kerstboom

5 Tips voor het vinden van een voordelige kerstboom

Heb jij al een kerstboom gekocht? Bij het zoeken naar een voordelige kerstboom is het handig om supermarkten, bouwmarkten, kwekerijen of tuincentra langs te gaan. Vaak bieden zij diverse maten en soorten aan tegen redelijke prijzen. Ook kun je overwegen om een kunstboom aan te schaffen, omdat deze op lange termijn kostenbesparend kan zijn. Omdat de kerstboom steeds duurder wordt ben ik op zoek gegaan naar een voordelige kerstboom. In deze blog vind je 5 tips.

Wanneer zet je de kerstboom?

Ongeschreven regel in Nederland is dat de kerstboom pas na Sinterklaas wordt gezet. Toch gebeurt dat steeds eerder. Mensen lijken niet te kunnen wachten om de kerstboom op te tuigen en daar werkt de commercie maar ook de komst van de kunstboom natuurlijk ook aan mee.

Eind november zie je dan ook voor elke bouwmarkt, supermarkt en tuincentrum kerstbomen buiten staan. Vaak zijn dit afgezaagde kerstbomen die in netten klaar staan om gelijk mee te nemen. En ook voordelig geprijsd zijn. Koop je begin december een echte kerstboom? Hou er dan rekening mee dat hoe eerder je een kerstboom in huis zet, hoe eerder de naalden zullen uitvallen. Dit geldt zeker voor een afgezaagde kerstboom. Een boom met kluit die je goed verzorgt behoudt zijn naalden (langer).

voordelige kerstboom

Welke kerstbomen zijn er allemaal?

Maar welke kerstboom blijft het langst mooi? En welke kerstbomen zijn er allemaal? De voordelige kerstbomen variëren van de fijnspar (dit is een traditionele kerstboom met fijne enigszins prikkende naalden) tot een Nordmann die op dit moment erg populair is. Hoe lang deze kerstbomen mooi blijven hangt af van de verzorging, de plek en het stookgedrag. Maar over het algemeen staat de Nordmann het langst en blijven ook de naalden het langst zitten.

Natuurlijk kun je ook een kerstboom met een kluit kopen. Om die na de feestdagen in de tuin te planten. Maar dat geldt helaas niet voor alle kerstbomen. Alleen bomen met een stevige kluit die nog helemaal intact is, kunnen na de kerst in de volle grond doorgroeien. Koop daarom als je wilt herplanten een kerstboom in pot. Bron: Buitenleven.nl

Waar koop je een voordelige kerstboom?

De grote partijen kerstbomen die aan tuincentra en bouwmarkten worden geleverd of die je online kunt bestellen, zijn relatief gunstig geprijsd. Toch zijn deze kerstbomen niet altijd zo voordelig als het lijkt. Dus ben je op zoek naar een voordelige kerstboom? Hieronder vind je 5 tips.

1. De voordelige kerstboom van de bouwmarkt

Bij (bijna) iedere bouwmarkt kun je terecht voor een kerstboom. Hieronder een overzicht van bouwmarkten die kerstbomen verkopen. Maar ook waar je op moet letten als je een voordelige aanbieding ziet.

  • Praxis adverteert met de beste kerstbomen voor de laagste prijs. En inderdaad, de kerstbomen zijn bij Praxis heel goedkoop. Maar alleen als je 1429 airmiles hebt gespaard. Heb je deze niet (of te weinig) dan betaal je voor een kerstboom net zoveel als bij andere bouwmarkten.
  • Gamma geeft 25% korting op kunstkerstbomen zie ik op de website. Maar ook voor ‘echte’ kun je er terecht.
  • Van de bouwmarktkerstbomen is Hornbach het voordeligst. En je kunt voor een kleine bedrag de kerstboom ook thuis laten bezorgen.

Was de kerstboomactie van IKEA altijd een groot succes. Ook dit jaar is er ‘geen kerstboom voor 1 piek’. IKEA is namelijk van mening dat een aankoop bij IKEA altijd een verantwoorde keuze is. Een kerstboom aanbieden voor € 1.- past daar niet bij. Dus helaas.

2. Kerstboom uit het tuincentrum

  • Koop je bij Welkoop een kerstboom en vallen de naalden er al voor kerst vanaf? Dan krijg je van Welkoop een nieuwe boom. Dat is de NaaldVastGarantie. Daarnaast ontvang je bij aanschaf van een kerstboom 250 extra punten op je klantenpas.
  • Naar Intratuin ga je niet alleen om een kerstboom te kopen maar zeker voor de kerstshow. Dit tuincentrum is namelijk hartstikke leuk om inspiratie op te doen. Misschien koop je hier geen kerstboom, maar je gaat zeker niet met lege handen naar huis.

We zijn niet alleen dol op de kerstboom, ook de adventskalender is erg populair. In deze blog lees je alles over de magie van de (gratis) adventskalender.

3. Kerstboom kopen bij de supermarkt

Net als ieder jaar kun je ook bij een aantal supermarkten terecht voor een kerstboom. Hieronder een klein overzicht.

  • Bij de supermarkt van Albert Heijn zijn weer kerstbomen te koop.
  • Bij de ingang van de Lidl staan de goedkoopste Nordmann kerstbomen die ik tot nu toe heb gezien. Helaas zit er een netje om dus ik kan niet zien of het mooie bomen zijn. Maar je betaalt er niet veel voor. Dus of ze er nog zijn?

4. Zelf een dennenboom zagen

Op een aantal plekken in ons land kun je zelf je kerstboom zagen of uitgraven. Dit kan bij een aantal kwekerijen, maar ook bij natuurgebieden waar je de natuur een handje mee kan helpen. De kwaliteit, het formaat en het soort boom verschilt dus per locatie. Soms is het zagen van de boom gratis maar betaal je wel een entree. Omdat zelf een kerstboom zagen heel populair is moet je vaak wel vooraf reserveren. Klik hier voor meer informatie.

voordelige kerstboom zagen

5. Adopteer een kerstboom

Wist je dat je ook een kerstboom kan adopteren? Bij veertien uitgiftepunten in het land kun je een boom uitzoeken, die je kunt huren en die in januari weer wordt terug geplant. Wil je meer hierover lezen? Kijk dan op de website van adopteereenkertboom.nl.

Heb jij al een kerstboom gekocht?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.