Tank niet op maandag

Tank niet op maandag! Dit zijn de beste dagen om te tanken

Wat zijn de beste dagen om wel te taken? Als je de tankdagen in de gaten houdt kun je euro’s besparen! Want wist je dat er pomphouders zijn die “flexibele prijzen” hanteren? Ik wist dat allemaal niet. Ik ga altijd naar hetzelfde benzinestation waar ik mijn tank vol gooi. Ik tank daar best voordelig dus dat is mijn vaste adres. Maar wat doe je als je onderweg bent. Hoe vind je dan een goedkope pomp? In deze blogpost vind je tips om altijd voordelig te tanken.

Gebruik een tankservice app

Je moet er niet aan denken dan je op de snelweg zonder benzine komt te staan. Want bij een benzinestation op de snelweg betaal je altijd de hoofdprijs. Dus dat wordt de snelweg af en op goed geluk op zoek gaan naar een voordeligere benzinepomp. Of je kijkt op je mobiel waar je goedkoper kunt tanken. Er zijn namelijk verschillende app’s die een overzicht geven van de actuele benzineprijzen van pompen bij jou in de buurt. Ook als je onderweg bent. Bijvoorbeeld de app van Directlease tankservice die je hier gelijk kunt downloaden.

Een andere is de onderweg-app van de ANWB. Ook daarmee vind je gelijk een pomp waar je ook onderweg voordeliger kunt tanken. Ga je naar het buitenland zet dan de app van Clever tanken op je mobiel. Hetzelfde principe maar dan voor benzinepompen in Duitsland.

De beste dagen om te tanken

Maar er zijn ook ketens waar je op alle dagen van de week heel voordelig kunt tanken. Behalve op maandag. Dan wordt er nergens korting gegeven. Het loont dus zeker om uit te zoeken waar bij jou in de buurt een van deze benzinepompen te vinden is. Zodat je hier gelijk naartoe kunt rijden als je tank (bijna) leeg is.

Bij deze ketens krijg je op bepaalde dagen extra korting. Maar tank niet op maandag
Bij deze ketens krijg je op bepaalde dagen extra korting. Maar tank niet op maandag

Dinsdag

Elke dinsdag is Dankjewel Dinsdag bij amiGo. (met uitzondering van amiGo Delfzijl en amiGo Nieuwveen). Dat betekent dat er elke dinsdag extra korting wordt gegeven.

Woensdag

Bij de benzinepompen van TankEasy tank je op woensdag het goedkoopst. Je vind deze pompen voornamelijk in Zuid-Holland. Rond Den-Haag en Rotterdam vind je de meeste. Op de stationslocator kun je naar een specifiek station op je route zoeken.

Het schijnt dat je op woensdag, zaterdag en zelfs op zondag voordelig kunt tanken bij de tankstations van Gulf. Hoeveel je hier bespaart kan ik niet terugvinden. Maar mocht je op een van deze dagen plotseling moeten tanken dan weet je dat je bij Gulf nooit te veel betaalt.

TinQ is een landelijke keten van onbemande tankstations, dus zonder personeel, geen shop, geen toiletten en geen spaarsysteem. Én je kunt er 7 dagen per week terecht. De beste dagen dat je hier kunt tanken zijn woensdag én zaterdag.

Daarnaast heeft TinQ op maandag en op donderdag nog speciale mazzeldagen. Dat betekent dat je bij een aantal stations ook op die dagen extra voordelig kunt tanken.

Donderdag

Bij Tango krijg je extra korting op donderdag. Daarnaast kun je bij deze benzinestations gratis je banden oppompen! Door regelmatig je banden op spanning te brengen, bespaar je jaarlijks als snel € 125,- op brandstofkosten. Dat is slim besparen.

Vrijdag

Iedere vrijdag is het Firezone friday. Je ontvangt dan 10 eurocent korting op  een liter diesel en 15 cent op een liter benzine.

Weekend

Er zijn nog niet zo veel vestigingen van Peut maar er komen er steeds meer. Op zaterdag en zondag kun je hier voordelig tanken. Daarnaast gaat van iedere liter brandstof die jij in je tank gooit 1 cent naar een goed doel, sportclub, muziekgroep of culturele vereniging.  Als klant kun je bij de kassa aangeven welke organisatie er gesteund gaat worden.

Op zaterdag kun je trouwens ook voordelig tanken bij Gulf en bij TinQ

Altijd voordelig tanken bij Makro

Je tankt altijd voordelig bij Makro, ook zonder Makro-pas! Want zo’n pas heeft niet iedereen. Je vindt Makro tankstations in AmsterdamBestBredaDelftDuivenGroningen en Nuth. Deze selfservice tankstations zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week geopend. LPG is alleen tijdens de openingstijden van de desbetreffende vestiging beschikbaar.

Gerelateerde berichten

17 gedachten over “Tank niet op maandag! Dit zijn de beste dagen om te tanken

  1. Wat slim! Ik wist niet dat je beter niet op maandag kon tanken, wij hebben een kortingspas van tankstation om de hoek dus eigenlijk gaan we altijd daarheen. Sparen we voor gratis autowassen, vind ik ook wel weer handig. En heel eerlijk, ik laat meestal mijn man tanken Haha!

  2. Wij hebben dan geen rijbewijs maar mocht dit ooit zover komen dan is dit overzicht superhandig en zet ik hem sowieso even in favorieten!

    Ik ga de tip zeker delen aan de mensen die ik ken die wel autorijden!

  3. Slim inderdaad. Wij wonen op de route naar een Firezone, maar ik vergeet het toch best vaak. En op één of andere manier rijd ik altijd graag m’n tank bijna leeg in plaats van ‘m halverwege bij te vullen. Dat slaat niet echt ergens op, maar voor m’n gevoel heb ik dan tenminste echt wat haha

  4. Hier heb ik eigenlijk nooit bij stilgestaan. Wij tanken altijd bij hetzelfde station hier in het dorp. En eigenlijk ook wanneer ons dat uitkomt, zonder er bij na te denken wanneer…

  5. ik ben heel erg zuinig als het aankomt op benzine ik tank daarom eigenlijk altijd bij de makro als ik in de buurt ben omdat het heel veel geld scheelt hoorde op het nieuws laatst al dat je beter in de middag kan tanken dan in de ochtend en dat je beter de maandagen kan ontlopen

  6. Goede tips zeg. De tankapp heb ik al wel, maar de meeste tanks die goedkoop zijn zitten niet bij mij in de buurt. Als ik toevallig die kant op moet, dan probeer ik zeker bij een goedkopere pomp te tanken. Maar speciaal omrijden? Dan is het hele voordeel alweer weg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.