digitaal koopzegels sparen

Digitaal koopzegels sparen. Hoe werkt dat?

Albert Heijn is gestopt met de papieren koopzegels. En stapt over naar digitaal koopzegels sparen. Sinds 2021 is het ouderwetse zegeltjes plakken voorbij. Omdat AH niet de enige supermarkt is die op de moderne tour gaat, heb ik uitgezocht hoe digitaal koopzegels sparen in z’n werk gaat.

Waarom mensen koopzegels sparen

Zegeltjes sparen is een makkelijke manier van geld sparen. In de blogpost Koopzegels wat leveren die je op? kun je lezen dat een volgeplakt boekje vaak 6% rente oplevert. Bij een vol spaarboekje met 490 zegels waarvoor je € 49,–hebt betaald, ontvang je € 52,–. Dat is dus € 3,– winst, oftewel 6% rente. Wat veel meer is dan de rente die je op je spaargeld krijgt. Vandaar dat veel mensen bij de boodschappen voor een gering bedrag een koopzegel kopen. Waardoor zij bijna ongemerkt een spaarpotje opbouwen. Alleen kan dit sparen vanaf nu alleen nog digitaal.

Mocht je nog een zegelboekje in de la hebben liggen? Misschien dat je deze zegels in de winkel van AH nog kan laten omzetten naar digitale koopzegels.

Digitaal koopzegels sparen. Hoe werkt dat?

Wil je overstappen van ‘old school’ zegeltjes plakken naar de digitale variant, dan moet je wel een paar handelingen verrichten. Je moet namelijk als eerste de AH app downloaden. Dit kan via de App-store en Google Play en heel modern, door met je mobiel de QR-code te scannen. Doorloop daarna de volgende stappen:

 • Ga naar je profiel en kies koopzegels.
 • Doorloop de stappen om je aan te melden.
 • Als je dat hebt gedaan dan kun je bij elke euro die je aan boodschappen besteedt bij AH, een koopzegel kopen t.w.v. € 0,10.
 • Deze zegels worden automatisch bijgeschreven als je je bonuskaart of de app scant.

Wil je even geen zegels sparen? In de app kun je het spaarprogramma pauzeren (of stopzetten).

Mijn ervaring met de digitale koopzegels

Hoewel ik een tijdje geen koopzegels meer spaarde, ben ik weer begonnen toen ik de AH app had geïnstalleerd en deze had gekoppeld aan mijn bonuskaart (Die weer gekoppeld is aan mijn Air Mileskaart). In deze app zie je in een oogopslag:

 • Hoeveel zegels je per aankoop heb gespaard. Maar ook hoeveel zegels je nog nodig hebt om een vol boekje te hebben.
 • Maar ook hoe je de koopzegels kunt uitbetalen. Deze kun je bij de servicebalie contant uit laten betalen. Maar je kunt het bedrag ook verrekenen met je boodschappen. Hiervoor heb je een code nodig. Die ook in de AH-app staat.
 • Wil je even geen zegels sparen? Klik dan rechtsboven in het scherm op de 3 puntjes. Dan zie je Koopzegels pauzeren. Als je daarop klikt wordt het spaarprogramma stopgezet.
 • Als je verder wil sparen klik je op koopzegels pauzeren, vervolgens op de 3 puntjes rechtsboven in de app. Daarna kun je de koopzegels weer activeren.

Minpuntje van deze digitale vorm van zegels sparen is dat oudere mensen, die niet beschikken over een smartphone of niet thuis zijn in de digitale wereld, geen zegeltjes meer kunnen sparen.

Andere supermarkten met een digitaal spaarprogramma

Op dit moment is Albert Heijn de enige supermarkt die overgestapt is naar digitaal zegels sparen. Toch zijn er meer supermarkten met een digitaal spaarprogramma. Op de website van Seniorweb vond ik dit overzicht.

 • Coop kent geen digitaal koopzegelsysteem, maar wel iets anders. Je kunt met Coop Online Sparen sparen voor gratis boodschappen via aankopen bij webwinkels. Dit spaarsysteem heet ook wel cashback.
 • Bij Jumbo kun je ook nog niet online zegels sparen. Maar met de app Jumbo Extra’s (of een fysieke klantenkaart) kun je wel voor gratis boodschappen, korting op uitjes en andere aanbiedingen sparen.
 • Lidl heeft sinds 2020 de Lidl Plus-app, In deze app staan elke week kortingscoupons die je aan de kassa kunt inwisselen voor korting op actieproducten. In deze blogpost kun je alles over de Lidl Plus-app lezen.

Maak jij gebruik van een digitaal spaarprogramma in de supermarkt?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.