camperplaats Brêgeham

Camperplaats Brêgeham, als je van rust en ruimte houdt

Toen ik in de app van Campercontact camperplaats Brêgeham in het Friese Oudega vond, was ik blij verrast. Ik had namelijk op Vakantaseren een artikel over de tiny houses van Brêgeham gelezen. Maar ik wist niet dat zij ook 10 mooie camperplaatsen hebben. Dus toen wij voor een feestje naar Fryslân moesten, had ik gelijk een goed excuus om hier een camperplaats te boeken. En er een paar dagen aan vast te knopen om Nationaal park de Alde Feanen te ontdekken.

Op zoek naar een camperplaats in Fryslân

Ik heb nog niet zo heel veel ervaring met camperplaatsen. Maar de camperplaatsen die ik ken (Meppel, Den Helder, Hattem) zijn vaak heel erg druk, kun je niet reserveren of campinggedrag is er niet toegestaan. Vandaar dat ik zo blij was dat dit alles (niet kunnen reserveren, druk en campinggedrag) bij deze camperplaats niet aan de orde was.

Als je van plan bent om dit waterrijke deel van Fryslân – in nationaal park Alde feanen kun je heerlijk fietsen en wandelen – te gaan bezoeken, stuur je gewoon een mailtje met de vraag of er plek is. Je krijgt dan snel antwoord en je weet gelijk of er ruimte is, dat je bij aankomst zelf een plek mag uitzoeken en bij vertrek contant of per pin kan betalen. En dat het niet uitmaakt hoe laat je wil komen. Super simpel dus.

Camperplaats Brêgeham

Camperplaats Brêgeham, als je van rust en ruimte houdt

En in de praktijk is dat ook zo. Toen we aankwamen mochten we zelf een plek zoeken. Het was rustig dus we konden overal staan. Bij iedere 2 plekken is een watertappunt en voor je stroom hoef je geen meterslange snoeren uit te rollen. Verder is er een klein sanitairgebouw met een douche en een wc en een plek om de afwas te doen. Bovendien is er op het hele terrein prima wifi. En dat voor 18 euro per nacht. Ook in het hoogseizoen.

camperplaats Brêgeham

Wat kun je hier allemaal doen in de Alde Feanen?

Bovendien is er in de omgeving veel te doen. Als je de weg oversteekt sta je gelijk aan het water: de Wijde Ee om precies te zijn. Een van de plekken waar zomers het Skûtsjesilen wordt gehouden. Maar vanaf deze camperplaats zit je ook zo op de pontjesroute: de 8 van Grou of fiets je de kortere versie: de Fryske Gea Route.

Camperplaats Brêgeham

Ga je liever wandelen? In de Jan Durkspolder, op 10 minuten wandelen van de camperplaats is een 6 kilometer lange natuurroute uitgezet. Waar je in alle rust kan genieten van de bijzondere flora en fauna. Maar ook op het natuurpad links van Brêgeham kun je leuk wandelen.

Camperplaats Brêgeham, wandelen

Daarnaast loopt Het ‘Dichterspaad Aldegea’ ook langs Brêgeham. Dus als je van poëzie houdt in combinatie met mooie vergezichten dan bof je helemaal.

Maar je kunt natuurlijk ook voor je camper een boek lezen of op een bankje aan de waterkant een beetje bootjes kijken.

Camperplaats Brêgeham is volop in ontwikkeling

Brêgeham natuurrecreatie, zoals het bedrijf van Harmke en Walter officieel heet, is volop in ontwikkeling. Naast 10 ruime plaatsen voor campers zijn er 5 moderne tiny houses. Met uitzicht op de ongerepte natuur van Nationaal park de Alde Feanen. Verder wordt er momenteel gewerkt aan uitbreiding van de sanitaire voorzieningen voor de camperplaatsen en een receptiegebouw. Waardoor deze camperplaats nog aantrekkelijker wordt voor camperaars die het zuidoosten van Fryslân willen ontdekken. Maar die ook van rust en ruimte houden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.