budgettips Parijs

6 Budgettips voor een paar dagen Parijs

Parijs is niet goedkoop. Dat weet iedereen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar budgettips voor een paar dagen Parijs. Want ook met een kleine beurs kun je van deze lichtstad genieten. Daarnaast zijn er ook gratis alternatieven voor de bekende bezienswaardigheden. Ik geef je  6 budgetvriendelijke tips voor een paar dagen Parijs.

6 Budgettips voor een paar dagen Parijs

Als je zoekt op tips voor een paar dagen Parijs dan kom je snel uit op betaalde activiteiten. Toch zijn er veel alternatieven die weinig kosten of zelfs helemaal gratis zijn. Je moet ze alleen weten te vinden. En daar kan dit artikel je bij helpen.

1. Gratis kerkbezoek

Kerken zijn gratis te bezoeken; dus ook in de Notre Dame en de Sacré-Cœur mag je gratis naar binnen. Helaas is de Notre Dame in 2019 voor een groot deel door brand verwoest en kun je die niet bekijken. Gelukkig kon de stenen structuur door de brandweer gered worden. Maar van en bezoek aan deze beroemde kerk is momenteel geen sprake. De Sacré-Cœur daarentegen is zeker een bezoek waard.

budgettips voor Parijs
de Sacré-Cœur
  • Notre Dame Metrostation Cité
  • Sacré-Cœur. Metro: Château Rouge

2. De markthallen

Parijs heeft veel prachtige 19de-eeuwse markthallen. Zoals de populaire overdekte markt, Marche Saint-Quentin vlakbij Gare du Nord en Gare de l’Est. Loop eens naar binnen om te zien welke soorten groente, fruit en exotische waren er verkocht worden.

Adres: 85 bis, Boulevard Magenta. Metro Gare de l’Est, Gare du Nord.

Budgettips voor Parijs

3. Little India

Tussen Gare du Nord en Gare du l’Est vind je Little India, een overdekte markt in Passage Brady. In deze licht vervallen 19e-eeuwse passage zijn winkeltjes met leuke Indiase snuisterijen, enorme kruidenuitstallingen en een aantal restaurants met voordelige menu’s.

Adres: Passage Brady, 43, rue du Faubourg-Saint-Martin 75010 Paris

Budgettips voor Parijs

Maar er zijn meer (overdekte) markten in Parijs  Een overzicht van de Parijse markten vind je HIER.

4. Parijs van bovenaf gezien

Er staan niet voor niets altijd lange rijen voor de ingang van de Eiffeltoren. Parijs van bovenaf gezien in fenomenaal. Maar voor dit uitzicht betaal je al gauw 30,– en de rij wachtenden is lang. Niet doen dus.

Wil je van het uitzicht over de stad genieten ga dan naar de warenhuizen Au Printemps en Galeries Lafayette. Vanaf het dakterras heb je bijna hetzelfde uitzicht als vanaf de Eiffeltoren. Maar nu helemaal gratis.

budgettips voor Parijs
  • Metro richting Galeries Lafayette: Chaussée d’Antin, la Fayette. 
  • Metro richting Au Printemps: Havre-Caumartin

Ook vanaf het plein voor de Sacré-Cœur heb je een fantastisch uitzicht over Parijs. Om daar te komen, zul je wel even moeten klimmen. Metro: Château Rouge

Tip: Met een dagkaart voor de metro word je met de Funiculaire, een kabeltreintje gratis de heuvel van de Sacré-Cœur opgebracht.

5. Gratis wandelroute

Lopend zie je natuurlijk het meest. Behalve als je voortdurend een plattegrond moet raadplegen om te zien waar je bent. Zet daarom de gratis izi-TRAVEL app in je telefoon. Deze app loodst je moeiteloos langs de belangrijke hoogtepunten in de stad. Zoals de wandelroute door Parijs of die van Van Gogh in Parijs. 

6. Voordelig eten & drinken

De goedkoopste restaurants van Parijs vind je in de studentenwijk Quartier Latin. De meeste zijn in Rue de la Huchette, één van de oudste straten van Parijs. Maar ook in Montmarte vind je veel betaalbare eettentjes.

En ga iets drinken in een cafeetje, doe dit dan staand aan de bar. Je betaalt namelijk servicekosten als je aan een tafeltje gaat zitten. Buiten op het (overdekte)terras zitten maakt de drankjes vaak nóg duurder.

Je snelle trek kun je stillen met een heerlijk broodje uit de Franse boulangerie. Of wat dacht je van een heerlijke crêpe die á la minute voor je wordt bakken en die je wandelend kunt op-eten. Daarnaast kom je overal in de stad fonteintjes met gratis drinkwater tegen.

Wil je ook een paar dagen naar Parijs?  Op de website van Stedentrips.nl vind je citytrips naar Parijs in verschillende prijsklassen. Inclusief vlucht of treinreis, hotel en ontbijt. Of boek een voordelige treinreis met NS International.

Gerelateerde berichten