Stedentrip Rome

De leukste budgettips voor een stedentrip naar Rome

Budgettips voor een stedentrip: Ik hou ervan. Omdat ik in Rome zo veel mogelijk wilde zien ben ik op zoek gegaan naar de leukste budgettips voor een stedentrip naar Rome. Zodat ik de leukste dingen kan doen zonder veel geld uit te geven.

Reizen

Ik begin met het boeken van de reis naar Rome. In Wat is voordeliger? Een pakketreis of een losse vlucht + hotel kun je lezen dat ik via Expedia een pakketreis geboekt. Lekker makkelijk en in dit geval voordeliger dan wanneer ik het hotel en de vliegreis apart had geboekt.

Wil je voorkomen dat tijdens je zoektocht naar een voordelige stedentrip,  je reis “opeens” veel duurder wordt? Zorg er dan voor dat je incognito bent als je het World Wide Web afstruint. Dan voorkom je dat de websites die je bezoekt cookies opslaan, waardoor de prijs die je moet betalen opeens veel hoger is. Hoe dat werkt kun je lezen in deze blogpost.

Slapen

We overnachten in Hotel Paolo II op loopafstand van het Sint Pietersplein en de Sint Pietersbasiliek. Dus lekker centraal. Maar er zijn natuurlijk meer hotels in Rome. Via Booking.com vind je hotels in alle prijsklassen en je betaalt geen reserveringskosten.

Budgettips Rome

Eten & Drinken

Italië is natuurlijk bekend om zijn heerlijke eten. En een goede pizza is wel aan mij besteed. Maar eet die pizza niet in een restaurant waar een ketchupfles op tafel staat. Het schijnt trouwens not done te zijn om ketchup op je pasta te doen. Dus restaurants waar de tomatenketchup al op tafel staat kun je beter mijden. Daarnaast is het in een restaurant wel gebruikelijk dat er een mandje brood op je tafel wordt gezet. Niet bedoeld als voorgerecht maar voor bij het eten en om de saus op te nemen! Soms moet je hier wel extra voor betalen. Dat zie je terug op de bon. Bron: Toscanetips.nl.

Heb je naderhand zin in een kopje koffie? Dan is het voordeliger om je koffie aan de bar te drinken in plaats van op het terras. Omdat je dan niet voor de servizio hoeft te betalen.

Verder is het handig om altijd een plastic drinkflesje bij je te hebben. In Rome kom je namelijk overal nasoni, van die kleine drinkwaterfonteintjes tegen waar je helder fris water kunt tappen. Bron: Expedia betaalbaar Rome

Budgettips Rome

Als je na een dag “cultuur snuiven” tussen 17.00 en 19.00 uur op een terras neerstrijkt en de ober vraagt of je bij je drankje ook ‘aperativi’ wilt? Dan kun je gerust Ja antwoorden. Voor een paar euro’s extra kun je dan namelijk onbeperkt gebruikmaken van het hapjesbuffet. Dit fenomeen is komen overwaaien uit Turijn en ook in Rome doen steeds meer cafés mee. Hier kun je zien welke bars hieraan meedoen.

Meer budgettips voor Rome

Omdat een stedentrip vaak duurder uitvalt dan je hebt gepland vind je hier nog meer budgettips voor Rome.

  • Download de gratis izi.Travel app. Met deze app kun je verschillende audio tours maken langs de bekende trekpleisters, maar je komt ook op onbekende plekken.
  • In museum Accademia di San Luca vind je beeldhouwwerken en schilderijen van Raffaello, Canova en de Vlaming Anthony van Dyck. De toegang is gratis en het museum is geopend op maandag, woensdag en vrijdag.
  • Volg het advies van Explorista en beklim Colle del Gianicolo. Vanuit de wijk Trastevere klim je naar boven waar je kunt genieten van een geweldig uitzicht over de stad.
  • Ga mensen kijken in Villa Borghese, een relatief rustig park midden in Rome.
  • Een aantal bezienswaardigheden zoals het Pantheon, de Trevifontein, Piazza Navona, de Spaanse trappen én de Sint Pieter kun je gratis bezoeken. Ik vond deze budget tip op Plus online.
  • Je kunt zelfs bij de paus op audiëntie. En nog gratis ook. Op woensdagen vindt de audiëntie van de paus plaats om 10.30 uur op het Sint-Pietersplein (een half uur eerder bij warme dagen). Je kunt hiervoor een kaartje kopen. Maar je kunt het Sint-Pietersplein ook gratis bezoeken en achter een van de dranghekken een glimp van de Paus opvangen als hij voorbij rijdt.
De Spaanse trappen  | Budgettips Rome

Toch zijn er ook dingen die je beter niet kunt doen als je in Rome bent. In deze blogpost vind je 8 voorbeelden waar wij tegenaan liepen. Met daarbij natuurlijk een passend alternatief hoe je het wel kunt aanpakken.

Heb jij nog meer budgettips voor Rome? Laat dan gerust een reactie achter.

Gerelateerde berichten

12 gedachten over “De leukste budgettips voor een stedentrip naar Rome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.