Voordelig naar het museum

14 Tips waarmee je voordelig naar een museum kunt

Een museum bezoeken is niet goedkoop. Want als je af en toe een cultureel dagje doet, ben je vaak niet in het bezit van museumkaart waarmee je gratis naar binnen kunt. Toch kun je met bepaalde acties voordelig naar een museum. Zonder dat je daarvoor een museumkaart of Vip-kaart nodig hebt.

Voordelig naar het museum

Musea duur? Niet als je het een beetje uitkient. Er zijn namelijk altijd mogelijkheden om voordelig een museum of tentoonstelling te bezoeken. In dit artikel geef ik je 14 tips waarmee je voordelig naar een museum of tentoonstelling kunt gaan of van een dagje uit kunt genieten.

1. Kortingmusea.nl

Voordelig naar het museum? Kijk dan eens op de website van kortingmusea.nl. Dit is een website waar je acties kunt vinden van 70% op de normale entreeprijs. De mensen van deze website speuren zijn voortdurend op zoek naar de hoogste kortingen voor een bezoek aan diverse musea in Nederland. Zo betaal je nooit meer te veel voor het museum wat je wilt bezoeken. Deze website moet je dus onthouden.

Tot 2018 organiseerde supermarktketen Lidl  jaarlijks een museumactie. Als je in een bepaalde periode voor 10,– boodschappen deed en de kassabon bewaarde kon je voor slechts 1,– per persoon een museum bezoeken. Er zaten hele bekende musea bij zoals het Groninger museum en museum de Fundatie in Zwolle. Dus als je het een beetje uitkiende dan plande je in die periode je museumbezoek. Maar de laatste jaren worden de museumweken van Lidl niet meer gehouden. Want ik krijg steevast het antwoord ‘hou de website in de gaten’ als ik vraag of er weer een museumactie komt.

2. Als je klant bent bij een bepaalde banken

Heb je een rekening bij de RABO-bank of bij de ING? Dan krijg je in sommige gevallen korting op je bezoek aan een museum. Het komt regelmatig voor dat banken of bedrijven tentoonstellingen sponsoren en jij als klant, met korting naar binnen mag.

3. Dagje uit supermarktacties

Gelukkig zijn er supermarktacties die op je museumbezoek korting te geven. Daarvoor hoef je niks anders te doen dan in bepaalde periodes je boodschappen te doen in bepaalde supermarkten.

4. Open monumenten dag

Elk jaar in het tweede weekend van september zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden.

5. Groupon

Op de website van Groupon vind je tickets met echt flinke kortingen. Het aanbod is niet groot, maar wel gevarieerd en de aanbiedingen wisselen regelmatig. Hou deze website dus in de gaten.

6. Social deal

Ook op de website van Social deal kun je tickets voor verschillende musea vinden. Zie je een leuk museum? Koop dan een voucher teen een aantrekkelijke prijs.

7. Dagje weg

Op Dagje weg vind je een ruim aanbod aan tickets voor musea én tentoonstellingen. Kijk eens op de website. Je bent altijd voordeliger uit.

8. ANWB

Ben je lid van de ANWB? Dan kun je met korting naar een aantal musea. Waaronder het Museum van de 20ste eeuw in Hoorn en Corpus in Oegstgeest. Maar als ANWB-lid kun je ook voordelig attractieparken bezoeken.

Wist je dat je in Haarlem een aantal belangrijke grotere musea, maar ook een aantal wat kleinere, maar hele leuke musea vindt. In deze blog vind je musea Haarlem op een rijtje.

9. Dagtickets

Ik had er nog nooit van gehoord maar ook Dagtickets werkt samen met diverse bekende musea. Let er wel op dat je tickets die je via deze site koopt niet altijd voordeliger zijn dan aan de kassa van het museum.

10. Uit met korting

De naam zegt het al. Met Uit met korting krijg je korting op heel veel musea, die op alfabetische volgorde op de website worden gepresenteerd.

Check voordat je een ticket bestelt, de prijs die je betaalt als je je toegangsbewijs rechtstreeks bij het museum bestelt. Voor het Rijksmuseum ben je namelijk niet voordeliger uit als je bij Uit met korting je ticket bestelt.

BankGiro Loterij

11. Kortingkaartjes

Ook op Kortingkaartjes.nl vind je een compleet overzicht van alle kortingen op heel veel dagjes uit.

12. Dagaanbiedingen

Bepaal je liever zelf de prijs en hou je wel van een gokje? Ook op Dagaanbiedingen die onderdeel zijn van Ticketveiling kun je zelf bepalen wat je over hebt voor een museumbezoek.

Het kan helaas gebeuren dat genoemde aanbiedingen niet meer beschikbaar zijn.

13. Actie van de Dag

Actie van de Dag is de dealsite die voor jou elke dag goede deals online zet. Samen met reisaanbieders, pretparken, hotels, wellness-aanbieders, restaurants en nog veel meer partners zorgen we er voor dat de alle scherpste aanbiedingen online staan! En daar zijn ook musea bij. Dagelijks worden verschillende, unieke acties met een scherpe prijs aangeboden in combinatie met beperkte voorraad.

14. VIP kaart van de VriendenLoterij

Als je meespeelt in de nieuwe VriendenLoterij ontvang je ook een persoonlijke VIP-KAART. Waarmee je gratis naar meer dan 125 musea kunt. Daarnaast ontvang je tot wel 50% korting op musicals, dierenparken, films en andere leuke uitjes. De kaart is geldig zo lang je meespeelt.

Zo zie maar dat wanneer je sporadisch naar het museum gaat een rondje langs een van deze aanbieders je veel voordeel kan opleveren.

Ken jij nog andere websites die leuke korting geven op musea, tentoonstellingen en leuke dagjes uit?

In dit artikel maak ik gebruik van affiliatie links. Dat wil zeggen dat wanneer jij klikt op de link van bijvoorbeeld de ANWB en jij via die website een ticket koopt, ik een kleine vergoeding krijg. Voor jou verandert er helemaal niets. Jij betaalt gewoon de prijs van je aankoop, maar dit beetje extra is voor mij mooi meegenomen.

Gerelateerde berichten

4 gedachten over “14 Tips waarmee je voordelig naar een museum kunt

  1. Heel mooi overzicht! Eurosparen kun je ook nog toevoegen, totnogtoe vind ik daar vaak de mooiste kortingen op dagjes uit. Qua musea is het aanbod beperkt, maar het wisselt wel (op dit moment bijv. Corpus en Aviodrome, geen ‘klassieke’ musea).
    Eurosparen kan bijv. met Optimel, Mona, Chocomel en Milner. Dus dat is wel een voorwaarde, maar goed, je spaart de benodigde europunten zo bij elkaar. Het is in dat opzicht redelijk vergelijkbaar met de voorwaarde om (tijdelijk) bij Lidl of Jumbo je boodschappen te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.