blog goed vindbaar is

Hoe zorg je ervoor dat een blog goed vindbaar is?

Als je een blog schrijft dan wil je dat je blog goed vindbaar is. Maar hoe zorg je ervoor dat een blog goed gevonden wordt door je lezers? Door het gebruik van zoekwoorden kun je ervoor zorgen dat je website beter wordt gevonden. In deze blog lees je hoe mensen je blog makkelijker kunnen vinden.

Hoe komen mensen op je blog?

De meeste lezers van een blog komen via sociale media. Zoals Facebook, Instagram en Twitter. En via Pinterest. Natuurlijk zijn er meer sociale platforms waarop je met een blog kunt excelleren, maar daar waag ik mij niet aan. Het is belangrijker te weten op welke sociale platforms je doelgroep zich bevindt. Zo lees ik op KvK.nl dat Facebook vooral wordt gebruikt door een brede, vaak wat oudere doelgroep. Maar dat Instagram vooral mensen aantrekt tot 40 jaar. En Tiktok aantrekkelijk is voor jongeren. Dus voor bloggers is het belangrijk om deze informatie mee te nemen als je sociale media inzet voor je blog.

De meeste lezers van Mam is de hort komen via Facebook. En dat is een goede zaak.  Er zijn namelijk 5 goede redenen om een blog te volgen op Facebook.

Hoe zorg je ervoor dat een blog goed vindbaar is?

Maar er is ook een andere kant aan dit verhaal. Want hoe zorg je er voor dat je blog goed vindbaar is. Blogs zijn namelijk een heel belangrijk onderdeel van online marketing en zoekmachine optimalisatie. Die bedrijven, maar ook bloggers de mogelijkheid geven om hun blogs met een breder publiek te delen. Zodat ze potentiƫle lezers kunnen bereiken en hun zichtbaarheid in de zoekmachines kunnen vergroten. Door in een artikel de juiste zoekwoorden te gebruiken kunnen blogs hoger scoren in zoekmachines en zo meer bezoekers trekken.

Misschien denk je nu: Wat ingewikkeld allemaal. Geef mijn portie maar aan Fikkie. Dat snap ik helemaal. Maar als je met je website hoog in Google wilt komen, dan zul je moeten begrijpen wat zoekmachine optimalisatie (SEO) inhoudt en hoe je die moet gebruiken.

blog goed vindbaar is

Vind je zoekmachineoptimalisatie voor je blog ingewikkeld?

Zoekmachineoptimalisatie voor blogs is best een ingewikkeld proces. Ben je hier niet zo in thuis of besteed je je tijd liever aan het schrijven van leuke of in interessante blogs, dan kun je dit onderdeel ook uitbesteden. Bijvoorbeeld aan een online bedrijf als amsterdam marketing agency. Een bedrijf dat dit soort ingewikkelde materie voor je uit handen kunt nemen en ervoor zorgt dat je blog goed vindbaar is.

Wil jij het beste SEO advies in Amsterdam (maar ook in de rest in het land) om jouw website beter vindbaar te maken? Dan is dit bedrijf een aanrader. De SEO-specialisten helpen je graag met professioneel en persoonlijk advies als je beter wilt scoren in Google of andere zoekmachines.

Vindbaarheid is belangrijk voor een blog. Waarom eigenlijk?

Zoekmachineoptimalisatie helpt je om je artikelen te optimaliseren zodat deze sneller gevonden kunnen worden door zoekmachines. Wat ervoor zorgt dat je hoger scoort in Google en meer blogverkeer krijgt. Door de inhoud van je blog te verbeteren, kun je ervoor zorgen dat die door zoveel mogelijk mensen wordt gezien. En zo vergroot je de kans dat je lezers je blog gaan volgen.

Waarom het leuk is om blogs te volgen?

Het volgen van blogs is een leuke manier om op de hoogte te blijven, iets nieuws te leren en om inspiratie op te doen. Bijvoorbeeld op het gebied van reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Ook kun je je laten inspireren door de verhalen van anderen of oplossingen vinden voor je eigen problemen. Bovendien is het een geweldige manier om in contact te komen met mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Dus waarom zou je het niet eens proberen?

Dus wat houd je tegen? Ga jij mijn blog volgen op Facebook? Of op een ander social mediakanaal?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.