Onder de loep stedentrip met de slaaptrein (1)

Onder de loep: stedentrip met de slaaptrein + 2 hotelovernachtingen

Voor een stedentrip met de slaaptrein kun je ook terecht bij Albert Heijn. Want toen ik boodschappen deed bij deze supermarkt viel mijn oog op de 5-daagse premium stedentrip met de slaaptrein inclusief 2 hotelovernachtingen. Vandaar dat ik deze actie van Ticket deals “onder de loep” ga nemen. Ik ga uitzoeken naar welke steden je kunt reizen, hoe je kunt reserveren en wat deze stedentrip kost als je alles bij elkaar optelt. Maar ook hoe gebruiksvriendelijk de website is. En ik ga natuurlijk kijken of er geen addertjes onder het gras zitten als je via de GreenCityTrip “de hort op wilt gaan”.

Stedentrip met de slaaptrein + 2 hotelovernachtingen

Als je bij Albert Heijn boodschappen doet dan zie je de kleine blauwe folders liggen, met daarin informatie over een stedentrip met de slaaptrein + 2 hotelovernachtingen. Hierin staat naar welke bestemmingen je kunt gaan, wat de kosten zijn en dat je tot 31 december 2022 kunt boeken. Maar je ziet ook welke kosten er nog bijkomen.

Naar welke steden kun je reizen?

Er zijn 14 steden waar je naartoe kunt: waaronder Praag, Wenen, Venetië, Verona en Milaan. Maar je kunt ook naar Kopenhagen. De reis naar Praag is het goedkoopste. Hiervoor betaal je 199,00. Dit is inclusief beddengoed in de trein en upgrade naar de premium klasse. Kies je voor Venetië dan betaal je 249,00, voor Kopenhagen betaal je 299,00. Voor dit bedrag ben je 5 dagen onderweg. Waarvan 3 dagen op de plaats van bestemming.

Hoe ziet de reis eruit?

 1. Je vertrekt in de avond uit Nederland met onbeperkt bagage zolang het in je coupe past. Je kunt instappen op verschillende stations in Nederland.
 2. ’s Ochtends word je wakker in het centrum van een van deze steden. Je kunt direct na aankomst je bagage in het hotel afgeven en heb je de hele dag om in de stad rond te dwalen. ’s Avonds verblijf je in een 3-sterrenhotel.
 3. Ook deze (derde) dag kun je zelf invullen. ’s Avonds slaap je in het hotel.
 4. En dat geldt ook voor dag 4. Hoewel je die dag ook weer in de trein stapt om huiswaarts te keren.
 5. Als je wakker wordt ben je weer in Nederland.

Welke internationale treinreizen zijn er nog meer? En wat zijn de verschillen? Dat lees je in de blog Internationale treinreizen populair bij vakantiegangers. Welke zijn er?

Hoe werkt het?

 1. Bekijk vooraf de beschikbaarheid via www.greencitytrip.nl/ah. Hier kun je zien op welke dagen je kunt vertrekken.
 2. Heb je de gewenste datum gevonden? Bestel dan via de kassa van AH of via deze pagina je e-tickets door deze in het winkelmandje te plaatsen en de betaling af te ronden.
 3. Na bestelling en betaling ontvang je de bestelde e-tickets op het opgegeven e-mail adres. Volg de instructies op het e-ticket om je boeking te plaatsen. Let op: de uiterste boekingsdatum is 31 december 2022! En op= op.
 4. Neem zowel de e-tickets die je van AH ontvangt als de documenten die je vanuit de reisorganisatie ontvangt mee. Bron: Green City Trip

Welke kosten komen er nog bij?

Voor de genoemde bedragen verblijf je dus 2 nachten, premium klasse in een internationale trein inclusief beddengoed. Slaap je 2 nachten in een basis hotel, kun je onbeperkt bagage meenemen en betaal je geen boekingskosten.

Maar er komen altijd nog kosten bij, zoals:

 • De hotelovernachtingen zijn zonder ontbijt, lunch én diner. Deze kosten komen er nog bij.
 • De internationale treinen vertrekken vanaf Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Rotterdam, Breda en Den Haag. Voor het vervoer naar deze stations moet je zelf zorgen.
 • De stedentrip is exclusief een bijdrage van 2,50 aan het calamiteitenfonds en 5,– bijdrage SGR. Dit is per persoon.

Wat vind ik van deze stedentrip met de slaaptrein?

Laat ik voorop stellen dat ik het een leuke actie vind. Je bent 5 dagen van huis, waarvan (bijna) 3 dagen in een mooie Europese stad. Daarnaast reis je met de trein, waardoor je milieuvriendelijk bezig bent en weinig tijdverlies hebt. Wat ik ook goed vind is dat je voordat je een treinticket bestelt, de beschikbaarheid kunt zien.

Toch heb ik een paar opmerkingen, namelijk:

 • Op de website, maar ook in de folder van Ticketdeals staat niet expliciet vermeld dat de hotelovernachting zonder ontbijt is. Er staat hotelovernachting, maar het zou duidelijker zijn als daarbij stond dat het een hotelovernachting is zonder ontbijt.
 • Ook weet je niet hoe laat de trein vertrekt. Daardoor is het lastig om van te voren je hele reis te plannen.
 • In de folder staat dat je een hotel naar voorkeur kunt boeken. Welke hotels dat zijn en of hier kosten aan verbonden zijn, staat niet vermeld. Dat kun je pas zien tijdens het boekingsproces.

Tip: op de website van NS International kun je ook de treinreizen naar de genoemde Europese steden checken. En kun je zien hoe lang je onderweg bent.

Meer tips voor voordelige stedentrips

Heb je geen zin in een georganiseerde stedentrip of wil je zelf een stedentrip samenstellen? Kijk dan eens op deze websites.

Mocht je nog aanvullingen hebben? Laat deze dan gerust achter in de comments of op mijn Facebookpagina.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.