Waarom een vloerkleed een must-have is in ieder huis

Ik ben gek op vloerkleden. Vooral omdat je met een mooi vloerkleed, een niet zo mooie vloer kan opleuken. Want het gebeurt nogal eens dat wanneer je een andere woning betrekt, niet alles gelijk naar het zin is. Dus als de vloer niet meteen jouw ding is, kan een mooi vloerkleed wonderen verrichten.

Waarom een vloerkleed een must-have is

Zo ook bij het eerste ‘echte’ huis van onze dochter. Een portiekflat uit de jaren vijftig, waar zij tegen een schappelijke prijs een laminaatvloer kon overnemen. De bruine vloer was niet helemaal haar smaak, maar was netjes gelegd en kon nog best een ronde mee. Zeker als je er een mooi vloerkleed op zou leggen.

Dus zo kwam er in het zitgedeelte, vóór haar favoriete Chesterfield bank een Bohemian vloerkleed te liggen. Wat niet alleen lekker warm is aan je voeten, maar ook de ruimte gelijk sfeer geeft. Daarnaast is een vloerkleed ook geluiddempend en zorgt ervoor dat contactgeluiden een stuk minder worden. En dat is fijn in een oud huis, waar het soms wat gehorig kan zijn.

vloerkleed

De voordelen van een vloerkleed

Los daarvan hebben vloerkleden veel meer voordelen.

  1. Zo helpen vloerkleden bij het isoleren van de vloer en zorgen voor minder warmteverlies, wat kan helpen de energiekosten te verlagen. Want vooral in ruimtes met harde vloeren zoals tegels of hout kan de warmte gemakkelijk verloren kan gaan.
  2. Ook zorgen kleden voor het verminderen van geluidsoverlast, doordat vloerkleden geluid opnemen.
  3. Vloerkleden voegen zachtheid en comfort toe aan harde vloeroppervlakken.
  4. Kleden zijn decoratief en verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen en passen bij elke interieurstijl.
  5. Een vloerkleed is gemakkelijk te vervangen. Waardoor je de uitstraling van je interieur snel en eenvoudig kan veranderen zonder dat het veel geld kost.
vloerkleed

Hoe vind je een kleed dat past bij jouw stijl?

Een vloerkleed is dus echt een must-have in ieder interieur. Maar hoe vind je het vloerkleed dat precies past bij jouw stijl? Onze dochter heeft een uitgesproken interieursmaak met veel vintage en Marktplaatsvondsten en haar inrichting is daarop aangepast. En dat heeft niet iedereen.

Heb jij juist een modern interieur of wil je een tapijt dat nooit uit de mode gaat? Dan is een antraciet vloerkleed dat je overal mee kan combineren echt iets voor jou. Zeker als je kiest voor een hoogpolige variant. Ideaal voor bij de bank als je ‘s avonds met een kop thee voor de buis zit, maar ook naast je bed heeft zo’n warm kleed veel voordelen.

Maar niet alleen in de woonkamer staat een vloerkleed prachtig. Ook een keuken vloerkleed in dezelfde stijl is wellicht een optie. Misschien iets waar je niet gelijk aan denkt, maar een wasbare loper in dezelfde stijl van je interieur maakt de keuken helemaal af.

Waar moet je vooraf op letten?

Natuurlijk kijk je bij de keuze voor een nieuw kleed wat past bij jouw stijl. Maar er zijn meer dingen waar je rekening mee moet houden. Zoals het formaat en de vorm, maar ook hoe je het vloerkleed in de zithoek neerlegt.

bepaal de maat van het vloerkleed

Meet vooraf hoe groot het vloerkleed moet zijn. Wanneer je het lastig vindt om het juiste formaat te bepalen, kun een paar kranten gebruiken. Leg die op de vloer totdat je het juiste formaat hebt. Op deze manier krijg je een indruk van de ware grootte. Je kunt trouwens ook schilderstape gebruiken om de maat van je kleed op de vloer te plakken.

Wil je je meubels gedeeltelijk op het vloerkleed zetten, dan heb je natuurlijk een groter kleed nodig dan wanneer het kleed voor de bank komt te liggen. Door het kleed een stukje onder je meubels te schuiven, verbind je alle losse elementen met elkaar en creëer je een knus eiland in het zitgedeelte. Daarnaast zorgt het vloerkleed ervoor dat de woonkamer optisch groter lijkt.

Kortom bij de keuze voor een vloerkleed zijn heel veel mogelijkheden. Wil je weten welk vloerkleed het beste past bij jouw woonstijl? Op internet vind je allerlei woontests om je eigen woonstijl te bepalen en vind je vloerkleden die passen bij jouw interieur.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.