Stedentrip Rome

De leukste budgettips voor een stedentrip naar Rome

Budgettips voor een stedentrip: Ik hou ervan. Omdat ik tijdens mijn verblijf zo veel mogelijk wil zien ben ik op zoek gegaan naar de leukste budgettips. Zodat ik alles uit een stedentrip naar Rome kan halen.

Reizen

De reis is geboekt. Zoals je kunt lezen in Wat is voordeliger? Een pakketreis of een losse vlucht + hotel heb ik via Expedia een pakketreis geboekt. Lekker makkelijk en ook nog eens voordeliger dan wanneer ik het hotel en de vliegreis apart had geboekt.

Slapen

We overnachten in Hotel Paolo II op loopafstand van het Sint Pietersplein en de Sint Pietersbasiliek. Dus lekker centraal.

Eten & Drinken

Italie is natuurlijk bekend om zijn heerlijke eten. En een goede pizza is wel aan mij besteed. Op de website van de ANWB vond ik een hele pagina gewijd aan “de Smaak van Rome”. Zo las ik dat je niet in een restaurant moet gaan eten waar een ketchupfles op tafel staat. En dat het voordeliger is om je koffie aan de bar te drinken in plaats van op het terras. Omdat je dan niet voor de servizio hoeft te betalen.

Maar ook over de lekkerste ijssalons van Rome en over typisch Romaanse pizza’s. Met de adresgegevens. Kan ik thuis alvast kijken waar deze lekkere adresjes zich bevinden.

Verder is het handig om altijd een plastic drinkflesje bij je te hebben. In Rome kom je namelijk overal nasoni, van die kleine drinkwaterfonteintjes tegen waar je helder fris water kunt tappen. Bron: Expedia betaalbaar Rome

Als je na een dag “cultuur snuiven” tussen 17.00 en 19.00 uur op een terras neerstrijkt en de ober vraagt of je bij je drankje ook ‘aperativi’ wilt? Dan kun je gerust Ja antwoorden. Voor een paar euro’s extra kun je dan namelijk onbeperkt gebruikmaken van het hapjesbuffet. Dit fenomeen is komen overwaaien uit Turijn en ook in Rome doen steeds meer cafés mee. Hier kun je zien welke bars hieraan meedoen.

Meer budgettips voor Rome

Ontdek de stad in 6 wandelingen

Hoewel ik het heerlijk vind om op internet allerlei informatie op te zoeken is het ook handig om een reisgidsje te hebben. Het liefst mét plattegronden. Bij de Action vond ik het boekje 100% Rome: ontdek de stad in 6 wandelingen, waarvoor ik slechts 2,79 betaalde. In dit handige boekje staan een aantal routes die je langs verschillende musea en allerlei bezienswaardigheden leiden, maar ook waar je lekker kunt eten en drinken, shoppen en andere leuke dingen kunt doen. Kan ik lekker in mijn eigen tempo de stad te ontdekken.

Maar je kunt ook de gratis izi.Travel app downloaden. Met deze app kun je verschillende audio tours maken langs de bekende trekpleisters, maar je komt ook op onbekende plekken.

Op een blog van Expedia vond ik de hipste wijken van Rome. Ook handig.

Gratis dingen doen in Rome

Omdat een stedentrip vaak duurder uitvalt dan je hebt gepland ben ik op zoek gegaan naar leuke budget tips in Rome. Want het liefst ga ik simpel weg voor niet teveel: wat ook de slogan is van Mam is de hort op.

Gelukkig zijn er ook in Rome verschillende activiteiten die je gratis kunt doen:

  • Een aantal bezienswaardigheden zoals het Pantheon, de Trevifontein, Piazza Navona de Spaanse trappen én de Sint Pieter kun je gratis bezoeken. Ik vond deze budget tip op Plus online

De Spaanse trappen

  • In museum Accademia di San Luca vind je beeldhouwwerken en schilderijen van Raffaello, Canova en de Vlaming Anthony van Dyck. De toegang is gratis en het museum is geopend op maandag, woensdag en vrijdag.
  • Volg het advies van Explorista en beklim Colle del Gianicolo. Vanuit de wijk Trastevere klim je naar boven waar je kunt genieten van een geweldig uitzicht over de stad.
  • Ga mensen kijken in Villa Borghese, een relatief rustig park midden in Rome.

In de blogpost Weinig geld, veel plezier in Rome vind je nog meer handige budgettips op het gebied van eten & drinken en nog veel meer. Bron: Expedia.

Heb jij nog meer budgettips voor Rome? Laat dan gerust een reactie achter.

Related Posts

12 thoughts on “De leukste budgettips voor een stedentrip naar Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.