autoverzekering vergelijken

Hoe kun je autoverzekeringen berekenen zodat je niet te veel betaalt?

In Nederland rijden meer dan 8 miljoen auto’s. Die jaarlijks veel ongelukken veroorzaken. Vaak gepaard met aanzienlijke schade, materieel maar ook fysiek. Vandaar dat het in Nederland verplicht is om een autoverzekering af te sluiten om de schade te dekken. Maar hoe kun je autoverzekeringen berekenen zodat je niet te veel betaalt.

Reclames voor autoverzekeringen

Je hoeft de TV maar aan te zetten of je ziet reclames over autoverzekeringen. De een nog hilarischer dan de ander. Zo scheurt er in de ene commercial een bekende autocoureur een kapsalon binnen. Vraagt van wie de auto is die in de weg staat en gelijk weet te vertellen welk bedrag er bespaard kan worden op de autoverzekering.

In een andere commercial zie je een automobilist totaal ontredderd tussen een aantal schapen staan. Want stel dat hij door dit loslopend vee schade aan zijn auto krijgt. Grappige reclames, maar of je hiermee voldoende informatie krijgt bij de vergelijking van een autoverzekering. Dat denk ik niet.

Hoe kun je autoverzekeringen berekenen?

Gelukkig kun je op een aantal objectieve websites de kosten van je autoverzekering berekenen. Je kunt dan aanklikken wat je denkt precies nodig te hebben om de juiste autoverzekering voor jouw auto te vinden. Zodat je nooit te veel betaalt en zelfs geld kunt besparen.

autoverzekeringen

Verzekeringen vergelijken

Op Pricewise kun je gemakkelijk en snel de kosten van verschillende autoverzekeringen berekenen en vergelijken. Je vult het kenteken van je auto in, je postcode, huisnummer en geboortedatum. Vervolgens geef je aan hoeveel kilometers je rijdt per jaar, hoeveel schadevrije jaren je hebt en hoe je je auto wilt verzekeren. Na een druk op de knop verschijnen alle verzekeringen die passen bij jouw profiel en die van jouw auto.

Zo zie ik dat de premie voor mijn autootje bij de ene verzekeraar hoger is dan bij de andere. Gelukkig staat er bij iedere verzekeraar een heldere uitleg van welke schades bij het bedrag zijn inbegrepen. Je kunt dus op basis van de polisvoorwaarden snel zien wat de beste en goedkoopste autoverzekering is die past bij jouw situatie. Reuze handig dus.

Verzekering gelijk afsluiten

Heb je alle verzekeringen met elkaar vergeleken en wil je gelijk een autoverzekering afsluiten? Dat kan direct online. Je ziet meestal gelijk of je geaccepteerd wordt door de autoverzekeraar.  Krijg je “groen licht” dan krijg je een voorlopige dekking en kun je direct “verzekerd” de weg op gaan.

Het vergelijken van een autoverzekering is gratis. Om deze dienst gratis aan te kunnen bieden, ontvangen zij als tussenpersoon voor iedere overstap een vergoeding van de aanbieder. De vergoeding die zij ontvangen heeft geen invloed op de uitkomst van de vergelijker en is dus objectief.

Als je overweegt over te stappen

Als ik het resultaat vergelijk met mijn huidige autoverzekering, dan zie ik dat ik nog wel wat euro’s per jaar kan besparen. Daarnaast is het fijn te weten dat de resultaten die in het overzicht staan onafhankelijk zijn en niet zijn beïnvloed. Dat ik zo de goedkoopste autoverzekering kan berekenen met een dekking die bij mij past.

Wil je je je auto verkopen, zonder dat je zelf moet onderhandelen met potentiële kopers? In deze blogpost neem ik de ANWB-auto verkoopservice onder de loep.

Wil je een nieuwe autoverzekering afsluiten of overweeg je over te stappen. Check dan welke verzekeraar het beste bij jou past. Dan weet je zeker dat je nooit teveel betaalt.

Vergelijk jij autoverzekeringen als je een andere auto koopt?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.