn fiets tijdens een onbewaakt moment wordt meegenomen. En die kabel kan heel compact opgevouwen worden waardoor je die makkelijk mee kunt nemen tijdens een fietstocht. En als je de kabel om de zadelpen wikkelt heb je er ook geen last van tijdens het fietsen.

Zorg dat je fiets overal veilig staat

En dat is nog niet alles. Want ook op de camping wil ik verzekerd zijn dat mijn e-bike veilig staat. Ik heb daarom gekozen voor een kettingslot waarvan de schakels gemaakt zijn van speciaal gehard staal waardoor het slot met geen mogelijkheid open te breken is, laat staan is door te knippen. Daarnaast is mijn fietsslot voorzien van het ART 2 keurmerk. Wat betekent dat het slot door verzekeraars wordt toegelaten voor een fietsverzekering. Dat bezorgt je dus geen slapeloze nachten tijdens de vakantie.

stevig fietsslot
Als je de fiets aan een andere fiets bevestigt, verklein je de kans dat je fiets wordt meegenomen.

Betaalbare fietssloten online bestellen

Kortom, ik ben blij dat ik vóór onze vakantie bij de Slotenspeciaalzaak een extra fietsketting heb aangeschaft. Wat mij toch wat extra rust en zekerheid geeft als ik tijdens een fietstocht mijn e-bike onbeheerd achterlaat als ik een mooie kerk ga bekijken, lekker wil lunchen of ongestoord van mijn nachtrust geniet.

De fietsloten van Slotenspeciaalzaak beugelslot zijn trouwens heel betaalbaar en worden zonder verzendkosten binnen 24 uur thuisbezorgd. Je hoeft er dus niet eens de deur voor uit.

Dit artikel is een samenwerking met de Slotenspeciaalzaak.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.