De omafiets

De omafiets, een klassieker die niet alleen handig maar ook hip is

De omafiets, wie kent hem niet. Een klassieker die niet alleen handig maar ook hip is. En daarom niet uit het straatbeeld is weg te denken. Het vintage model is natuurlijk erg populair onder jongeren. Zelf rijd ik er ook graag op. Voor een vergeten boodschap of voor een ritje naar het centrum pak ik snel mijn omafiets uit de schuur.

Waarom een omafiets?

Maar waarom een omafiets? En niet een e-bike, die de meeste mensen van mijn leeftijd tegenwoordig graag willen hebben? Dat zal ik je vertellen.

Natuurlijk is een e-bike super handig. Met name voor lange fietstochten is die ideaal. Toch pak ik sneller mijn omafiets als ik even naar de supermarkt moet omdat ik toch weer iets vergeten ben. Maar ook om samen met een vriendin door de omgeving van mijn nieuwe woonplaats Meppel te fietsen, is mijn AltecRoma Omafiets, een prima vervoermiddel.

Je fietst namelijk heel comfortabel op die fiets. Zodat we tijdens onze fietstocht lekker kunnen bijkletsen, rond kunnen kijken én af kunnen stappen. En tijdens een tussenstop zet je hem zo op slot. Daarnaast kan mijn fiets wel tegen een stootje. Dus als er in het centrum weinig ruimte is om hem te stallen, maar nog net één gaatje is waar hij tussen past. Dan prop ik hem er gerust tussen.

De omafiets toen en nu

Hoewel deze typisch Hollandse fiets nog steeds het model en de kleur heeft uit haar beginjaren, is hij wel aangepast aan de wensen van de moderne, veeleisende fietser. Zo is het zadel, maar ook het stuur in hoogte verstelbaar. En is de alom vervloekte fietslamp met dynamo (waardoor in donker, het trappen een stuk zwaarder werd) vervangen door draadloze LED-verlichting. Ook zit er standaard een stevig slot op en kun je deze fiets niet alleen in (mat) zwart maar ook in andere kleuren kopen. En dát voor dezelfde prijs.

Gelukkig zijn er ook onderdelen hetzelfde gebleven. Zo heeft de omafiets nog steeds een terugtraprem. Maar ook de klapstandaard, die je met een simpele handbeweging kunt uitklappen, zit er nog steeds op.

Wil je ook zo’n fijne omafiets?

Ben je op zoek naar een simpele maar degelijke fiets voor korte en middellange afstanden tegen een redelijke prijs? Kijk dan eens op Fietsenopfietsen.nl. Op deze website vind je niet alleen voordelige omafietsen in verschillende kleuren, maten én modellen. Ze verkopen ook handige vouwfietsen en stevige fietsloten.

Want voordat je het weet heeft ook je zoon jouw fiets ontdekt. En dan is het fijn dat hij tijdens het stappen, jouw fiets veilig op slot kan zetten. Hij zal namelijk niet de enige zijn die ook zo’n toffe fiets wil hebben.

Dit artikel is een samenwerking met Fietsen op fietsen.

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “De omafiets, een klassieker die niet alleen handig maar ook hip is

    1. Dat zal best zo zijn Nicole. Maar voor een vergeten boodschap is het toch een hele fijne fiets. Daarnaast rijdt mijn zoon er ook graag op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.