camping 't Lintert

Onze ervaring met camping ’t Lintert, een SVR camping in Weerselo

Ik vond camping ’t Lintert op de site van de SVR, toen wij besloten rond Hemelvaart toch met de camper op pad te gaan. Het is een camping met 25 plaatsen in het mooie Twente op ongeveer 10 km van Ootmarsum. Een middeleeuws stadje dat al heel lang op mijn lijstje stond. Hoe deze camping ons is bevallen en wat je allemaal kan doen in de omgeving lees je in deze blog.

Camping ’t Lintert, een SVR camping in Weerselo

Camping ’t Lintert is SVR camping even buiten Weerselo. De camping die wordt gerund door Henry en Simone Bekhuis ligt aan een doodlopende verharde weg, te midden van een uitgebreid wandel- en fietsknooppunten netwerk. Hoewel deze camping vrij nieuw is zijn de basisvoorzieningen piekfijn in orde. De kampeerplaatsen zijn ruim, het gras is keurig gemaaid en het toiletgebouw biedt alles wat een (verwende) kampeerder zich wenst. Zoals goeie wifi, heet water voor de afwas, lekkere ruime douches zonder muntjesgedoe en toiletten met voldoende wc-papier. Daarnaast is alles brandschoon. Maar dat is nog niet alles.

Geniet van de natuur en het vrije uitzicht

Als wij met onze camper aankomen worden we door eigenaar Henry naar onze plek geleid. Een ruime plek die wij via de SVR site gereserveerd hebben, met zicht op een weiland. Nog voor we geïnstalleerd zijn komt ie nog even langs met een folder met handige feitjes over de camping en over de omgeving. Ook over de betaling wordt niet moeilijk gedaan. Een dezer dagen, meestal na zessen, komt zijn vrouw even langs om het geld te innen. En dat kan met de pin, maar ook contant.

Sinds wij een camper hebben, hebben wij ook de boerencamping ontdekt. In deze blog lees je waarom kamperen op zo’n minicamping zo leuk is. En dat je vaak ook met een camper terecht kan op een boerencamping.

Op deze camping is echt niets aan te merken. De wifi is prima – de code hangt in de sanitaire ruimte waar ook folders met handige info over de omgeving liggen en je kunt je hond uitlaten op het zandpad, net buiten de camping. Waar je ook je afval kwijt kunt in de verschillende kliko’s.

Te doen in de omgeving

Ook de omgeving heeft veel te bieden. Natuurlijk het stadje Ootmarsum, een middeleeuwse publiekstrekker met een ruim aanbod aan originele winkeltjes, horecagelegenheden, galeries en prachtige historische gebouwen. En Openluchtmuseum Ootmarsum, een klein maar fijn openluchtmuseum waar je veel te weten komt over het Twente van vroeger.

En dan heb je het nabij gelegen Delden met kasteel Twickel, een prachtig landgoed met een kasteeltuin, kwekerij en moestuin. Maar er zijn meer plekken die op fietsafstand liggen. Zoals het Springendal/dal van de Mosbeek, het Lutterzand en landgoed Singraven.

Wat kun je verwachten op camping ’t Lintert?

SVR camping ’t Lintert moet je echt onthouden als je van rust, ruimte en natuur houdt. Maar ook als brandschoon sanitair bovenaan je wensenlijst staat. Het is een SVR camping die vooral in trek is bij 55+ers met een caravan of camper, maar ook met een tent is het hier prima vertoeven. Tussen iedere plek is een stroomaansluiting en een waterkraan en de sanitaire voorzieningen zijn voor iedereen dichtbij. Naast kamperen kun je bij ’t Lintert ook terecht in een beautysalon, die wordt gerund door Simone.

Ander pluspunt is dat de hele camping autovrij is. Als je aankomt en weggaat mag je natuurlijk wel met je auto de kampeerplaats op, maar als het kampement staat, parkeer je de auto op de ruime parkeerplaats.

Minpuntjes zijn er eigenlijk niet te vinden. Het enige dat ik kan bedenken is dat de boer van het naastgelegen weiland, tijdens ons verblijf zijn mest ging uitrijden omdat er regen werd voorspeld. Maar dat hoort ook een beetje bij een boerencamping en meestal valt de overlast in de praktijk erg mee.

Hoewel Camping ’t Lintert in de directe omgeving d.m.v. bruine borden wordt aangegeven is het raadzaam om in de navigatie woonplaats Saasveld i.p.v. Weerselo te gebruiken. Dit heeft te maken met de ligging van de camping aan een niet doorlopende verharde weg.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.